Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Kasial 22:53, 05 cze 2014

Katkak napisał(a)

Początek rabatki pod okienkami. Trawy jeszcze nie usunęłam, ale postaram się to zrobić jutro. Po bokach są Anabellki, w środku to maleństwo, które ledwo widać to wyhodowane przeze mnie Limki posadzone razem, a między hortkami miskanty Morning Light.

Już nie mogę się doczekać aż urosną miksanty i w ogle wszystko na rabatkach i pięnie się rozrośnie
Róża urocza. Moje jeszcze w pąkach
A z mojego polowania na żółty łubin nici
Katkak 22:56, 05 cze 2014

Kasial napisał(a)

Już nie mogę się doczekać aż urosną miksanty i w ogle wszystko na rabatkach i pięnie się rozrośnie
Róża urocza. Moje jeszcze w pąkach
A z mojego polowania na żółty łubin nici

No to dawaj po nasionka i hoduj łubiny, na pewno będzie dużo żółtych Wiem, że niecierpliwy człek jesteś, ale takie rośliny wyhodowane przez siebie cieszą podwójnie . Sama się nie mogę doczekać aż to wszystko ruszy, a najbardziej trzymam kciuki za te moje maluteńkie Limki . Teraz ich tam prawie nie widać, takie bobaski Ale kwitnąć będą .
Napia 23:11, 05 cze 2014

Twoje małe limki będą kwitły? Naprawdę? Jutro muszę się przyjrzeć moim
Katkak 23:14, 05 cze 2014

Napia napisał(a)
Twoje małe limki będą kwitły? Naprawdę? Jutro muszę się przyjrzeć moim

Aga na 274 stronie zrobiłam im zdjęcie z bliska, tam widać takie tyciusie pączuszki .Sama zobacz Dla mnie to też nieprawdopodobne .
Napia 23:16, 05 cze 2014

Oglądałam je już, dlatego nie mogłam uwierzyć, ze te maleństwa będą kwitły. Musza być silne i chcą być piękne Jak to kobietyPozdrawiam
Katkak 23:29, 05 cze 2014

Napia napisał(a)
Oglądałam je już, dlatego nie mogłam uwierzyć, ze te maleństwa będą kwitły. Musza być silne i chcą być piękne Jak to kobietyPozdrawiam

Obok nich są anabellki sporo większe, więc limki pomyślały, że to, ze są większe wcale nie znaczy, że będą piękniejsze Nic nie piłam, serio
agatanowa 00:05, 06 cze 2014

Katkak napisał(a)
... najbardziej trzymam kciuki za te moje maluteńkie Limki . Teraz ich tam prawie nie widać, takie bobaski Ale kwitnąć będą .

Kasiu, ja mam takie z patyczków wetknietych w ziemię po cięciu wiosennym (pewnie jakoś w marcu) i też część będzie kwitła. Co tam, mam jedną sadzonkę róży, z przycięcia krzaka pochodzi, gdy go wsadzałam późną jesienią, a gałązkę wetknęłam w ziemię i też ma pąka. Ciekawe, czy zakwitnie.

Nie pielegnuję w ogóle tego i się okazuje, że ma się dobrze. Taka już jest siła żywotna w niektórych roślinach. Na razie nic nie przesadzam i nie ruszam, niech ida w korzen.

Pokaż, gdy zakwitną
Napia 06:11, 06 cze 2014

Wasze kwiaty są niemożliwe ja też poproszę o fotki
Katkak 08:29, 06 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Kasiu, ja mam takie z patyczków wetknietych w ziemię po cięciu wiosennym (pewnie jakoś w marcu) i też część będzie kwitła. Co tam, mam jedną sadzonkę róży, z przycięcia krzaka pochodzi, gdy go wsadzałam późną jesienią, a gałązkę wetknęłam w ziemię i też ma pąka. Ciekawe, czy zakwitnie.

Nie pielegnuję w ogóle tego i się okazuje, że ma się dobrze. Taka już jest siła żywotna w niektórych roślinach. Na razie nic nie przesadzam i nie ruszam, niech ida w korzen.

Pokaż, gdy zakwitną

Agatka te moje hortki też z wiosennego przycinania. Zrobiłam jeszcze dwa odkłady i wygląda na to, że mają się dobrze, a le od rośliny matecznej dopiero wiosną je odetnę. No widzisz? Zero wysiłku włożyłaś w hodowlę, a efekty się pokazują. A nie mówiłam, że więcej optymizmu? Pozdrawiam.
Katkak 08:30, 06 cze 2014

Napia napisał(a)
Wasze kwiaty są niemożliwe ja też poproszę o fotki

Aga jak tylko zakwitną pewnie, że obfocę .