Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:24, 12 lip 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

Haniu właśnie różne prace Jej proponuję żeby działkę polubiła,kupiłam Jej ostatnio piekną drewnianą doniczkę,plus wór ziemi,miała sobie wybrać kwiaty w szkółce i zapełnić ta doniczkę.Początkowo zapaliła się do tematu ale skończyło się na tym,że kupiła sobie jedną pelargonię i przywiozła do domu na balkon

Ewuś nic na siłę . Może z czasem samo przyjdzie. Mój syniu też się specjalnie do ogródka nie pali. Ostatnio wymyślił, że skoro lubimy jabłka, to zamiast je kupować moglibyśmy zasadzić pestkę i za kilka dni nam wyrośnie drzewko i będziemy mieli własne jabłka . Jak Mu powiedziałam, że raczej za kilka, albo kilkanaście lat odpowiedział: to nic, przecież zaczekamy .
Kapibara 21:29, 12 lip 2014

Poziomki mniam! Teraz Ty mi zrobiłaś smaka Całuski dla Was
Katkak 21:29, 12 lip 2014

mam nadzieję, że to niesamowite niebo jest zapowiedzią pięknej pogody po trzech dniach z deszczem .
Katkak 21:31, 12 lip 2014

Kapibara napisał(a)
Poziomki mniam! Teraz Ty mi zrobiłaś smaka Całuski dla Was

Poziomki mnie zauroczyły - mają śliczne liście, przeurocze, maleńkie kwiateczki, a o owockach wspominać nie trzeba .
pasjonatkaam... 21:32, 12 lip 2014

Szczerze mówiąc ubolewam nad tym ,teraz to pokolenie komputerowe,niewiele poza klikaniem cieszy.Dawniej nie było tych "rarytasów" i dzieci cieszyły sie z prostych rzeczy,łaziły po drzewach.Pamiętam siebie jak godzinami bawiłam się w lesie w Robin Hooda,mieliśmy na podwórku takie hasło "idziemy na przygodę" i szliśmy na kilka godzin,potem wracaliśmy głodni robiąc skok na jakiś sad..ech czasy inne ,ludzie inni
pasjonatkaam... 21:34, 12 lip 2014

Katkak napisał(a)

Ewuś nic na siłę . Może z czasem samo przyjdzie. Mój syniu też się specjalnie do ogródka nie pali. Ostatnio wymyślił, że skoro lubimy jabłka, to zamiast je kupować moglibyśmy zasadzić pestkę i za kilka dni nam wyrośnie drzewko i będziemy mieli własne jabłka . Jak Mu powiedziałam, że raczej za kilka, albo kilkanaście lat odpowiedział: to nic, przecież zaczekamy .

Mój młody się pali.chętnie jeździ,pomaga
Katkak 21:40, 12 lip 2014

A ja znalazłam sposób na skuteczne zniechęcenie synia do komputera . Za każdym razem jak się dopomina o komputer ma warunek - musi pokolorować jedną kolorowankę. A, że (niestety) kolorowania szczerze nie lubi, więc komputer widzi co najwyżej 1- 2 razy w tygodniu i to nie za długo .
pasjonatkaam... 21:53, 12 lip 2014

hehe dobry sposób,mój też nie lubi kolorowanek
Katkak 21:54, 12 lip 2014

Późnym wieczorkiem w ogródku pokazał się promyczek słońca, który tak fajnie na chwilkę rozświetlił ogród . Szkoda, że zdjęcie nie oddaje tego efektu.

A to moje dwie najmniejsze hosty - obie Krakowianki . Słodkie bździnki .
Katkak 21:56, 12 lip 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
hehe dobry sposób,mój też nie lubi kolorowanek

Powiem Ci, że skutek nawet mnie zaskoczył . Wprowadzając ten myk chciałam zachęcić Go do malowania, a w efekcie zniechęciłam do komputera, ale nie powiem, że się nie cieszę .