Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:58, 08 maj 2016

LenaMagda napisał(a)

Ta glicynia jest cudna Kasiu, fajne miejsce dla niej zalazłaś, w tym momencie żałuje, że ścieliśmy orzecha który zajmował pół podwórka
PS...muszę coś skrobnąć u siebie na wątku bo się opuściłam z pisaniem

Madziu mój orzech pochłaniał i zacieniał niemal cały ogród, ale w listopadzie 2014r drastycznie ścięliśmy mu koronę. Teraz wygląda zgrabnie. Facet, który go ścinał powiedział, że jego zdaniem nie ma szans na przeżycie, ale postanowiłam go zostawić żeby był podporą dla glicynii. Orzech jednak podniósł się jak feniks z popiołów i teraz jest fajnym i całkiem zgrabnym drzewem.
Katkak 22:05, 08 maj 2016

jeżówki już nie takie małe. Myślę, że po 15 maja wysadzę je do ogrodu. Myślicie, że już czy, że jeszcze za małe? Siewki jakoś sobie radzą, więc może i one dadzą radę.
Katkak 22:17, 08 maj 2016

Lubię siedzieć na huśtawce i gapić się na tę rabatę

"na zakręcie" dosadziłam czerwonych Żurawek, a za nimi serduszkę, żeby jakaś powtarzalność powstała.
kasiek 22:20, 08 maj 2016

O jakie ładne masz rh i azalki! I glicynia cudna, a cos musze wykombinować by moja obnizyć bo na tej tui to niewiele ją widac a jest na co popatrzeć
Lm od Ciebie rosna super
Jak tam rybki? Nie ma fot Igi z rybciami? Jak się zachowuje przy oczkach?
malgorzata_s... 22:23, 08 maj 2016

Ale Ci zazdroszczę tej Wisteria Też bym lubiła się na nią gapić
kasiek 22:23, 08 maj 2016

Katkak napisał(a)
Lubię siedzieć na huśtawce i gapić się na tę rabatę

Nie dziwię sie - jest sliczna
Katkak 22:25, 08 maj 2016

kasiek napisał(a)
O jakie ładne masz rh i azalki! I glicynia cudna, a cos musze wykombinować by moja obnizyć bo na tej tui to niewiele ją widac a jest na co popatrzeć
Lm od Ciebie rosna super
Jak tam rybki? Nie ma fot Igi z rybciami? Jak się zachowuje przy oczkach?

No właśnie sama woda Jej jakoś nie ciągnie, ale te małe kamyczki chętnie by przestawiała, tak jak u Ciebie na ścieżce, pamiętasz? . No właśnie sporo dziś zrobiłam zdjęć rh i azalkom, ale strasznie trudni się wkleja, więc pewnie jutro dopiero wrzucę. Obłędnie wyszła u Ciebie ta ścieżka z plastrami .
Katkak 22:27, 08 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale Ci zazdroszczę tej Wisteria Też bym lubiła się na nią gapić

Wiem, że Twoja zmarzła Gosiaczku. Wielka szkoda, tym bardziej, że u nich sporo na kwiaty się czeka. Skusisz się jeszcze na nią, czy odpuszczasz?
Katkak 22:28, 08 maj 2016

kasiek napisał(a)

Nie dziwię sie - jest sliczna

Dzięki KAsieńko
Katkak 22:33, 08 maj 2016