Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

lojalna_ 11:22, 26 sty 2015

Kasik to zimisko prawdziwe .......
malgorzata_s... 11:22, 26 sty 2015

Zima wszędzie Buziaki Kasiu

Katkak 11:38, 26 sty 2015

Katkak 11:39, 26 sty 2015

Mysza napisał(a)

Kasik ja poproszę takie drzewo do mnieNie byłoby problemu z tyłem

Gosia to drzewo niestety nie u mnie, tylko u mojej kuzynki . Na tej wierzbie rośnie jarzębina samosiejka. To dopiero bajer
Katkak 11:39, 26 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Kasik to zimisko prawdziwe .......

Joluś niestety nie bardzo, bo już wszystko topnieje, ech....
Katkak 11:40, 26 sty 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zima wszędzie Buziaki Kasiu

Gosia u mnie ta zima coś nie bardzo chce zostać, bo co troszkę śniegu nasypie, to już topnieje. Jak słowo daję, że chyba nie ulepimy tego bałwana tej "zimy". Buziaki.
Katkak 11:46, 26 sty 2015

Wrzosowisko pod zimową kołderką
Katkak 11:50, 26 sty 2015

Patrząc na ten bez, coraz częściej nachodzi mnie diabelska myśl, żeby go ciachnąć, a zamiast niego posadzić tam derenia. Cudnie by wyglądały czerwone gałęzie derenia na tle tych sosen. Jedyne co mnie powstrzymuje to to, że ten bez (kiedy ma liście) świetnie zasłania nas od sąsiadów, a zanim dereń nas zasłoni to trochę minie. No i te majowe kwiaty bzu... I ten niczym niezastąpiony zapach...
Nallar 14:27, 26 sty 2015

Kasiu moja propozycja to bałwanek mini formatu ja też robiłam z wnusią takiego kurdupla, bałam się że śnieg stopnieje i nam się nie uda zrobić żadnego.
Jeśli chodzi o derenia to bardzo szybko rośnie, powiedziałabym ze trudno go utrzymać w ryzach. Masz rację że pięknie wyglądają jego czerwone badylki na tle zieleni. Wieczorkiem może uda mi się wstawić zdjęcie mojego, zobaczysz jaki potworek. Sprawdzę przy okazji jakie gałązki się ukorzeniły.
Katkak 14:54, 26 sty 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu moja propozycja to bałwanek mini formatu ja też robiłam z wnusią takiego kurdupla, bałam się że śnieg stopnieje i nam się nie uda zrobić żadnego.
Jeśli chodzi o derenia to bardzo szybko rośnie, powiedziałabym ze trudno go utrzymać w ryzach. Masz rację że pięknie wyglądają jego czerwone badylki na tle zieleni. Wieczorkiem może uda mi się wstawić zdjęcie mojego, zobaczysz jaki potworek. Sprawdzę przy okazji jakie gałązki się ukorzeniły.

Więc co byś zrobiła na moim miejscu Ewuś? Ciachnęłabyś mojego śmietnikowego bza i dała tam derenia?