Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 11:59, 01 cze 2017

kamila66 napisał(a)
Kasiu przyszłam po poradę Zrobiliśmy synciowi huśtawkę, chciałabym ją pokolorować różnymi kolorami jakiej farby czy bejcy najlepiej użyć?

Kamcia ostatno zanim zacznie się Maja to leci reklama takich gajnych, kolorowych farb do drewna, metalu, a nawetporcelany. Tylko nazwę zapomnialam . Tom poradzila.
Katkak 12:01, 01 cze 2017

07_Rene napisał(a)

No co Ty Wieczorem to raczej nie zaglądam na forum, więc nawet nie zauważyłam.
Widzę, że klon dostał dystyngowaną miejscówę. Ciekawe co to z niego wyrośnie, bo w necie nigdzie nie znalazłam dorosłych okazów. Ja też mam szczepionego. Teraz trochę żałuje, bo unikam takich. To moje pierwsze szczepione drzewo.

Czemu unikasz szczepionych?
Katkak 12:04, 01 cze 2017

Anda napisał(a)

Hmm, czy mi sie wydaje, czy te inne listki tez sa takie lekko faliste?

Roslina ma ewidentnie stres. To moze byc niedobor skladnikow wywolany albo zlym nawozeniem, albo warunkami atmosferycznymi albo uszkodzeniami mechanicznymi na pniu ponizej. Sprawdzilas, jak roza wyglada blizej ziemi, czy sa jakies pekniecia na starszych galazkach, czy moze mrowki siedza jej w korzeniach?

Czasami to przechodzi samo, a czasem trzeba pomoc. Obetnij ta galazke do nastepnego zdrowego pieciolistka. Napisz prosze, jak ja nawozilas.

Ewcia nawiozlam ją dopiero z tydzień temu nawozem mineralnym w granulkach do róż. Zrobiłam vto dopiero po konsultacji z Tobą bo z racji tego, ze mam ją niespełna rok, nie byłam pewna czy już nawozic. Jakby co to gnojoweczke konska mam już gotową. Jak Mala usnie to dokladnie ją obejrzę.
Anda 12:14, 01 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ewcia nawiozlam ją dopiero z tydzień temu nawozem mineralnym w granulkach do róż. Zrobiłam vto dopiero po konsultacji z Tobą bo z racji tego, ze mam ją niespełna rok, nie byłam pewna czy już nawozic. Jakby co to gnojoweczke konska mam już gotową. Jak Mala usnie to dokladnie ją obejrzę.

No tak Pamietam, ze pytalas. To nie nawoz jej wiecej mineralnie. Gnojoweczka podlej w wiekszym rozcienczeniu, 1:20.
Obejrzyj dokladnie spodnia warstwe lisci, czy nie ma tam sladow maczniaka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 12:26, 01 cze 2017

Ok Ewciu. A tą gnojowke dac jej już teraz? Nie za szybko po tym mineralnym?
abiko 12:40, 01 cze 2017

Katkak napisał(a)

Kamcia ostatno zanim zacznie się Maja to leci reklama takich gajnych, kolorowych farb do drewna, metalu, a nawetporcelany. Tylko nazwę zapomnialam . Tom poradzila.

Kasia tych kolorowych? One słabo bardzo kryją.. nawet bardzo, jedyny plus to kolory i łatwo się myje pod wodą
Anda 13:25, 01 cze 2017

Katkak napisał(a)
Ok Ewciu. A tą gnojowke dac jej już teraz? Nie za szybko po tym mineralnym?

Gnojowka potrzebuje czasu zeby sie rozlozyc w glebie. Ona nie dziala tak jak nawozy mineralne. Do polowy czerwca mozesz poczekac, ale dluzej nie ma co
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 13:27, 01 cze 2017

Katkak napisał(a)

Czemu unikasz szczepionych?

Wolę naturalną formę drzew, bo też taki chce mieć ogród.
Katkak 13:56, 01 cze 2017

Anda napisał(a)

Gnojowka potrzebuje czasu zeby sie rozlozyc w glebie. Ona nie dziala tak jak nawozy mineralne. Do polowy czerwca mozesz poczekac, ale dluzej nie ma co

Ok, dzięki .
Katkak 13:56, 01 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Wolę naturalną formę drzew, bo też taki chce mieć ogród.

Rozumiem