Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 17:09, 09 sie 2017

mira napisał(a)

Też dostałam to się popiszę nazwą

to rdest drobnogłówkowy Purple Fantasty
podobno pasuje do roślin o srebrnych i purpurowych liściach, kwiatki są niepozorne

mi jedna gałązka padła chyba grzyb

Kasia piękne fotki zrobiłaś skrzydlatym nad oczkiem

O, dzięki Mireczko za nazwę .Skrzydlate to dla mnie wielka radość
Katkak 17:12, 09 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Kasia, oczy nacieszyłem u ciebei jak zawsze, ale rozpisywać się o tym nie będę ale mam pytanie, co to za fajna niebieska kratka z tyłu?

Dzięki Radzio. Ta kratka w zeszłym roku wisiała na szopie sąsiadki (od mojej strony) i porastał ją winobluszcz samosiejka. Ale jak już było ładnie, to sąsiadka tam wlazła, zerwała cały winobluszcz i co najlepsze - przerzuciła do mnie do ogrodu. Więc wkurzyłam się, kratkę zdjęłam i jak pokazuje się za ogrodzeniem winobluszcz to sama go wyrywam, żeby nie przyzwyczajać się do tego jak ładnie wygląda, bo za chwilę ffariatka znów go wyharata i znów mi wrzuci .
Katkak 17:13, 09 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Mnie nad wodą wcięło z kawą cudne uroki cudnego lata i jaki śliczny kamień

Mnie tak wcina co rano . Ulciu ta zielona bryłka to szkło .
Katkak 17:16, 09 sie 2017

babka napisał(a)
Ptaszki mają dobrze u Ciebie i prawie oswojone
Czy Twój ogród jest z gumy? wciąż przybywa roślin i przybywa i wciąż znajdujesz dla nich miejsce
A co patrzę na okienko z zaokrąglonymi okiennicami to widzę skrzydła anioła, no nie potrafię inaczej na nie spojrzeć

Pewnie, że z gumy . Wczoraj zamówiłam dwie barbule . Ptaki faktycznie są do nas bardzo przyzwyczajone. Ostatni kos prawie we mnie wleciał . Skrzydła anioła powiadasz? Jesteś jedyna, która takie spostrzeżenie ma i bardzo mi się ono podoba .
Katkak 17:16, 09 sie 2017

Ewa777 napisał(a)

Myślę, że będzie biała z czerwoną obwódką Śliczna

O, to faktycznie fajna . Taka nietypowa .
Katkak 17:17, 09 sie 2017

Urszulla napisał(a)
Kasiu, jaka farba nadawałaby się żeby ładnie pomalować z zewnątrz czarny żeliwny garnek na kolor szary. Służyć będzie za poidełko.

Ja bym kupiła farbę do metalu.
Katkak 17:18, 09 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Dużo zmian w ogródku dostrzegam, gdzie Ty wcisnęłaś altankę. Pokaż szeroki kadr, bo jej umiejscowić nigdzie nie mogę.

Koło chołpy . Potem zdjęcia zrobię
Urszulla 17:22, 09 sie 2017

Katkak napisał(a)

Ja bym kupiła farbę do metalu.

Tak to wiem. Tylko myślałam że masz jakiejś firmy coś sprawdzonego. Spoko, wymyślę robótki.
Katkak 17:28, 09 sie 2017

Karolinko zobacz jak posadziłam wrzosy w 2013r . Prawie jeden na drugim . Na szczęście mądrzy ludzie kazali mi je rozsadzić i posadziłam je tak jak poniżej. Teraz są już duuuże i prawie się stykają, także weź poprawkę na to przy sadzeniu . I sadź plamami kolorystycznymi . I gorrrrrąco namawiam do założenia wątku .

po rozsadzeniu wyglądało to tak

Katkak 17:46, 09 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Tak to wiem. Tylko myślałam że masz jakiejś firmy coś sprawdzonego. Spoko, wymyślę robótki.

Raz tylko kupowałam w takiej małej puszce farbę do metalu, ale nie pamiętam nazwy.