Szczęście zdążyłaś, ja muszę w ten weekend, bo później nas nie ma
Ogrodowisko mobilizuje, bo zawsze brakuje czasu, ja się nie troskam, byleby tylko przesuszyło, bo będziemy się topić, tak jest grząsko po tych deszczach, u nas słoneczka nie ma, dzień wsatł pochmurny i ta pogoda, nie chce iść na lepsze.
Pozdrawiam Beatko wtorkowo
Ciężko coś zaplanować w górach, ostatnio były dwa halne i niebezpiecznie wiało, temperatura plusowa, na stokach śniegu jak na lekarstwo i sztuczny, taka zima.
Nasz wypad się udał, jak u mnie był taki duży opad śniegu, to mieliśmy pewność, że na Śnieżnicy jest podobnie, mamy do Kasiny 30 min drogi, więc zebrać się szybko, nie jest trudno
Poczekaj...jeszcze chwila, a nie zauważysz, kiedy Twoje boboo podrośnie...dzieci tak szybko rosną, a takie maluszki są rozkoszne na stokach, a jakie odważne
W Dolomitach są całe stoki i wyciągi szkółkarskie dla dzieci i całe grupy takich maluszków, krasnali można z radością podziwiać na stokach, oczywiście tylko z gondolek, cudowny to widok
Słońce deficytowe i rozchwytywane...deszczu już mam za dużo, do nas później deszcz przyszedł
Dolomity my w tym samych czasie jedziemy...Kronplatz, Altabadija,Cortina..to nasze tereny...tak jak rok temu, spodobało nam się, dopiero obczailismy trasy, teraz będziemy śmigać na pamięć...kamerki u nas też na non stopie...sypie
Oj, żebym ja miała taką wypasioną furę jak moje BMI .... Niesamowite dziewczyny jesteście....
wypasione BMW i idealne BMI
Ostanio zmieniono piramidę żywności...jak dla mnie najnowsza jest.... najzdrowsza, warzywnik w tym roku...muszę mieć obfity, bo warzywa są najistotniejsze w tym wszystkim i bez tej chemii
, bo przykładowo 1kg buraków kosztuje 1zł, a 1kg buraków eko już 10 zł....najlepiej mieć swoje
Ja bez swojego warzywnika sobie nie wyobrażam już kuchni. Smak bez porównania, nie to co kupne. No i bez chemii. Choć u mnie co niektórzy pukają się w głowę po co 'chodzę koło tej marchewki skoro w markecie można kupić tanio'. Obecne przedwiośnie ciężkie, bo zapasy się skończyły. Zeszły rok ze względu na suszę był ciężki, zwłaszcza dla korzeniowych. Ale już zaopatrzyłam się w węże i ww tym roku będę podlewać w razie konieczności.