Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:15, 15 mar 2017

agnieszka_m napisał(a)
Paulinko czy ja dobrze czytam???
posadziłaś już róże kupione w B??

Aga oprócz kupionej dzisiaj to tak, a co?
agnieszka_m 19:30, 15 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Aga oprócz kupionej dzisiaj to tak, a co?

bo ja jeszcze nie i nie wiem co zrobić

a okrywałaś???
paulina_ns 19:36, 15 mar 2017

agnieszka_m napisał(a)

bo ja jeszcze nie i nie wiem co zrobić

a okrywałaś???

W tamtym roku też w marcu kupiłam róże the fairy w B. i od razu je posadziłam i nic im nie było i tym się zasugerowałam teraz. Wiadomo,że ryzyko jest, ale nie raz jeszcze w kwietniu mogą być przymrozki, a Ty jak swoich nie posadziłaś to może jeszcze zaczekaj, bo ja taka trochę w gorącej wodzie zawsze kapana jestem
AnnaCh 19:38, 15 mar 2017

Kolejna zachorowała na różyczkę
Ja się chyba nie zarażę
Będę zaglądać do Ciebie, Mirelli i Zoi oglądać róże. Mam The Fairy i mi starczy
paulina_ns 19:51, 15 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Kolejna zachorowała na różyczkę
Ja się chyba nie zarażę
Będę zaglądać do Ciebie, Mirelli i Zoi oglądać róże. Mam The Fairy i mi starczy

Aniu ja już też mówię dość, muszę zostawić sobie jeszcze miejsce na inne rośliny. Lubię różnorodność w ogrodzie i dla tego chce mieć wszystkiego po trochę. Wiadomo, gdybym miała mniej miejsca, pewnie, by jedna,może dwie były i koniec, ale ja kurcze już któryś rok z kolei kończę ta najdłuższa rabatę i wciąż jeszcze niedokończona jest. Jak czasem patrzę na te wszystkie rośliny i ile kasy już wydalam, to myślę,że dzisiaj ładnym samochodem bym już jeździła
paulina_ns 08:24, 16 mar 2017

Ale u nas dzisiaj okropnie zimny wiatr, nie da się kompletnie nic zrobić w ogrodzie. Jestem załamana właśnie patrzyłam i nie wschodzi mi ani jeden czosnek ozdobny, tulipanow też nie widać ( nawet tych co były posadzone i zakopane w doniczce), kilka tylko elegant lady się pokazało, ale są tak drobne,że nie wiem czy w ogóle zakwitną. Nawet tulipany, które już któryś rok kwitly na rabacie mix masz się nie pokazują...także u mnie w tym roku wiosna będzie do dupy
Kawa 08:25, 16 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Ale u nas dzisiaj okropnie zimny wiatr, nie da się kompletnie nic zrobić w ogrodzie. Jestem załamana właśnie patrzyłam i nie wschodzi mi ani jeden czosnek ozdobny, tulipanow też nie widać ( nawet tych co były posadzone i zakopane w doniczce), kilka tylko elegant lady się pokazało, ale są tak drobne,że nie wiem czy w ogóle zakwitną. Nawet tulipany, które już któryś rok kwitly na rabacie mix masz się nie pokazują...także u mnie w tym roku wiosna będzie do dupy

Paula wyjdą poczekaj u Ciebie zimniej niż u mnie aniektóre to takie tyciunie kły mają
poczekaj cierpliwie
priv ci wysłałam
agnieszka_m 08:29, 16 mar 2017

Będziesz mieć za to dłużej wiosnę

choć o tulipany to i ja się obawiam u siebie o te co w zeszłym roku kwitły takie też pojedyńcze wyrastają i wątpie czy z nich będzie kwiat
paulina_ns 08:56, 16 mar 2017

Kawa napisał(a)

Paula wyjdą poczekaj u Ciebie zimniej niż u mnie aniektóre to takie tyciunie kły mają
poczekaj cierpliwie
priv ci wysłałam

Kamilka obawiam się,że w tym przypadku do kolejnej wiosny mogę nawet zaczekać widziałam Twoje czosnki są już giganty,a u mnie nawet z ziemi jeszcze nie wyszły
Kawa 09:13, 16 mar 2017

jeden jest gigant reszta śpi tulipany jedne wyszły inne tylko dupki pokazały