Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:04, 01 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
No to najładniejszy kwiatuszek pokazałas a jaki uśmiechniety.

Bożenko mam dwa takie Kwiatuszki
Katkak 21:12, 01 sie 2015

Martwi mnie bardzo stan moich przetaczników. Złapały tego pierońskiego mączniaka i nijak nie mogę sobie z nim poradzić. Najpierw pryskałam środkiem Target Natural - nie pomogło. Potem już sięgnęłam po chemię - Ridomil Gold i dalej nic. Mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Co robić? Da się go jeszcze uratować? A może lepiej go ściąć? Poradźcie proszę
Katkak 21:22, 01 sie 2015

Dziś nie miałam czasu na gotowanie obiadu, więc obiado-kolację zjedliśmy w ogródku

moja malutka Limelight pięknie kwitnie . To ta, którą wiosną od mamci odcięłam

Zaczyna kwitnąć mój pstrokaty floks , ale on jest przepiękny nawet kiedy nie kwitnie

anka_ 21:30, 01 sie 2015

Kasiu świetna ta podstawa pod ognisko. Można zmieniać scenerię ogniska. Robiliście czy kupna?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Katkak 21:36, 01 sie 2015

anka_ napisał(a)
Kasiu świetna ta podstawa pod ognisko. Można zmieniać scenerię ogniska. Robiliście czy kupna?

Kupna Aniu. Fajnie, że można z tym latać po ogrodzie gdzie się chce, to pradwa . I fajnie, że jest taka wgłębiona, to nic nie wyleci .
elzbieta_g 21:38, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)

/p/92/929745/original.JPG[/img] [img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

buziaki dla słodziaków młody i młodsza przesłodki obrazek ,
u mnie odwrotnie ...córa opiekuje się młodszym bratem...choć na tym poziomie wieku 10.. - 5...lat to kłócą się na maksa
buziaki
AgataBC 21:39, 01 sie 2015

Kasia moje przetaczniki też chorują, w zeszłym roku też to przerabiałam.. grzyby je lubią..trzeba pryskać wcześniej chyba jeszcze kiedy są zdrowe. Na pocieszenie-część podziemna zdrowa i co roku ładnie odbijają. W tym roku mam już spore kępy, w zeszłym roku ledwo zdążyły zakwitnąć i od razu padły-ale wiosną ładnie wyszły. Jeśli nie chcesz tego oglądać to zetnij. W zasadzie to nawet jeśli oprysk zadziała to liście i tak będą do oberwania.
Katkak 21:40, 01 sie 2015

elzbieta_g napisał(a)

buziaki dla słodziaków młody i młodsza przesłodki obrazek ,
u mnie odwrotnie ...córa opiekuje się młodszym bratem...choć na tym poziomie wieku 10.. - 5...lat to kłócą się na maksa
buziaki

O, to taka sama różnica wieku u Ciebie jak i u mnie . Ale u nas jak na razie miłość i harmonia .
malgorzata_s... 21:41, 01 sie 2015

Fajnie zobaczyć dzieciaczki kofane Ucałuj je od cioci Zasuwasz z robotą że poznać ogrodu nie mogę Przetacznik bym wycięła bo zarazę rozniosą.
Buziaki
Katkak 21:43, 01 sie 2015

Agcia napisał(a)
Kasia moje przetaczniki też chorują, w zeszłym roku też to przerabiałam.. grzyby je lubią..trzeba pryskać wcześniej chyba jeszcze kiedy są zdrowe. Na pocieszenie-część podziemna zdrowa i co roku ładnie odbijają. W ty roku mam już spore kępy, w zeszłym roku ledwo zdążyły zakwitnąć i od razu padły-ale wiosną ładnie wyszły. Jeśli nie chcesz tego oglądać to zetnij. W zasadzie to nawet jeśli oprysk zadziała to liście i tak będą do oberwania.

Agatka mogę je zostawić, tylko tak sobie myślę czy inne roślinki mi się od nich jakoś nie pozarażają? Na pysznogłówce też ciut mam (nawet ona złapała pierwsza), ale na niej to pikuś i Target sobie radzi. Nawet mój kasztanowiec ma mączniaka, jak co roku zresztą. Mam coraz większą chęć się go pozbyć. Ładny jest tylko przez ok 2 tygodnie jak kwitnie, a potem łapią się go choróbska różne i straszy.