Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 04:55, 30 cze 2019

wiunia napisał(a)
To mnie Kasiu zaciekawiłaś co tam wykombinowałaś

Sama jestem ciekawa jak to ostatecznie wyjdzie
Waclaw 23:52, 30 cze 2019

Byłem dzisiaj w Mojej Bajce.
To znaczy, nie w mojej bajce lecz w Mojej Bajce. W Mojej Bajce jest .... bajkowo. Wszędzie krasnale, bajkowe ludziki. Co rusz mebelki dla nich, chowanki, krasnoludkowe miejsca. Wśród krasnali uwija się największy z nich - ma na imię Igunia. Drugi krasnal, płci męskiej miał męskie zajęcia - rowerowe. Jak to w bajkach czasami bywa, las roślin rozmaitych, krasnalom schronienie daje. Las nie tylko krasnalom ale i żyjątkom wszelakim gościny udziela. A to ptaszkom, a to rybkom, a to bzykom niezliczonym. Nawet żaba jest i złego szerszenia widziałem. Szerszeń zły ale jak to w bajce - nikomu krzywdy nie robi. Ot spragniony napić się do stawu przyleciał.
Oboje z Małżonką doskonale się czuliśmy w Mojej Bajce. To dzięki gospodarzom. Czasami się mówi: " gospodarze to przemili ludzie". Hmmm, jak określić tych dwoje? Radośni, weseli, wspaniali kompani, otwarci, doskonali rozmówcy, tacy których chciało by się mieć na co-dzień.

Dziękujemy i nisko się kłaniamy Kasiu i Krzyśku
Katkak 06:15, 01 lip 2019

Waclaw napisał(a)
Byłem dzisiaj w Mojej Bajce.
To znaczy, nie w mojej bajce lecz w Mojej Bajce. W Mojej Bajce jest .... bajkowo. Wszędzie krasnale, bajkowe ludziki. Co rusz mebelki dla nich, chowanki, krasnoludkowe miejsca. Wśród krasnali uwija się największy z nich - ma na imię Igunia. Drugi krasnal, płci męskiej miał męskie zajęcia - rowerowe. Jak to w bajkach czasami bywa, las roślin rozmaitych, krasnalom schronienie daje. Las nie tylko krasnalom ale i żyjątkom wszelakim gościny udziela. A to ptaszkom, a to rybkom, a to bzykom niezliczonym. Nawet żaba jest i złego szerszenia widziałem. Szerszeń zły ale jak to w bajce - nikomu krzywdy nie robi. Ot spragniony napić się do stawu przyleciał.
Oboje z Małżonką doskonale się czuliśmy w Mojej Bajce. To dzięki gospodarzom. Czasami się mówi: " gospodarze to przemili ludzie". Hmmm, jak określić tych dwoje? Radośni, weseli, wspaniali kompani, otwarci, doskonali rozmówcy, tacy których chciało by się mieć na co-dzień.

Dziękujemy i nisko się kłaniamy Kasiu i Krzyśku

Cieszę się, że mój ogródek pozwala odkryć w sobie dziecko, które jest w każdym z nas. Kochani było nam niezwykle miło. Spędziliśmy cudowne popołudnie, a chciałoby się dłużej. Wacuś wspaniale opowiadasz, fajnie się słucha, masz po prostu dar do opowiadania. Konie można z Wami kraść jednym słowem. Pamiętajcie, że zawsze jesteście u nas mile widziani. Zapraszamy jak najczęściej
Agania 11:17, 01 lip 2019

Katka mam tyle zaległości u Ciebie, ale się cieszę, że ruszyły nagrania do Maji...spełniły się Twoje marzenia...gratuluję
anna_g 12:18, 01 lip 2019

Katkak napisał(a)

pierwsza fasolka

Też mam taką fioletową w zeszłym roku przypadkiem kupiłam i w tym roku już jej szukałam. Strasznie fajna i smaczna jest.
Katkak 16:08, 01 lip 2019

kasiek napisał(a)
O rany Kasiulka ale hortki piękne!! A te twoje krasnale nie maja sobie równych!! Ciebie nie trzeba promować - Ty jesteś stworzona do wzorowania
Buziak Kochana za wszystko

Ale cudne słowa, dziękuję Kasieńko
Katkak 16:10, 01 lip 2019

Agania napisał(a)
Katka mam tyle zaległości u Ciebie, ale się cieszę, że ruszyły nagrania do Maji...spełniły się Twoje marzenia...gratuluję

Dziękuję Agatko
Katkak 16:11, 01 lip 2019

anna_g napisał(a)

Też mam taką fioletową w zeszłym roku przypadkiem kupiłam i w tym roku już jej szukałam. Strasznie fajna i smaczna jest.

To fakt, fajowa ta fasolka. Dekoracyjnie wygląda i jest smaczna, nie jest łykowata jak niektóre fasolki .
Katkak 16:16, 01 lip 2019

A to nasi wczorajsi przemili goście: Wacław i Agnieszka. Przejechali kawał drogi, żeby nas odwiedzić. Było szalenie sympatycznie . Aguś, Wacku jeszcze raz piękne dzięki za cudny czas. Kilka zdjęć na pamiątkę

Aga szuka różnych detalików
Anda 16:18, 01 lip 2019

Ale mieliście fajnych gości
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies