Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 18:25, 13 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

No właśnie ten kolor na kartonie mnie zachęcił, niby taki lososiowy wpadający w pomarańcz, mam nadzieję, że doczekam się jej kwiatów. Na pudełku jest tylko informacje,żeby zrobić jej kopczyk na zimę i w razie mszycy spryskac odpowiednim preparatem. Zobaczymy jak się sprawdzi, niska cena w razie czego nie będzie,aż tak szkoda chociaż dla mnie każda roślina w ogrodzie jak dziecko jest .

To czekamy na rozkwit i będziemy porównywać z kartonikiem
Paulinka czy ta róża już wypuszcza?
paulina_ns 18:39, 13 mar 2017

Kawa napisał(a)
Paula na rozmach to ja się zupełnie nie znam. Ale jak żywa to na pewno da radę. pytam bo ja nie różana a zamówiłam leosia

Na pewno Kamilka nie będziesz zalowala, mój jak nie przeżyje na pewno kupię jeszcze raz.
paulina_ns 18:42, 13 mar 2017

MirellaB napisał(a)

To czekamy na rozkwit i będziemy porównywać z kartonikiem
Paulinka czy ta róża już wypuszcza?

Mirellka wypuszcza, wszystkie moje róże już ruszyły. Miałam też jedną połamana przez dzieci i patrze,a od ziemi coś tam zaczyna się dziać, więc też będzie żyła. Jedynie Leonardo wyciągnięty z ziemi przez psa na razie nie daje oznak życia, przycielam go i liczę na to,że da radę.
paulina_ns 18:50, 13 mar 2017

Kamilka u mnie Leonardo w tamtym roku wyglądał tak

jolka 20:02, 13 mar 2017

Piękny
paulina_ns 20:51, 13 mar 2017

jolka napisał(a)
Piękny

Oj tak zachwycał, mam nadzieję,że przeżyje i w tym roku też się nim trochę pozachwycam
21:00, 13 mar 2017
paulina_ns napisał(a)

Dzięki Monia za objaśnienie, miałam już dwa i niestety u mnie dobrze się one nie czują. Brązowieja i z czasem usychaja na kolejnego już się nie skuszę.

Mi się dobrze trzymają choć niekoniecznie dbam o nie specjalnie, może to od ziemi zależy. Ja nie rozczulam się nad żadną rośliną, wsadzam, podlewam od czasu do czasu, zwracam uwagę na stanowisko i rosną.
frezja 21:00, 13 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Kamilka u mnie Leonardo w tamtym roku wyglądał tak

Piękny z niego gość wszak to On.
paulina_ns 21:27, 13 mar 2017

MonikA napisał(a)

Mi się dobrze trzymają choć niekoniecznie dbam o nie specjalnie, może to od ziemi zależy. Ja nie rozczulam się nad żadną rośliną, wsadzam, podlewam od czasu do czasu, zwracam uwagę na stanowisko i rosną.

Monia u mnie glina, więc ewidentnie im nie służy, tak jestem pełna podziwu,że tak dużo roślin daje rade w takich ekstremalnych warunkach jakie u mnie panują, do tego wieczne wiatry, ale coś za coś chciało się widzieć Tatry z tarasu to trzeba wycierpiec swoje
paulina_ns 21:27, 13 mar 2017

frezja napisał(a)

Piękny z niego gość wszak to On.

Ewcia bardzo urokliwy z niego gościu