Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:02, 16 lip 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Moja nasturcja coś nie chce się piąć, a nasionka były pnącej. Jak się zdenerwuję to ją skonsumuję, hehe

Nastrasz ją, że ją zjesz to może akurat zacznie się wspinać
Katkak 20:05, 16 lip 2014

Aniulka napisał(a)
A nasturcję też kiedyś u siebie miałam,co rok wysiewałam do pewnego momentu...chyba wszystkie mszyce z okolicy na niej się jednego roku stołowały

Nasturcja to niestety przysmak mszyc, ale za to odstrasza ślimaki . No i ten widok...
20:16, 16 lip 2014
Kasik no to chyba już lepsze mszyce niż te ślimaczyska,łatwiej walczyć z mszycą Oj nasturcja pewnie wróci do mnie
Katkak 20:29, 16 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Kasik no to chyba już lepsze mszyce niż te ślimaczyska,łatwiej walczyć z mszycą Oj nasturcja pewnie wróci do mnie

Ja też zdecydowanie wolę mszyce od ślimaków. Jeśli można coś z nich woleć . Najbardziej nie mieć nic, ale z dwojga złego... .
Jag_58 21:27, 16 lip 2014

Kasiu ładnie rozmnożyłaś te hortki ,,wiesz ja dzisiaj zrobiłam odkład na 2 limkach ,zobaczymy co z tego wyjdzie jestem pełna nadzieii ,nasturcja ma taki słoneczny kolor ,rozświetliłaby każdy zakatek ,a buźka sama sie do niej śmieje buziak Kasiu za ta nasturcję ,bo rzadki to widok na O.
Katkak 22:20, 16 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Kasiu ładnie rozmnożyłaś te hortki ,,wiesz ja dzisiaj zrobiłam odkład na 2 limkach ,zobaczymy co z tego wyjdzie jestem pełna nadzieii ,nasturcja ma taki słoneczny kolor ,rozświetliłaby każdy zakatek ,a buźka sama sie do niej śmieje buziak Kasiu za ta nasturcję ,bo rzadki to widok na O.

Jagódko to można jeszcze teraz zrobić odkłady? Ja myślałam, że wiosną raczej. Też zrobiłam dwa odkłady z limki (wiosną właśnie) i ładnie rosną. Odkłady są podobno niezawodne, więc na pewno się uda. Mnie korciło, żeby kupić jeszcze jedną limkę, ale uparłam się, że przecież wiosną (jak mróz ich nie załatwi) będę miała dwie własne . Jagódko mogę wrzucać dla Ciebie zdjęcia nasturcji ile tylko chcesz .
Donia72 22:41, 16 lip 2014

Na nasturcje mowiono "cegielka"
Jag_58 22:43, 16 lip 2014

Katkak napisał(a)

Jagódko to można jeszcze teraz zrobić odkłady? Ja myślałam, że wiosną raczej. Też zrobiłam dwa odkłady z limki (wiosną właśnie) i ładnie rosną. Odkłady są podobno niezawodne, więc na pewno się uda. Mnie korciło, żeby kupić jeszcze jedną limkę, ale uparłam się, że przecież wiosną (jak mróz ich nie załatwi) będę miała dwie własne . Jagódko mogę wrzucać dla Ciebie zdjęcia nasturcji ile tylko chcesz .

Kasiu dzięki za nasturcję wstawiaj od czasu do czasu jak wspina sie po drabince
Kasiu ja myślę ,ze odkłady mozna robić cały czas ,bo jak gałązka leży na ziemi to potrafi i sama się ukorzenić ,a co dopiero jak jej troszkę pomożemy
iwonaal 23:16, 16 lip 2014

Śliczne maleństwa i reszta.
Zuzula 08:09, 17 lip 2014

Piękna ta nasturcja. Wydaje się, że to taki nijaki drobiazg w ogrodzie, ale jaki cudny. Twoja też lepiej rośnie w cieniu? Moje na słońcu jakieś takie blade i niepewne, a ta którą przeprowadziłam niechcący z irysami ma liście soczyście zielone i kwiat taki jędrny. Może dlatego, że przetrwała od ubiegłego roku.