Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 21:05, 31 maj 2020

Cudnie gęściutko Kasieńka Tego flanroka jak się sam nie dźwignie to musisz opalikować Faktycznie mocno się wyłożył.
Katkak 21:09, 31 maj 2020

Katkak 21:25, 31 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie gęściutko Kasieńka Tego flanroka jak się sam nie dźwignie to musisz opalikować Faktycznie mocno się wyłożył.

No, jakby co tak zrobię

z grubych pędów winobluszczu zrobiłam takie coś
Katkak 21:48, 31 maj 2020

kasiek 21:51, 31 maj 2020

Kasiu jak pieknie! niesamowicie dopieściłaś ogród! A ta ozdoba to w pierwszej chwili myślałam że to imitacja pajęczyny, Tekli mi zabrakło
Katkak 21:52, 31 maj 2020

Katkak 21:56, 31 maj 2020

kasiek napisał(a)
Kasiu jak pieknie! niesamowicie dopieściłaś ogród! A ta ozdoba to w pierwszej chwili myślałam że to imitacja pajęczyny, Tekli mi zabrakło

Dziękuję Kasiu. Ta ozdoba to efekt dzisiejszej nudy. Takie byle co z tego co w domu miałam

taki ptaszek często nas odwiedza, ale nie wiem jak się nazywa. Zauważyłam, że dziś róże oblatywał. Nie wiem czy mszyce zjada, czy inne robaczki znajduje

strasznie ruchliwy, trudno go sfocić. Tu chyba coś w dziobie trzyma nawet
ElzbietaFranka 23:33, 31 maj 2020

Kasiu dzięki. Będę jest bardzo dużo do oglądania i koniecznie muszę zobaczyć u Ciebie

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:17, 01 cze 2020

Katkak napisał(a)
Kokardia,z jednym, acz przepięknym kwiatem

Kasiu jeden ale jaki piękny. Patrzyłam przed chwilą - Kokardia - bardzo dobra odmiana rodka oj kupiłabym ale w mojej sasiedniej szkółce nie ma.
Aby dobrze rododendrony kwitły (miały dużo pączków) trzeba po przekwitnieniu dobrze nawieźć i nawadniać rododendrony w sierpniu wtedy nawiązują pąki kwiatowe. U mnie tylko jeden krzak nie nawiązał pąków ale jak popatrzyłam w jego opiś to ciężki do utrzymania rodek może dam radę.
Masz bardzo dużo bibelotów ogrodowych które bardzo lubię. Może i u mnie kiedyś znajdą swoje miejsce. Roślinność u ciebie bardzo bujna i dużo tego wszystkiego kiedy u mnie będzie tak dużo. Może ilościowo mam tego duzo tylko więcej arealu do obrobienia.

Widzę, że deszczówkę zbierasz też tak robię, ale niektóre rynny przedłuzyłam i woda wylewa się na trawnik.

Oczko masz a rybki są?

Buczek Trikolor bardzo ładny i drogi bardzo powoli rośnie o ile się orientuję. U mnie buki czerwone i zielone też je bardzo lubię i czekam aż będą wyższe. Mam dosyć dużo drzew i tak sobie rosną na ile im pozwalam prawie każde przycinam oprócz serbów i buków płaczących.

Kasiu pozdrawiam będę zaglądać

Katkak 21:20, 02 cze 2020

Eluś dzięki za podpowiedzi odnośnie rodków. Obym tylko do sierpnia nie zapomniała, że muszę je nawieźć. Moim zdaniem buk Tricolor rośnie całkiem szybko, Pourple Fountain też. Tak mi się wydaje. W każdym razie na pewno nie rosną powoli . Pourple Fountain kupiony w 2015r jako patyczek sięgający kolan, a dziś już zacne drzewko .