Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Ewa777 16:33, 28 lip 2019

Katkak napisał(a)

No patrz, nie mam szczęścia do tej hortki. Pierwszy raz jak zamawiałam niby ją to mi zwykłą różową majcianą przysłali. Po czasie okazało się co to za jedna, bo była malutką sadzonką i zanim zakwitła to zeszło. Teraz ta niby ona, a nie ona... a kupiona w porządnej szkółce, bo poprzednie na all..., a wiadomo, że tam różnie. Na, ale ładna jest chociaż.

Kasiu, ta Twoja hortensja jest piękna. Mi się marzą Magical Amethyst lub Magic Coral. One też się pięknie przebarwiają. Pomyłki się zdarzają nawet w najlepszych szkółkach.
W ubiegłym roku kupiłam w dobrej szkółce 3 hortensje Magical Moonlight i nawet kwitnące, ale dopiero teraz widzę, że jedna, to zupełnie coś innego. Będę musiała dorwać Magical Moonlight, bo teraz mi nie pasuje ta inna do koncepcji.

Będę robiła rewolucję na rabacie naprzeciwko tarasu, to mi się przyda ta pomyłkowa, bo ona mi wygląda na Limelight

Muszę Ci zrobić sadzonkę z mojej Schloss Wackerbarth i będziesz miała wtedy pewność

Przyjedziecie w tym roku nad morze?
Katkak 22:08, 28 lip 2019

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, ta Twoja hortensja jest piękna. Mi się marzą Magical Amethyst lub Magic Coral. One też się pięknie przebarwiają. Pomyłki się zdarzają nawet w najlepszych szkółkach.
W ubiegłym roku kupiłam w dobrej szkółce 3 hortensje Magical Moonlight i nawet kwitnące, ale dopiero teraz widzę, że jedna, to zupełnie coś innego. Będę musiała dorwać Magical Moonlight, bo teraz mi nie pasuje ta inna do koncepcji.

Będę robiła rewolucję na rabacie naprzeciwko tarasu, to mi się przyda ta pomyłkowa, bo ona mi wygląda na Limelight

Muszę Ci zrobić sadzonkę z mojej Schloss Wackerbarth i będziesz miała wtedy pewność

Ewuniu niestety tym razem Bałtyk odpada
Przyjedziecie w tym roku nad morze?
Ewa777 09:46, 29 lip 2019

Katkak napisał(a)

Kasiu, wczoraj po wpisie u Ciebie poszłam zrobić Ci sadzonki Schloss Wackerbarth. Mam nadzieję, że się przyjmie
Katkak 11:56, 29 lip 2019

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, wczoraj po wpisie u Ciebie poszłam zrobić Ci sadzonki Schloss Wackerbarth. Mam nadzieję, że się przyjmie

Dzięki Ewuniu, kochana jesteś. W tym roku niestety nie będziemy nad morzem.
BASIA8 11:01, 30 lip 2019

Kasiek buziolki zostawiam
Katkak 16:53, 30 lip 2019

BASIA8 napisał(a)
Kasiek buziolki zostawiam

hallo
Katkak 17:00, 30 lip 2019

zajączki już prawie niewidoczne
taką zawieszkę przytargałam w sobotę z klamotów
Katkak 17:05, 30 lip 2019

ogóreczki ciągle zakwitają

tu cukinia

połączyłam duży, stabilny, kuty świecznik i pokrywkę od woka i powstało poidełko dla ptaków. Stoi w warzywniku. Mimo bliskości ptaki przylatywały pić do balii, a nie zawsze woda była tak wysoko, by mogły się napić. Teraz mają miejscóweczkę
Katkak 17:08, 30 lip 2019

śmieszny ogórek podkówka
Katkak 17:11, 30 lip 2019

za garażem eksperymentalnie posadziła pomidory nie oczekując, że coś z tego będzie, bo tam wprawdzie gorąco, ale słonka niewiele. Tym czasem radzą sobie dobrze

ten miał być karłowy i faktycznie taki jest