Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:30, 14 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Kiedyś tak ale od kiedy jest 4 czy 5 sójek, to te małe pouciekały. Nawet z karmnika zaczęły je te paskudy przeganiać. Wiosną kradną jajka i rozwalają gniazda...potem pod drzewem leżą skorupki, a gdzieś dalej całe gniazdo.....ech...natura.

Sójki cudne, ale to drapieżniki. Niby natura rządzi się swoimi prawami, ale przykro jednak na to patrzeć. Kiedyś widziałam jako sroka porwała pisklę z gniazda i zadziobywała. Darł się w niebogłosy, aż się serce krajało. Nie mogłam na to patrzeć i tego słuchać i ją przegoniłam, ale i tak nie przeżył. Pewnie głupia taka interwencja w naturę, ale nie mogłam wytrzymać jak to widziałam i słyszałam.
Katkak 09:35, 14 sty 2016

Agcia napisał(a)

Pisałam jakiś czas temu u siebie.. potem jeszcze Przemkowi pisałam; ale zdjęcia nie zrobiłam.. może jutro wytargam ją i pokażę. Rama łóżka z przed wojny z kółkami. Na pinie widziałam identyczne. Może znajdę to podlinkuje.

edit:
ta moja rama jest taka pordzewiała

a lekko odnowione są tu , tu i tu

Coś pięknego , uwielbiam takie rzeczy w stylu schaby chic . Agata Ty dla mnie niesamowita jesteś, wszystko czego się dotkniesz zamieniasz w złoto. Od kartek, poprzez domki dla owadów, po obeliski, meble itd. Już o niesamowitych zdjęciach nie będę wspominać. Czy jest coś czego nie potrafisz? . Twój ogród uwielbiam, ale znając Twoje zdolności i niesamowite pomysły to dom też musi być niezwykły . Pozdrawiam .
Katkak 09:36, 14 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny Wy dwie i pomysł na bank na odnowienie i wykorzystanie będzie Też myślę , że to petarda.....już się doczekać nie mogę , żeby zobaczyć efekt

Sylwuś Agata jest dla mnie niedoścignionym wzorem . Jej nawet spawanie nie straszne, to dopiero kobieta .
Katkak 09:38, 14 sty 2016

zawitka napisał(a)
Kasia zaraz sprawdzę jak mam nasiona jeszcze werbeny to Ci podeślę ???????chcesz ha ha dobrze że weszłam do Ciebie oleciała zobaczyć mam jeszcze trochę to się podzielę :I adres mam to wyślę w poniedziałek .

Zawitko Ty to anioł jesteś nie kobieta . Ale nie chcę Ci robić kłopotu, myślę, że nasionka werbeny bez problemu uda mi się kupić. Po cichu liczę też na to, że może ta werbenka, która została na zimę w ogródku się wysieje? Za to w zeszłym roku nie udało mi się w sklepach dostać nasion stipy i jeśli te byś miała, to chętnie bym przygarnęła .
AgataBC 13:20, 14 sty 2016

Katkak napisał(a)

Coś pięknego , uwielbiam takie rzeczy w stylu schaby chic . Agata Ty dla mnie niesamowita jesteś, wszystko czego się dotkniesz zamieniasz w złoto. Od kartek, poprzez domki dla owadów, po obeliski, meble itd. Już o niesamowitych zdjęciach nie będę wspominać. Czy jest coś czego nie potrafisz? . Twój ogród uwielbiam, ale znając Twoje zdolności i niesamowite pomysły to dom też musi być niezwykły . Pozdrawiam .

Też mi się mega podoba- w końcu w ogrodzie stanie coś nie drewnianego :]

Kasia to moje potrafienie to gdyby fachowiec zobaczył to by wyśmiał. Chociaż ostatnio robię wolniej i dokładniej. Kiedyś szybko i aby było.
Zapewniam Cię, że dużo nie potrafię

W domu każde pomieszczenie jest w innym stylu-bo się ciężko zdecydować. Ale rzeczywiście mało kto ma taki misz masz

Pozdrawiam również.

AgataBC 13:21, 14 sty 2016

Katkak napisał(a)

Sylwuś Agata jest dla mnie niedoścignionym wzorem . Jej nawet spawanie nie straszne, to dopiero kobieta .

Nie przesadzaj. Wiesz, że dużo eM pomaga
kamila66 22:13, 14 sty 2016

Kasieńko macham do Ciebie zaglądam
Katkak 18:28, 15 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

No własnie coraz wiecej ptaków chce mieszkac w miastach bo łatwiej o jedzenie i zimą cieplej, no i w mieście łatwiej ptaki obserwowac bo bardziej do ludzi przyzwyczajone.
Ja kawki nie pijam ale w tiramisu tym smakiem się też uraczę.Pozdrówka.

Cieszy mnie to Bogdziu bo uwielbiam na nie patrzeć , choć próżno szukać u mnie takich latających "rarytasów" jak u Ciebie
Katkak 18:30, 15 sty 2016

Agcia napisał(a)

Też mi się mega podoba- w końcu w ogrodzie stanie coś nie drewnianego :]

Kasia to moje potrafienie to gdyby fachowiec zobaczył to by wyśmiał. Chociaż ostatnio robię wolniej i dokładniej. Kiedyś szybko i aby było.
Zapewniam Cię, że dużo nie potrafię

W domu każde pomieszczenie jest w innym stylu-bo się ciężko zdecydować. Ale rzeczywiście mało kto ma taki misz masz

Pozdrawiam również.

Czy ja wiem... Czasem jak widzę pracę fachowców to dopiero za głowę się łapię .
Gardenarium 16:43, 16 sty 2016

Tworzysz wspaniałe dzieła, oglądam na watkach tematycznych, gdzie masz swój wielki udział. Świetnie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies