Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

kasiek 13:35, 19 lut 2016

Notesik śliczny, ale ja na Twoje focie z ogrodu nowym pstrykaczem czekam
jona 18:18, 19 lut 2016

Szukam wiosny, nie tylko w swoim ogrodzie, więc również pooglądam zdjęcia
Notatnik bardzo mi się podoba , a może ta tajemnica tak bardzo przyciąga. U mnie tylko zwykły zeszyt na notatki.
Agania 18:52, 19 lut 2016

AgataP napisał(a)

Aguś, dzięki wielkie.
Z tą rabatą mi się nie spieszy, dopiero jest w planach. Tam nie chce rosnąć trawa i stąd pomysł, by z niej zrezygnować i zrobić rabatę z roślinami wytrzymującymi słońce.
U mnie post 308 możesz obejrzeć miejsce. Planowałam rozplenice, może miskanty, rozchodniki i myślałam o wrzosach. Interesuje mnie tylko jeden kolor,a raczej tonacja, z racji tego że po przeciwnej stronie mam Vanilki Hortki, rozchodniki i chcę skomponować podobną kolorystykę.
Dojdzie jeszcze kostrzewa i dalsze rozchodniki. Mam jeszcze seslerię jesienną i jak się rozrośnie też planowałam wkomponować.

Może w tym roku wytyczę sobie miejsce, jeśli masz u siebie podpowiedź jak przygotować ziemię pod wrzosy będę wdzięczna.
Ściółkę, mam za siatką i mogę ją sobie donosić bez problemu. Tam las brzozowo sosnowy

To ciekawa rabata się zapowiada, pamiętam jak moje rozchodniki/sadzonki fajnie się ukorzeniały w podłożu wrzosowym
Agania 18:54, 19 lut 2016

laurowisnia napisał(a)
Notatnik świetny, bo ma kieszonki na karteluszki.
Założyłam kiedyś zeszyt ale się nie zapisał, wolałam pisać na różnych kartkach.

Lubisz karteczki, to taki dzienniczek z kieszonkami w sam raz dla Ciebie, mnie karteczki zawsze giną, teraz pochowam
Agania 18:56, 19 lut 2016

kasiek napisał(a)

EEE a on juz nie wyswatany ?

Prawie zajęty
Agania 19:00, 19 lut 2016

kasiek napisał(a)
Notesik śliczny, ale ja na Twoje focie z ogrodu nowym pstrykaczem czekam

Dzięki, nie mam co focić, chyba, że zimę

Już mamy tyle śniegu w ogrodzie, znowu śnieżyca

Agania 19:03, 19 lut 2016

jona napisał(a)
Szukam wiosny, nie tylko w swoim ogrodzie, więc również pooglądam zdjęcia
Notatnik bardzo mi się podoba , a może ta tajemnica tak bardzo przyciąga. U mnie tylko zwykły zeszyt na notatki.

Tajemnica przyciąga zawsze, jakąś historię ten notes posiada...i to jest fajne, a ja sobie dopowiem resztę

Ja mogę o wiośnie na razie zapomieć, bo znowu mam śnieg w ogrodzie....brr.
Justyna 19:46, 19 lut 2016

Uuuu:/ Zima ziębi, zima gnębi.
Białe przebiśniegi chwilowo wyparte przez białe śniegi.
U mnie kolejny dzień deszcz ze śniegiem. Szaro-bura ciapaja, a na trawniku bagno. Oby do wiosny! Tęsknię za nią już bardzo. Taki zmyślny pamiętnik to świetny sposób na kojenie tęsknot ogrodniczych. Ja ratuję się przed tą szarugą zaokienną domowymi kolorami. Wymieniam pachnące hiacynty, cieszę się amarylisem i wcinam świeżą zieleninę (pędzę na parapecie pietruszki i cebulki na szczypior).
Ściskam ciepło Aganiu
AGDULA 20:02, 19 lut 2016

Notes rewelacja! Daj jeszcze fotkę jakiejś strony
Napia 20:17, 19 lut 2016

Uroczy ten notesik i z miłymi dodatkami Zimowo u Ciebie, u mnie prawie wiosna - dostrzegłam dzisiaj żółty łebek pierwszego krokusa
Czytałam, że przed Wami jeszcze wyprawa w dalsze góry. Dużo śniegu życzę i pięknej pogody