Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 23:26, 26 sty 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia nie usuwaj proszę, będę miała na wzór. Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że latem, kiedy jakoś swojego obetnę i ja będę mogła się takim zdjęciem pochwalić.

Kasiu tnij go zaraz po kwitnieniu (pierwszy raz bardzo mocno)usuń też wszystkie przekwitnięte kwiatostany (jeśli jakieś zostaną)Kolejne cięcie możesz zrobić po kolejnym kwitnięciu i w tedy o jedno oczko wyżej, zobaczysz jak szybko się zagęści. Nie masz się czego bać, bez to twarda sztuka.
Edit 00:30, 27 sty 2015

Katkak napisał(a)

nie chce się wierzyć, że to ta sama rabata. Wiosną i latem tętni życiem, a zimą straszy. Ale obiecałam sobie, że to ostatnia zima kiedy jest taka brzydka

Jej, w życiu bym nie powiedziała że to ta sama rabata. Mus cosik zimozielonego dołożyć. Ps. Aniołków nie dałam rady zrobić, czasu zabrakło, w domku pojawiło się maleństo, które mamie czas wolny organizuje jest plan na aniołki w tym roku, wtedy pokażę
Kasial 09:51, 27 sty 2015

Kasiu mam miliard bzów u siebie. Trochę zdziczały i mają mnóstwo odrostów. Zastanawiam jak się ich pozbyć. Generalnie bardzo mi się podoba bez, ale u mnie był zawsze, mam go wszędzie i chyba nie chcę go u siebie, bo jest bardzo ekspansywny. Także pilnuj swojego
A na rabatkę z poidełkiem koniecznie musisz wrzucić coś zimozielonego. W lato wygląda nieco egzotycznie wręcz natomiast zimą hmmm...
Katkak 17:25, 27 sty 2015

Edit, Kasiu wiem, że teraz ta rabatka straszy i taki właśnie mam plan - coś zimozielonego. W kąt pójdzie polecona przez Bogdzię azalia japońska, na obrzeże jakieś zimozielone trawki. Może upchnę tam gdzieś jednego albo dwa iglaczki polecone przez Łukasza (gdzieś mam zapisaną nazwę) i byłoby super gdybym jeszcze kiścienia gdzieś wcisnęła - zaraziłam się od Kasi z "Ogrodu złudzeń..." No, a w listopadzie dosadziłam więcej bluszcza przy murku, więc mam nadzieję, że jak winobluszczowi opadną liście, to bluszcz dzielnie go zastąpi. Trochę to potrwa, wiem, ale cóż mogę zrobić oprócz czekania... Bez jednak zostanie Kasiu. Dziewczyny poradziły zrobić mi go na kulkę, więc spróbuję. Ekspansywny jest to prawda, ale od czego sekator?

O tak Edit, maleństwa są niezastąpione w organizowaniu mamom czasu . Gratuluję. Jak to nie zdążyłaś zrobić aniołków? Przecież masz najwspanialszego
Buziaki
Katkak 17:27, 27 sty 2015

mira napisał(a)
Nie ma co się bać cięcia lilaka, ja swój tnę co prawda po kwitnieniu ale dość mocno i tak żeby nadać mu kształt jaki mi pasuje i jest ok,
bez daje fajną zieleń

pozdrawiam

Chodzi mi o to Mireczko, że nie boję się ciąć bza przez to, że coś mu się stanie, tylko mam pewne wątpliwości czy po MOIM cięciu będzie ładniejszy
kasiek 10:46, 29 sty 2015

Kiscień jak najbardziej tu pasuje nie rośnie duzy, lubi półcień i jest o każdej poże piekny. Polecam tu też ciemierniki, barwinki, dąbrówki - sa pstrokate, trzmieliny i rumianki
I będize super, zwłaszcza że widzę że na mur puściłaś bluszcz Teraz potrzeba czasu
Katkak 17:34, 29 sty 2015

Tak Kasia, w listopadzie posadziłam tam sporo bluszczu i wygląda na to, że bluszczyk ma się dobrze. Jedna sadzoneczka chyba tylko wzięła i umarła. Ale nic to, bluszczu akurat mam pod dostatkiem, dosadzę i już . Kiścienia na pewni tu dam. Poczekam tylko, aż roślinki wyjdą i wtedy jakieś zmiany wprowadzę . Teraz już rozumiesz czemu rabatka-koszmarek? . Ale popracuję nad tym. Wiosną i latem ją uwielbiam, ale teraz straszy. I nawet jakoś bym to pewnie zniosła, gdyby nie to, że widzę ją z okna.
Katkak 17:41, 29 sty 2015

Dziś naprzeciwko naszego domu wycięto dwa ogromne modrzewie i świerka . A takie ładne tło dawały . Szkoda ich bardzo.
Katkak 17:50, 29 sty 2015

Nuka ma w sobie chyba coś z kota . Uwielbia się wygrzewać choćby w najmniejszym promyczku słońca .
i takie tam

ten pieris latem jest praktycznie niewidoczny, bo zasłaniają go 3 wielkie hosty. Na wiosnę muszę koniecznie panny podzielić .
Nallar 18:31, 29 sty 2015

Katkak napisał(a)
Dziś naprzeciwko naszego domu wycięto dwa ogromne modrzewie i świerka . A takie ładne tło dawały . Szkoda ich bardzo.

Ciężko się będzie przyzwyczaić do widoku bez drzew. W ubiegłym roku u sąsiadów ścięto ogromną lipę zrobiło się bardzo pusto.
Z jednej strony jestem zadowolona bo liście nie lecą już na moją działkę ale widoku zielonej korony nadal mi brakuje.