Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

ANNA1976 13:42, 28 kwi 2016

Dzięki Zoja spróbuję wzmocnić ją troszkę biochumusem.
paulina_ns 13:46, 28 kwi 2016

zoja napisał(a)

Zarumieniłam się
ja też siałam pierwszy raz - wszystko w ziemi do wysiewów, zero nawozów aż do kwietnia gdy co jakiś czas podlewam wodą z rozcieńczonym biohumusem.
Tyle tajemnicy.

Z tego co zauważyłam stipa nie lubi przelewania.

ps. nie polecam ziemi do wysiewów substral - od razu jakiegoś grzyba złapała - ale to już pikowałam więc na razie stoi na dworze i obawiam się, że niewiele z tego będzie

A nie mówiłam
MirellaB 13:46, 28 kwi 2016

Paula przegapiłam zdjęcie rozchodnika. Jest dość spory, ale wiadomo cena za wysoka. Napisz mi jaka to odmiana?
MirellaB 13:48, 28 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
Mirella przebiłas wszystkich myślałam , że ja mam duzo

Filemon chodzi o stipę?
Ty zakładaj swój wątek, żeby kontakt z Tobą był bezpośredni, a nie na wątku Paulinki Zobaczysz jak będzie fajnie
zoja 13:58, 28 kwi 2016

Paulina, Anna
Wstawilam u siebie zdjecia ziemi, ktorej uzywalam.
Katarzyna13 17:32, 28 kwi 2016

Witaj Paulinko. Nieźle sobie radzisz w wysiewami. A powiedz mi jak długo czekałaś na na taką ładna stipę? ?
paulina_ns 20:39, 28 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Paula przegapiłam zdjęcie rozchodnika. Jest dość spory, ale wiadomo cena za wysoka. Napisz mi jaka to odmiana?

Mirellka rozchodnik takiej samej odmiany jak Ty i Ania macie, są jeszcze innej odmiany białe?
paulina_ns 20:42, 28 kwi 2016

Katarzyna13 napisał(a)
Witaj Paulinko. Nieźle sobie radzisz w wysiewami. A powiedz mi jak długo czekałaś na na taką ładna stipę? ?

Kasia z chęcią bym Ci odpowiedziała, ale nie mam pojęcia . Dostałam ja od Joli , ja tylko popikowalam sobie i rośnie. Swoją wysiewalam, coś mi tam wyszło, ale po miesiącu padła.
paulina_ns 20:50, 28 kwi 2016

Dzisiaj udało mi się trochę popielic, a właściwie cała najdłuższa rabatę z moich obserwacji wynika,że wszystkie u mnie trawy ruszyły oprócz Ml i jednego red barona. Nie uwierzcie, ale udało mi się znaleźć wyrzucona przez przypadek piwonie od babci!! Skoszona trawę wyrzucamy na koniec działki, poszłam tam wyrzucić wiaderko z chwastami patrzę coś rośnie bordowego, podchodzę bliżej patrzę, a spod tej trawy wystaje piwonia! Przesadziłam ja póki co do " przechowalnika ", bo póki co nawet nie mam już miejsca,żeby ją wcisnąć, niech sobie biedna rośnie .

A i puściły listki kolejne patyczki hortensji, jednego patyczka chciałam wyrzucić, bo nic na nim nie było i go pociagnelam,a tam pojawiło się ogromne korzenie! Więc szybciorem wsadzilam spowrotem i zobaczymy
jolanka 23:48, 28 kwi 2016

Przychodzę z rewizytą ale muszę tu spędzić trochę czasu
No ja tez nie wiem dlaczego jeszcze Ciebie u mnie nie było
Witam i zapraszam serdecznie, będzie mi milo zaglądać też do Ciebie