Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój wymarzony ogród

Mój wymarzony ogród

katiaxx 09:36, 25 sie 2014

to jesteś mocno zrelaksowana ,
oczywiście dziś piękny słoneczny dzień jak jestem w pracy, po południu będzie na pewno padać
bo ja już tak mam że jak chcę coś zrobić w ogrodzie to pada ...

Madziu czy cebulowe będziesz sadzić w koszyczkach ?
u mnie nornice więc dziś kupię ok. 50 krokusów w biedro i chyba koszyczki, szkoda by mi było gdyby zeżarły i łatwiej potem przenieść a przenosić będę na 100 pro.
Magda_ 09:40, 25 sie 2014

Ja też tam mam jak ładna pogoda to ja w pracy a jak mogłabym działać to leje
ja jeszcze nie mam doświadczenia z sadzeniem cebulowych w ubiegłym roku po raz pierwszy zasadziłam czosnki dziś też polecę do B i zobaczę czy mają coś nowego
chyba w koszykach nie będę sadziła ale o tym jeszcze pomyśle
katiaxx 09:47, 25 sie 2014

Magda_ napisał(a)
ja jeszcze nie mam doświadczenia z sadzeniem cebulowych w ubiegłym roku po raz pierwszy zasadziłam czosnki dziś też polecę do B i zobaczę czy mają coś nowego

widziałam dziś w biedro czosnki - oczywiście już zapomniałam jaka odmiana ale niska 25 cm i kwiecie mniejsze i cebulka mała, musiałabym ich kupić z 50 żeby je było widać a nie wiem czy takie chcę
ale krokusy chcę więc je wezmę na pewno.

ja tez nie mam doświadczenia z cebulowymi - Ty masz przynajmniej rok z cebulowymi za sobą a dla mnie to 1 raz.

mnie nie tyle podoba się czosnek olbrzymi co główkowaty
makkasia 10:28, 25 sie 2014

Magda_ napisał(a)

witam,
taras zrobiony teraz tylko kanapa, kawa, książka ... byleby ciepło było
Pozdrawiam
Magda70 10:30, 25 sie 2014

Magda_ napisał(a)
a ja mam załączony luz - byłam w spa

ooo proszę...jak miło
katiaxx 12:03, 25 sie 2014

Madziu, ja pomęczę o murki, bo tak myślę że może z ytonga grubość 11 cm zrobić ?
powiedz proszę, jakiej grubości masz te murki w sensie - całe donica od brzegu do brzegu
i jakiej grubości masz ścianki
i jaki styro włożyłaś w sensie grubości
gdybym była zdecydowana jak i gdzie to jak przyjeżdżają do udowy tarasu 0 wylali by mi fundamenty bo z nas tacy budowalańcy że nawet betoniary nie mamy domurowania to mąż może sobie w taczkach wyrobić od biedy ... bo wiele tego nie będzie.
BusyBee 12:24, 25 sie 2014

Magda_ napisał(a)
właśnie dlatego o nich nie myślę bo najpierw musimy zmienić dach i ocieplić dom żeby robić rabaty w jego tak bliskim sąsiedztwie póki co zbieramy kaskę ale trochę nam to zajmie bo taka inwestycja duuużo kosztuje

nie mam za bardzo pola do popisu działaka ma 19 arów ale dużo zajmują budynki gospodarcze i podwórko na ogród prawie nic nie zostało, jakieś zakątki malutki ino

Wiesz, że nawet malutkie zakątki można zaaranżować pięknie....W wielu małych ogródkach na O można to zobaczyć Grunt to dobry, spójny plan. A Ty wiesz, czego chceszTo już baaardzo dużo
Magda_ 13:05, 25 sie 2014

katiaxx napisał(a)

widziałam dziś w biedro czosnki - oczywiście już zapomniałam jaka odmiana ale niska 25 cm i kwiecie mniejsze i cebulka mała, musiałabym ich kupić z 50 żeby je było widać a nie wiem czy takie chcę
ale krokusy chcę więc je wezmę na pewno.

ja tez nie mam doświadczenia z cebulowymi - Ty masz przynajmniej rok z cebulowymi za sobą a dla mnie to 1 raz.

mnie nie tyle podoba się czosnek olbrzymi co główkowaty

Mogę ci powiedzieć, że ja mam czosnki: gladiatora i purple sensation i one są bajeranckie główkowych na żywo jeszcze nie widziałam
Magda_ 16:32, 25 sie 2014

makkasia napisał(a)

witam,
taras zrobiony teraz tylko kanapa, kawa, książka ... byleby ciepło było
Pozdrawiam

muszę poczekać z tym do przyszłego roku
Magda_ 16:41, 25 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Madziu, ja pomęczę o murki, bo tak myślę że może z ytonga grubość 11 cm zrobić ?
powiedz proszę, jakiej grubości masz te murki w sensie - całe donica od brzegu do brzegu
i jakiej grubości masz ścianki
i jaki styro włożyłaś w sensie grubości
gdybym była zdecydowana jak i gdzie to jak przyjeżdżają do udowy tarasu 0 wylali by mi fundamenty bo z nas tacy budowalańcy że nawet betoniary nie mamy domurowania to mąż może sobie w taczkach wyrobić od biedy ... bo wiele tego nie będzie.

każda donica obok grila ma wewnętrzny wymiar 1,9 x 0,8 m. Czyli dużo i nie dużo ta długa ma 4m x 0,65 ta długa i 0,65 x 0,75
o to chodziło ??
myślę że 11 cm bedzie ok moje nie są równe. Jedne mają 13 cm a inne 9 miały być równe ale .... życie
w środku jest styropian 6cm