W tamtym roku też w marcu kupiłam róże the fairy w B. i od razu je posadziłam i nic im nie było i tym się zasugerowałam teraz. Wiadomo,że ryzyko jest, ale nie raz jeszcze w kwietniu mogą być przymrozki, a Ty jak swoich nie posadziłaś to może jeszcze zaczekaj, bo ja taka trochę w gorącej wodzie zawsze kapana jestem
Aniu ja już też mówię dość, muszę zostawić sobie jeszcze miejsce na inne rośliny. Lubię różnorodność w ogrodzie i dla tego chce mieć wszystkiego po trochę. Wiadomo, gdybym miała mniej miejsca, pewnie, by jedna,może dwie były i koniec, ale ja kurcze już któryś rok z kolei kończę ta najdłuższa rabatę i wciąż jeszcze niedokończona jest. Jak czasem patrzę na te wszystkie rośliny i ile kasy już wydalam, to myślę,że dzisiaj ładnym samochodem bym już jeździła
Ale u nas dzisiaj okropnie zimny wiatr, nie da się kompletnie nic zrobić w ogrodzie. Jestem załamana właśnie patrzyłam i nie wschodzi mi ani jeden czosnek ozdobny, tulipanow też nie widać ( nawet tych co były posadzone i zakopane w doniczce), kilka tylko elegant lady się pokazało, ale są tak drobne,że nie wiem czy w ogóle zakwitną. Nawet tulipany, które już któryś rok kwitly na rabacie mix masz się nie pokazują...także u mnie w tym roku wiosna będzie do dupy
Kamilka obawiam się,że w tym przypadku do kolejnej wiosny mogę nawet zaczekać widziałam Twoje czosnki są już giganty,a u mnie nawet z ziemi jeszcze nie wyszły