Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój wymarzony ogród

Mój wymarzony ogród

Toszka 20:37, 20 lip 2014

Madziu, a co ty chcesz na tej rabacie... bo teraz (nie zabijaj za szczerość) jest beeee... jak w gieesowskim sklepie- mydło i powidło....
Tam musi być to co jest w donicach... a kącik stanie się całością...
na jaką stronę świata jest ta rabata?

Przy grillu ma być "kwietno" czy zimozielono?
Aga 20:41, 20 lip 2014

Magda a moze jednak zostaw ta żółtą tuje i tam chyba jest hortensja obok pociagnij dalej rzad hortensji do konca tarasu i od strony tarasu moze daj trawy przy hortensjach a od strony podworza żurawki takie jak masz w donicach
Magda_ 20:44, 20 lip 2014

dzięki Toszko ja wiem że ta rabata jest bleeeeeeeee

Ta rabata jest od południowego zachodu słońce jest tam od ok 10-11 do 18-19 latem czyli można powiedzieć, że jest słoneczna

Przerabiałam ją już 100 razy i wciąż mi się nie podoba dlatego mam nadzieję, że mi podsuniecie jakiś pomysł
Magda_ 20:47, 20 lip 2014

Przy grilu jest zimozielono bo widzę te rabaty z okna kuchni
ale jakieś kwiaty wcale nie zaszkodzą sama nie wiem
Magda_ 20:50, 20 lip 2014

Aga napisał(a)
Magda a moze jednak zostaw ta żółtą tuje i tam chyba jest hortensja obok pociagnij dalej rzad hortensji do konca tarasu i od strony tarasu moze daj trawy przy hortensjach a od strony podworza żurawki takie jak masz w donicach

o szpalerze hortensji myślałam ale ten pomysł upadł bo taki szpaler mam jyż przy piesku i do tego hortki zimą się zasuszają - nie chciałabym takich suchotek widzieć codziennie zimą z okna.

Żurawki mam w donicach bordowe a ta rabata jest słoneczna i na niej nie przetrwają zbyt długo - już próbowałam ich pod żółtą tują
Magda_ 20:51, 20 lip 2014

zamiast hortek wolałabym już chyba coś co po prostu zniknie na zimę a wiosną znów się pojawi - tak jak np. piwonie
Magda_ 20:55, 20 lip 2014

+ trawy
Toszka 21:01, 20 lip 2014

ale piwonie krótko kwitną a potem co?
no, wiem, trawy...

a ty chcesz wersję oszczędną (kryzys mamy ), czy moze być cos z szaleństwem umiarkowanym?
Magda_ 21:14, 20 lip 2014

mogę trochę zaszaleć

wiem, że piwonie kwitną krótko ale mają ładne liście i można by im dać coś ewentualnie pod nóżki

póki co to tylko pomysł i wcale nie wiem czy nie umrze śmiercią naturalną

ane3ka 21:25, 20 lip 2014

Magdziu, skojarzyło mi się z Twoim taraso-grillem: http://www.dream-gardens.co.uk/portfolio/arborfield/pinkneys-green-contemporary-garden/
Może takie kule na pniu i byliny kwitnące a. wiosną, b. latem. Ta biała ściana kojarzy mi się bardzo śródziemnomorsko. Roślinki we fiolecie pieknie by wyglądały.
Ale wiesz, ja nie doradzam, bo jestem świeża jak rybka z porannego połowu i na dodatek sama pełna dylematów.