Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:33, 04 lip 2016

Agania napisał(a)
Wrzosowisko bajeczne, musisz mnie nauczyć tych odkładów

No pewnie, pokażę Ci. Banalnie proste, a mnóstwo roślin można pozyskać w ten sposób .
Pluszakowa 23:35, 04 lip 2016

Katkak napisał(a)

MAdziu co do nasion jeżówek, to myślę, że teraz najlepsza pora na wysiewanie, bo zakwitną już w przyszłym roku. Ja swoje wysiałam chyba w lutym, czy w marcu i na kwiaty trzeba zaczekać aż rok. Dziś wysiałam nasionka ciemierników, które udało mi się wcześniej zebrać. Ciekawe czy coś z tego będzie. Ja bym może paprocie z jakimiś bodziszkami połączyła, z jarzmiankami. Konwalii nie lubię chociaż mam w przedogródku. Fajnie z funkiami wyglądają o różnokolorowych liściach .

Funkie z konwaliami to jest myśl a jeżówki już dziś wyslalam w dwóch miejscach

Coś tym paprociom wymyślę do towarzystwa.

Geodeta obliczył mój ogródek i jest o 28 m mniejszy
kamila66 23:38, 04 lip 2016

Fajny prezencik pasuje bardzo
Rabata wrzosowa śliczna piękne połączenia roślin.
Dzisiaj przenosiłam moje 3 wrzosy kolosy pod brzozy z każdego zrobiłam okłady, podobno ukorzeniają się 4 tygodnie, ukorzeniałaś swoje sama?
Katkak 23:39, 04 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)

Funkie z konwaliami to jest myśl a jeżówki już dziś wyslalam w dwóch miejscach

Coś tym paprociom wymyślę do towarzystwa.

Geodeta obliczył mój ogródek i jest o 28 m mniejszy

Oj, to już Go nie lubimy, oj nie .
Katkak 23:40, 04 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Fajny prezencik pasuje bardzo
Rabata wrzosowa śliczna piękne połączenia roślin.
Dzisiaj przenosiłam moje 3 wrzosy kolosy pod brzozy z każdego zrobiłam okłady, podobno ukorzeniają się 4 tygodnie, ukorzeniałaś swoje sama?

Nie Kamis, nigdy nie próbowałam ukorzeniac wrzosow.
kamila66 23:50, 04 lip 2016

Katkak napisał(a)

Nie Kamis, nigdy nie próbowałam ukorzeniac wrzosow.

To też mój debiut. Czytałam o tym i akurat jest najlepszy czas na ukorzenienie. Moje nigdy nie zakwitły, więc nie wiem jaki kolor mają kwiaty stąd pomysł aby je rozmnożyć.
Pluszakowa 23:59, 04 lip 2016

Katkak napisał(a)

Oj, to już Go nie lubimy, oj nie .

Geodeta w tym wszystkim niewinny
kasiek 22:29, 05 lip 2016

Ależ Ty masz ręke do tych hortek, ja raz próbowałam ale coś nie wyszło... Oczka super już zarośnięte, no popatrz a myslałaś że nic z tego przy Małej nie będzie
Katkak 14:38, 06 lip 2016

Uwaga, zarządzam burzę mózgów . Ponieważ dostałam hopla na punkcie róż i chcę mieć ich jeszcze ciut to wymyśliłam sobie, że jakbym sprzed tych tuj zabrała rozchodniki, to weszła by jakaś fajna różyczka. No i powstaje pytanie: JAKA?

Bardzo ładnie proszę: doradźcie mi jakąś, ok? Zależy mi tylko na tym żeby powtarzała kwitnienie. Pachnieć nie musi.
Anda 18:28, 06 lip 2016

A wiesz jaki kolor byś tam najchętniej chciała mieć? Żeby trochę zaważyć poszukiwania I pewnie nie powinna być zbyt wysoka?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies