Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:25, 28 lut 2015

Gardener27 napisał(a)
Nie ufam tym cwaniaczkom co do pomidorków Zawsze sprzedadzą to co chcę bez względu na faktyczną odmianę Z bylin będą to : ostróżka, naparstnica, krwawnik, rudbekia, liatra i trochę jednorocznych Czekamy wiec na kolejne obeliski

Ja mam na rynku taką znajomą już panią od pomidorków i zawsze u niej kupuję. Ja mam z bylin do wysiania jeszcze jeżówkę i rudbekię. Ale jeśli uda mi się je wyhodować, to i tak będą kwitnąć dopiero w przyszłym roku. Ale co tam, pobawić się można .
Gardener27 23:37, 28 lut 2015

Koktajlowe zawsze sieję sam Warzywnik u mnie spory więc miejsce na nie jest W tamtym sezonie miałem ok 20 krzaczków Wszyscy sąsiedzi i znajomi zostali obdarowani Pod folię kupuję co roku od pana ,, pomidora,, który sprowadza nasiona z Holandii Sprawdzone sadzonki na których nigdy się nie zawiodłem
Katkak 23:56, 28 lut 2015

Gardener27 napisał(a)
Koktajlowe zawsze sieję sam Warzywnik u mnie spory więc miejsce na nie jest W tamtym sezonie miałem ok 20 krzaczków Wszyscy sąsiedzi i znajomi zostali obdarowani Pod folię kupuję co roku od pana ,, pomidora,, który sprowadza nasiona z Holandii Sprawdzone sadzonki na których nigdy się nie zawiodłem

Ja w porównaniu do Twojego mam tycieńki warzywnik. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma . Zawsze coś mi tam urośnie i frajda ogromna .
Katkak 15:06, 01 mar 2015

roślinki rosną z dnia na dzień
kasiek 18:06, 01 mar 2015

Ale się u Ciebie ptasie zadomowiły - przyciągasz wszystko co żyje
A ile nasionek pokiełkowało - człowiek najbardziej się cieszy z własnej rozsady

Kasiula paka zrobiona i jutro drzewko jedzie do Ciebie
W srodku sa też 3 patyki derenia i 2-3 patyki złotlina.
Buziam .
Katkak 19:44, 01 mar 2015

kasiek napisał(a)
Ale się u Ciebie ptasie zadomowiły - przyciągasz wszystko co żyje
A ile nasionek pokiełkowało - człowiek najbardziej się cieszy z własnej rozsady

Kasiula paka zrobiona i jutro drzewko jedzie do Ciebie
W srodku sa też 3 patyki derenia i 2-3 patyki złotlina.
Buziam .

Kasiulka dla mnie bomba . Cieszę się jak dziecko . Buźka
AgataBC 21:32, 01 mar 2015

No pięknie Ci wszystko kiełkuje i rośnie to ogromna radość obserwować te etapy.
Pozdrawiam Kasiu
Katkak 21:41, 01 mar 2015

Agcia napisał(a)
No pięknie Ci wszystko kiełkuje i rośnie to ogromna radość obserwować te etapy.
Pozdrawiam Kasiu

To prawda, radocha nie z tej ziemi . Ale nasionek mam jeszcze sporo, a na parapetach zaczyna brakować miejsca. Chyba będę musiała mamę zaangażować w hodowlę roślin .
AgataBC 21:52, 01 mar 2015

Katkak napisał(a)

To prawda, radocha nie z tej ziemi . Ale nasionek mam jeszcze sporo, a na parapetach zaczyna brakować miejsca. Chyba będę musiała mamę zaangażować w hodowlę roślin .

Ja z roku na rok mam z tego więcej szczęścia i bardziej cenię to co sama uhoduje.. mam też w planach sporo rozdać.
Ja mam tylko 5 małych okien z czego dwa na zachód trzy na wschód więc nie za jasno i parapetów braknie jak nic może jakieś piętrowe półki porobię..
Ala106 08:34, 02 mar 2015

Stojak na fasolę cuuudeńko. .
Roślinki ślicznie rosną .
Chyba też spróbuję zrobić takie podpory z gałęzi, bo świetne są i napalam się na ławkę, taką jak Ty masz , tą którą pomalowałaś na biało . Wygodna?