Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

polinka 14:14, 20 wrz 2015

Hm...nie wiem czy to gracek, u mnie zawsze jest cały zielony ( chodzi o łodygi), żdzbła zielone z jasnym, delikatnym paskiem. A te czerwone łodygi żyją? Może to nie czerwony a brązowy od gnicia?? Ułam może jedną łodyżkę i zobacz co jest w środku?

póżniej zajrzę
sylwia_slomc... 14:16, 20 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Sylwio Dzieciaczki już prawie zdrowe jeszcze na antybiotykach ale jest dużo lepiej, dziękuję że pytasz

A co do Twojej kompozycji - podoba mi się o szafirkach jakoś zapomniałam, a czy je można sadzic w doniczkach?

Myślę, że bez problemów Fajnie będzie w połączeniu z szafirkami
paulina_ns 14:53, 20 wrz 2015

polinka napisał(a)
Hm...nie wiem czy to gracek, u mnie zawsze jest cały zielony ( chodzi o łodygi), żdzbła zielone z jasnym, delikatnym paskiem. A te czerwone łodygi żyją? Może to nie czerwony a brązowy od gnicia?? Ułam może jedną łodyżkę i zobacz co jest w środku?

póżniej zajrzę

Ulamalam i nie wygląda jakby gnily gałązki

On jakby się przebarwial od dołu bo jest ten czerwony kolor,a później już zieleń

A tutaj oderwany fragment

paulina_ns 14:57, 20 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
A może to jakaś odmiana przebarwiająca się na bordowo, bo to nie wygląda na zasychanie od małej ilości podlewania.

No właśnie on wygląda jakby się przebarwial, nie widać żeby te czerwone żbla usychaly, to ja już sama nie wiem..
waldek727 15:01, 20 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

A są bordowe tulipany?

- ,,Anna Komorowska"
paulina_ns 15:05, 20 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

- ,,Anna Komorowska"

Waldku czekałam na Ciebie pomożesz mi w sprawie grackow? Co o nich myślisz? Bo ja już nic nie wiem
paulina_ns 15:09, 20 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myślę, że bez problemów Fajnie będzie w połączeniu z szafirkami

Widziałam takie połączenie miodzio
waldek727 15:38, 20 wrz 2015

Paula.
- Jeżeli nie ma takiej konieczności to nie wyciągaj roślin z ziemi jak już są ukorzenione. Każdy taki manewr to opóźnienie rozwoju rośliny o 1 rok.
- Trawy sadzi się płytko. Ziemią powinien być przykryty tylko sam system korzeniowy.
- Po posadzeniu wokół rośliny nie powinno być żadnych substancji utrzymujących wilgoć (trawa, kora) Szyjka korzeniowa może natomiast stykać się z cienką warstwą grubego żwiru lub kamieniami.
- Przesuszenie trawy z powodu braku podlewania lub działalności wiatru objawia się tym, że w pierwszej kolejności zauważysz suche i skręcające się końcówki źdźbeł.
- Na foto widzę naturalne jesienne przebarwienia trawy. Jej nienaturalne wybarwienie może wiązać się z nieprawidłowym odczynem gleby, brakiem składników mineralnych lub stanowiskiem do którego nie docierała odpowiednia ilość światła słonecznego.
MirellaB 15:39, 20 wrz 2015

Paulinka piękne zdjęcia

Ten gracek to faktycznie dziwny. Może Paulinka dobrze myśli, że to nie gracek?
KasiaW76 16:09, 20 wrz 2015

Mi jedna trawa żółkła bo też coś ja dopadło. Za chwilę idę pryskac może ja jeszcze uratuje...

Może Ty masz miskanta chińskiego? Nie pamiętam odmiany ale przebarwiła się podobnie jak Twój. ..