Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Bogdzia 19:23, 21 mar 2016

Piękne zdjecia.
Katkak 19:24, 21 mar 2016

ojjj, korci mnie okrutnie, żeby poprzycinać tą aronię już teraz

plastikowa, brązowa doniczka w nowej odsłonie
Katkak 19:25, 21 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia.

Dzięki Bożenko, a ptaszek nadal nie obfocony.
Anusia 19:30, 21 mar 2016

Niebieskie puszki z bratkami czaderskie!
Nallar 19:49, 21 mar 2016

Niebieskości ciąg dalszy, ja też nie mogę patrzeć na te brązowe donice, chyba też wszystkie przemaluje. Makro super Ci wyszło.
blyxa 22:29, 21 mar 2016

Lubię niebieskie dodatki w ogrodzie Ale pewnie już tutaj to kiedyś pisałam

U mnie dziś w ogrodzie był wróbel. Dla innych to nic ale mnie aż wmurowało z zachwytu, bo nie pamiętam kiedy ostatnio te ptaszki widziałam. W każdym bądź razie w aktualnym domu i ogrodzie ani razu.Ucieszyłam się niesamowicie, że się pojawił.

Do mnie ptaszki (głównie sikorki a teraz wróbel) przylatują na ziarno rozrzucone po trawniku. Zimą sikorki zrobiły taki bałagan, ze połowa jedzenia z karmnika wylądowała na trawniku. Posprzątać nie ma jak (wygląda paskudnie), czekam aż trawnik odbije i to zasłoni. A tu od dwóch tygodni ptaki zrobiły sobie stołówkę i przylatują. Sikorki parami - jedna pilnuje czy kot jakiś nie idzie, a druga się objada

edit.
No i zapomniałam napisać, że od tych dwóch dni chodzę i dumam nad tymi berberysami. Nawet z linijką poszłam do ogrodu i sprawdzałam te 20 cm. I chyba nie mam odwagi na tak radykalny cięcie
Przytnę je jednak dużo bardziej niż planowałam i zobaczę co wymyślą
zawitka 07:43, 22 mar 2016

Swiece bratki ale nastrojowo
Gabriela 09:19, 22 mar 2016

Ciekawa byłam tego oczara na pniu, coś tam chyba kwitnie? Możesz wstawić zdjęcia kwiatów, albo napisz jaka to odmiana. Takich szczepionych nie widziałam jeszcze.
Niebieskie bratki w puszkach super, najbardziej lubię niebieskie.
Agatek 10:15, 22 mar 2016

blyxa napisał(a)
Lubię niebieskie dodatki w ogrodzie Ale pewnie już tutaj to kiedyś pisałam

U mnie dziś w ogrodzie był wróbel. Dla innych to nic ale mnie aż wmurowało z zachwytu, bo nie pamiętam kiedy ostatnio te ptaszki widziałam. W każdym bądź razie w aktualnym domu i ogrodzie ani razu.Ucieszyłam się niesamowicie, że się pojawił.

Do mnie ptaszki (głównie sikorki a teraz wróbel) przylatują na ziarno rozrzucone po trawniku. Zimą sikorki zrobiły taki bałagan, ze połowa jedzenia z karmnika wylądowała na trawniku. Posprzątać nie ma jak (wygląda paskudnie), czekam aż trawnik odbije i to zasłoni. A tu od dwóch tygodni ptaki zrobiły sobie stołówkę i przylatują. Sikorki parami - jedna pilnuje czy kot jakiś nie idzie, a druga się objada

edit.
No i zapomniałam napisać, że od tych dwóch dni chodzę i dumam nad tymi berberysami. Nawet z linijką poszłam do ogrodu i sprawdzałam te 20 cm. I chyba nie mam odwagi na tak radykalny cięcie
Przytnę je jednak dużo bardziej niż planowałam i zobaczę co wymyślą

bo u nas co raz mniej wróbelków
nawet czytałam, że one od 2004 roku sa pod ochroną
biedne malutkie ptaszki a takie urocze
Donia72 15:58, 22 mar 2016

Kasiu, u Ciebie wiosna na całego