Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

gosika67 20:17, 17 mar 2017

Cześć i jestem już u Ciebie, ale u Ciebie piękne widoki.Wszystko szybciej dojrzewa, ten klon palmowy przetrwał u Ciebie? Ja mam pierwszą zimę nawet 2 klony , jeszcze ich nie odkryłam z ubranek. Jak on u Ciebie teraz wygląda? Też mam taki dereń pierwszy rok, przycinasz go zawsze? Rośliny podobne jak u mnie. Perukowiec odżył u Ciebie, bo u mnie rośnie jak wściekły. Pozdrawiam i dalej goszczę u Ciebie.
gosika67 20:18, 17 mar 2017

Irysy zaskoczyły mnie, u nas się ociągają.
gosika67 20:19, 17 mar 2017

Ja dużo roślin kupuję w B i zawsze jestem zadowolona.
paulina_ns 20:49, 17 mar 2017

frezja napisał(a)
A ten buk szczepiony ? tutaj znalazłam coś na ten styl; zimozielone są

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/02/0c/30/020c30ece0f052ae9404eda03b0180b8.jpg

Tak, Ewka on jest szczepiony na pniu. No kompozycja fajna o taki podobny efekt mi chodzi, tylko zamiast hortensji myślałam o różach. W ogrodniczym widziałam bardzo ładne kulki bukszpanowe, jednego bukszpanowego stożka mam, mogłabym go przesadzić, dołożyć trawki i myślę,że fajnie by było. A na wiosna tulipany zastąpiły by róże.
paulina_ns 20:55, 17 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć i jestem już u Ciebie, ale u Ciebie piękne widoki.Wszystko szybciej dojrzewa, ten klon palmowy przetrwał u Ciebie? Ja mam pierwszą zimę nawet 2 klony , jeszcze ich nie odkryłam z ubranek. Jak on u Ciebie teraz wygląda? Też mam taki dereń pierwszy rok, przycinasz go zawsze? Rośliny podobne jak u mnie. Perukowiec odżył u Ciebie, bo u mnie rośnie jak wściekły. Pozdrawiam i dalej goszczę u Ciebie.

Hej Gosia fajnie,że jesteś pomożesz z nowym pomysłem?

Co do klona, rośnie on u mnie 3 albo 4 rok, nigdy go nie okrywam i daje rade. Czasem trochę przemarznie, ale ładnie odbija. Na chwilę obecną widziałam,że powoli budzi się już ze snu zimowego

O dereniu niewiele mogę powiedzieć, też mam go od niedawna i w sumie pierwszy raz go przycielam.

Perukowiec niestety nie dał rady i już dawno w kompostowniku wylądował

A co do B. ja zazwyczaj kupuje tam rośliny ale do domu i w sumie tylko róże w doniczce zawsze mi zasychaja z reszty też jestem zadowolona
gosika67 21:02, 17 mar 2017

A ciemiernika gdzie nabyłaś? Ja nigdzie go nie widziałam w sklepach? Widzę,że lubisz bardzo berberysy, ja też mam ich kilka. Jutro odkryję klony i zobaczę co z nimi.
Mam też przykrytą magnolię i hibiskusa. U nas teraz leje. U Ciebie inny klimat, może cieplej,że wszystko tak się pnie do słońca. Muszę popatrzeć na swoje irysy. Jutro zdam Ci relację.
paulina_ns 21:10, 17 mar 2017

gosika67 napisał(a)
A ciemiernika gdzie nabyłaś? Ja nigdzie go nie widziałam w sklepach? Widzę,że lubisz bardzo berberysy, ja też mam ich kilka. Jutro odkryję klony i zobaczę co z nimi.
Mam też przykrytą magnolię i hibiskusa. U nas teraz leje. U Ciebie inny klimat, może cieplej,że wszystko tak się pnie do słońca. Muszę popatrzeć na swoje irysy. Jutro zdam Ci relację.

Gosia ciemiernika kupiłam lokalnie i teraz jeszcze Jola podarowała mi kilka sztuk. Piękne są.

Berberysy bardzo lubię, zwłaszcza jak mają takie świeże przyrosty wiosna.

Uwierz mi u mnie na pewno zimniejszy klimat niż u Ciebie,teraz wiatruje strasznie, ławkę drewniana z tarasu właśnie mi przewróciło.
frezja 21:13, 17 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Tak, Ewka on jest szczepiony na pniu. No kompozycja fajna o taki podobny efekt mi chodzi, tylko zamiast hortensji myślałam o różach. W ogrodniczym widziałam bardzo ładne kulki bukszpanowe, jednego bukszpanowego stożka mam, mogłabym go przesadzić, dołożyć trawki i myślę,że fajnie by było. A na wiosna tulipany zastąpiły by róże.

Piknie będzie
paulina_ns 07:40, 18 mar 2017

frezja napisał(a)

Piknie będzie

Ewka plan jest, teraz realizacja
paulina_ns 07:42, 18 mar 2017

Dziewczyny kiedy można zastosować nawóz hortensjom? Pogoda ma w tym przypadku znaczenie? Czym nawozicie swoje?