Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 22:09, 02 cze 2020

Dobrze, że kotów nie macie to te maluch bezpieczne Tak na przyszłość ci podpowiem, że fasolkę szparagową możesz siać w rządek gęsto nasionka po dwa trzy w odległości 10 cm. A buraczki też w rządki tak jak masz tylko o wiele gęściej, a potem jak podrosną to na botwinkę podbierać tak by się zrobiło miejsce na duże buraki, wtedy masz z nich plon na kilka razy w sezonie i więcej z tego samego miejsca Do tego fasolkę szparagową można wysiać nawet trzy razy( jak jest miejsce to i więcej w sezonie)wtedy też masz dłużej plonyNp jak wyrwiesz sałatę czy rzodkiewkę to w to miejsce fasolką polecieć, a na jesieni znowu sałata i rzodkiewka
Katkak 22:40, 02 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobrze, że kotów nie macie to te maluch bezpieczne Tak na przyszłość ci podpowiem, że fasolkę szparagową możesz siać w rządek gęsto nasionka po dwa trzy w odległości 10 cm. A buraczki też w rządki tak jak masz tylko o wiele gęściej, a potem jak podrosną to na botwinkę podbierać tak by się zrobiło miejsce na duże buraki, wtedy masz z nich plon na kilka razy w sezonie i więcej z tego samego miejsca Do tego fasolkę szparagową można wysiać nawet trzy razy( jak jest miejsce to i więcej w sezonie)wtedy też masz dłużej plonyNp jak wyrwiesz sałatę czy rzodkiewkę to w to miejsce fasolką polecieć, a na jesieni znowu sałata i rzodkiewka

Sylwuś dziękuję. Takie rady są dla mnie bezcenne. Uczę się tego warzywniczkowania i robię różne błędy.
Gardenarium 23:19, 02 cze 2020

Katkak napisał(a)
rukiew wodna jakaś taka marna, żółtawa. Rok temu była piękna, no ale może jeszcze da radę

w zeszłym roku była śliczna

Ja wsadziłam rukiew do stawu kąpielowego, super tam się zadomowiła. Zjadam sobie listki

Instagram Ogrodowiska
Ewa777 23:46, 02 cze 2020

Kasiu, jakie masz piękne piwonie - takie gęste z dużą ilością pąków. U mnie nie zagęszczają się, a mam od kilku lat. Nie wiem, czemu tak słabo rosną.

Warzywnik piękny
Cały ogród robi się gęsty i bogaty w roślinność
Katkak 21:57, 03 cze 2020

Gardenarium napisał(a)

Ja wsadziłam rukiew do stawu kąpielowego, super tam się zadomowiła. Zjadam sobie listki

Danuś jak miło Cię widzieć w moich skromnych progach. Też spróbuję rekiew zakotwiczyć w oczku, tylko niech jeszcze troszkę urośnie. Jest podobno bardzo, bardzo zdroea.
Katkak 21:59, 03 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jakie masz piękne piwonie - takie gęste z dużą ilością pąków. U mnie nie zagęszczają się, a mam od kilku lat. Nie wiem, czemu tak słabo rosną.

Warzywnik piękny
Cały ogród robi się gęsty i bogaty w roślinność

Ewciu piwonie traktuję trochę po macoszemu, a mimo to rosną niezaeodnie i kwitną od 13 lat. Nawet ich nie pidlewam. Są samowystarczalne.
mira 10:16, 04 cze 2020

Twój szpalerek piwonii robi wrażenie czekam na kwitnienie.
Nie jestem nigdzie na bieżąco, był juz odcinek emitowany?
sylwia_slomc... 01:30, 05 cze 2020

Katkak napisał(a)

Sylwuś dziękuję. Takie rady są dla mnie bezcenne. Uczę się tego warzywniczkowania i robię różne błędy.

Nie robisz błędów, ja tylko podpowiadam jak uzyskać więcej
Katkak 04:32, 05 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie robisz błędów, ja tylko podpowiadam jak uzyskać więcej

Super
Katkak 20:59, 06 cze 2020