Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

kasja83 07:42, 18 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Kamilka póki co jeden kwiat iryska i jeden większy tulipan i to wszystko

Byłam tam gdzie mi podałaś namiary, przygotowalam sobie samochód, rozłożyłam siedzenia, wybrałam kasę z konta, bo nie miałam pewności czy tam karta można płacić i co??? I Pan pokazał mi krzaczek wielkości ok 80 cm i mówi,że to jest ten klon...aż mnie zatkało, bo myślałam,że będzie duuuużo większy, stałam, stałam, namyslalam się i w końcu nie wzięłam. Za to przytargalam....Buka szczepionego na pniu ' purpurea pendula ' taki okaz mi się trafił i rozłożone siedzenia nie poszły na marne

Czyli z pustym bagażnikiem nie wróciłaś
Fajnie
MirellaB 08:18, 18 mar 2017

Paulinka na tej rabacie częściowo chcesz wykorzystać rośliny, które już masz - to dobrze.
Mi się plan podoba tylko bym trawy dodała i coś na obwódkę.

Z drugiej strony to ta rabata taka samotna wyspa. Jesteś pewna, że chcesz w tym miejscu ją tworzyć?
Nie widzę całości, nie wiem co jest po drugiej stronie? Wstaw zdjęcie z szerszej perspektywy.
paulina_ns 08:36, 18 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka na tej rabacie częściowo chcesz wykorzystać rośliny, które już masz - to dobrze.
Mi się plan podoba tylko bym trawy dodała i coś na obwódkę.

Z drugiej strony to ta rabata taka samotna wyspa. Jesteś pewna, że chcesz w tym miejscu ją tworzyć?
Nie widzę całości, nie wiem co jest po drugiej stronie? Wstaw zdjęcie z szerszej perspektywy.

Mirellka tak wygląda druga strona, zdjęcie zrobione z miejsca gdzie ma powstać nowa rabata wjazd i takie coś

Zagospodarowanie tego miejsca zostawiam na przyszły rok, w tym chciałabym skończyć tył.

A z czego byś widziała obwodke? Ja myślałam o kwiatkach jednorocznych, na razie może białe bratki, a w drugiej części lata wymienilabym na coś innego??
MirellaB 08:49, 18 mar 2017

Paulinka, a nie chcesz po obu stronach zrobić wzdłuż podjazdu rabat? Nie teraz, ale w przyszłości?

Z jednorocznych na obwódkę podoba mi się biała smagliczka.

Z wieloletnich kwitnących fajny jest zawciąg nadmorski. Zastanawiam się nad posadzeniem go u siebie.
Dobrze kojarzę, że Ty masz tą roślinkę?
MirellaB 08:51, 18 mar 2017

Podobają mi się też begonie
_Martini_ 09:05, 18 mar 2017

Cześć Paulina, pierwszy raz jestem u Ciebie. Przyszłam zobaczyć jaką rabatę tworzysz.

Zawciąg mam biały, polecam. Cały rok zielona zwarta kępa a w sezonie caly czas wypuszcza kwiatki.
paulina_ns 09:14, 18 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka, a nie chcesz po obu stronach zrobić wzdłuż podjazdu rabat? Nie teraz, ale w przyszłości?

Z jednorocznych na obwódkę podoba mi się biała smagliczka.

Z wieloletnich kwitnących fajny jest zawciąg nadmorski. Zastanawiam się nad posadzeniem go u siebie.
Dobrze kojarzę, że Ty masz tą roślinkę?

Mirella z jednej strony jak najbardziej mogłaby być z drugiej odpada, jest kojec psa. Obrazowo tak to wygląda

Przed kojcem rosną już tam limki i sliwa pissardii no i za kojcem chciałam zrobić teraz ta.

Zawciąg miałam, ale nie jestem z niego zadowolona, ładnie róśł, a później oklapl i wyrzuciłam.
Anusia 09:24, 18 mar 2017

Paulinko jak chcesz mieć białe kwiaty to polecam smagliczkę posianą wraz z gipsówką wiechowatą. W pierwszym roku miałam tak na skalniaku. Kolejny rok to już wzeszła sama smagliczka ona się rozsiewa, więc wysiew masz z głowy. Macham
paulina_ns 09:48, 18 mar 2017

Anusia napisał(a)
Paulinko jak chcesz mieć białe kwiaty to polecam smagliczkę posianą wraz z gipsówką wiechowatą. W pierwszym roku miałam tak na skalniaku. Kolejny rok to już wzeszła sama smagliczka ona się rozsiewa, więc wysiew masz z głowy. Macham

Dzięki Aniu, właśnie znalazłam na internecie obwódkę ze smagliczki, fajnie wygląda

Anusia 10:20, 18 mar 2017

Super tutaj wygląda. Twory takie poduchy