Dorcia brzózka rośnie raczej szybko.
Taka była w 2014 roku, patyczek dosłownie. a teraz już kawał drzewka. Pokrój ma ładny, wzniesiony i cudownie seledynowe listki. Ja się nie boję dużych drzew, od czego w końcu mamy sekatory
Napisałam się i wyrzuciło mnie z Ogrodowiska, spróbuje jeszcze raz ... Kasiu, przeczytałam o tej brzozie SG , że wiosną kora łuszczy się na niej okrężnie, więc może to raczej drzewko z drugiego zdjęcia jest właśnie tą wymienioną przez Ciebie odmianą? Jaki odcień mają jej liście?
Zaciekawiłaś mnie tą odmianą. Kolor listkow wyjątkowy. Ale ja raczej nie biorę pod uwagę przycinania brzóz, bo mi latka lecą Raczej muszę się oswoić z myślą o wysokim drzewie w ogrodzie Jej dodatkowym plusem jest wąska korona, jak piszą. Pokazuj dalej fotki!
Dorotko tu widać jaki fajny ma kolor liści. Minusem jest to, że jak to z drzewami o takim kolorze liści - lubi je czasem słonko przypalić. Ale uwielbiam to drzewo i gdybym miała jeszcze raz wybierać jaką brzozę posadzić, to wybrałabym ją. Choć w sunie mam ich 6 . Trzy różne i trzy takie same
Schneverdingen to ta w dalszej części zdjęcia.
Ależ masz porządek
Ja jeszcze nie sprzątam, W tygodniu inne prace uskuteczniam. Grządki jeszcze śpią. Zaglądałem na ciemierniki ale nie mają pąków kwiatowych