Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 11:55, 28 kwi 2016

U mnie stipa też się dobrze trzyma. 10 sadzonek dałam Gosi to mi zostało 110 sztuk
W przyszłym roku już się nie bawię w wysiewy, za dużo zabawy z tym, wolę kupić
MirellaB 11:56, 28 kwi 2016

Tego drogiego białego rozchodnika kupiłaś tak? Duży był, że już dałaś radę podzielić?
Filemon24 11:57, 28 kwi 2016

Mirella przebiłas wszystkich myślałam , że ja mam duzo
paulina_ns 12:23, 28 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
ja mam tez równe 52 sadzonki stipy rozplenicy mam 24 i jeszcze turzyce włosistą udało mi sie wyhodować

No to będzie szaleństwo stipowe w tym roku .
paulina_ns 12:24, 28 kwi 2016

Kawa napisał(a)
u mnie jolciowa się trzyma ale nie wszystka
mam nadzieję że reszta przezyje

U mnie też cała paletka padła, ale przez własną głupotę
paulina_ns 12:26, 28 kwi 2016

ANNA1976 napisał(a)

Ładnie rośnie
Moje stipy jakieś takie marniutkie są
Stoją na poddaszu pod weluxem, mają dużo światła, podlewam, dbam o nie, a one takie bylejakie

Aniu ja też wcześniej dbalam o swoją i też mi padła, a w jakiej ziemi sadzilas? Ja wcześniej w zwykłej uniwersalnej, a później jak dostałam od Joli stipę kupiłam do wysiewów i póki co trzymają się tfu tfu
paulina_ns 12:28, 28 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Tego drogiego białego rozchodnika kupiłaś tak? Duży był, że już dałaś radę podzielić?

Mirellka wstawiłam kilka stron wcześniej zdjęcie nie był wart ceny, ale kupiłam, bo już pewnie później bym go nie dostała.

Wow!! No to masz tej stipy, gdzie Ty ja posadzisz? Bo ja chyba zastipuje się na amen .
ANNA1976 13:02, 28 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Aniu ja też wcześniej dbalam o swoją i też mi padła, a w jakiej ziemi sadzilas? Ja wcześniej w zwykłej uniwersalnej, a później jak dostałam od Joli stipę kupiłam do wysiewów i póki co trzymają się tfu tfu

Siałam w zwykłej uniwersalnej z biedry. Po wierzchu przysypałam nasiona lekko piaskiem.
Może jakiś nawóz dać aby je wzmocnić?
paulina_ns 13:15, 28 kwi 2016

ANNA1976 napisał(a)

Siałam w zwykłej uniwersalnej z biedry. Po wierzchu przysypałam nasiona lekko piaskiem.
Może jakiś nawóz dać aby je wzmocnić?

Ja się nie znam, pierwszy rok cokolwiek sieje, może niech się wypowie Zoja ona istna plantacje siewek ma .
zoja 13:37, 28 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Ja się nie znam, pierwszy rok cokolwiek sieje, może niech się wypowie Zoja ona istna plantacje siewek ma .

Zarumieniłam się
ja też siałam pierwszy raz - wszystko w ziemi do wysiewów, zero nawozów aż do kwietnia gdy co jakiś czas podlewam wodą z rozcieńczonym biohumusem.
Tyle tajemnicy.

Z tego co zauważyłam stipa nie lubi przelewania.

ps. nie polecam ziemi do wysiewów substral - od razu jakiegoś grzyba złapała - ale to już pikowałam więc na razie stoi na dworze i obawiam się, że niewiele z tego będzie