Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Urszulla 14:57, 18 lut 2016

Notatniczek super tematyczny. Może pękać w szwach jak mój
Agania 20:41, 18 lut 2016

AgataP napisał(a)
Agania, pierwszy raz jestem u Ciebie, zachwyciły mnie wrzosy na którymś zdjęciu i szybciutko odnalazłam je też w wizytówce.
Powiedz jaka masz odmianę różowych czy to odmiana allegro?
Wiele osób narzeka, że nie trzymają się u nich, a u Ciebie pieknie rosną.
Wyglądają jakby po dlugiej wędrówce w końcu wróciły do domu i odpoczywają w słonku.
Powiedz czy trudno je utrzymać w tak pięknym stanie ?
Miejsce dla nich mam mocno słoneczne, osłonięte od mocnych wiatrów pasem świerków. Mam dużo czasu by przygotować dla nich miejsce. Chcę za wczasu wszystko zaplanować...

ogród masz cudowny

Cześć Agatko moja imienniczko
Mam wrzosy allegro i allegretto, te dwie odmiany są do siebie podobne, ale allegro ładniejsze
Planujesz je posadzić, z tego co piszesz wystawa ma być słoneczna, to jest ok....ważne jest podłoże...ja przygotowywałam podłoże pod wrzosy przez dwa lata i nie żałuję
Polecam również wrzosy pączkowe, one są mniej wymagające co do podłoża, pamiętaj, że wrzosy to głównie piasek i ściółka, kompost z igliwia i lubią sucho przez cały okres swojego bytu w ogrodzie
sylwia_slomc... 20:46, 18 lut 2016

Świetny ten dzienniczek czuję, że będzie pełen niespodzianek
Agania 20:47, 18 lut 2016

Urszulla napisał(a)
Notatniczek super tematyczny. Może pękać w szwach jak mój

Ula, żeby tylko nie zabrakło kartek
Agania 20:49, 18 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetny ten dzienniczek czuję, że będzie pełen niespodzianek

Na maki szykuję się w tym roku i znalazłam je w dzienniczku w rozdziale planowanie i inspiracje
marzena 22:01, 18 lut 2016

miły ogrodowy notesik
ja też mam ale chyba coś innego - to po prostu zeszyt z nazwani wszystkich roślin ( i róznymi mini zapiskami ich dotyczacymi), które u mnie rosną...
pozdrawiam
Agania 22:54, 18 lut 2016

marzena napisał(a)
miły ogrodowy notesik
ja też mam ale chyba coś innego - to po prostu zeszyt z nazwani wszystkich roślin ( i róznymi mini zapiskami ich dotyczacymi), które u mnie rosną...
pozdrawiam

Mój notes z obrazkami, nie ma nazw, tylko rodziały z zakładkami....ten porządek sobie dopiero przyswajam...tak czy inaczej inspiracje mnie pochłaniają
AgataP 09:18, 19 lut 2016

Agania napisał(a)

Cześć Agatko moja imienniczko
Mam wrzosy allegro i allegretto, te dwie odmiany są do siebie podobne, ale allegro ładniejsze
Planujesz je posadzić, z tego co piszesz wystawa ma być słoneczna, to jest ok....ważne jest podłoże...ja przygotowywałam podłoże pod wrzosy przez dwa lata i nie żałuję
Polecam również wrzosy pączkowe, one są mniej wymagające co do podłoża, pamiętaj, że wrzosy to głównie piasek i ściółka, kompost z igliwia i lubią sucho przez cały okres swojego bytu w ogrodzie

Aguś, dzięki wielkie.
Z tą rabatą mi się nie spieszy, dopiero jest w planach. Tam nie chce rosnąć trawa i stąd pomysł, by z niej zrezygnować i zrobić rabatę z roślinami wytrzymującymi słońce.
U mnie post 308 możesz obejrzeć miejsce. Planowałam rozplenice, może miskanty, rozchodniki i myślałam o wrzosach. Interesuje mnie tylko jeden kolor,a raczej tonacja, z racji tego że po przeciwnej stronie mam Vanilki Hortki, rozchodniki i chcę skomponować podobną kolorystykę.
Dojdzie jeszcze kostrzewa i dalsze rozchodniki. Mam jeszcze seslerię jesienną i jak się rozrośnie też planowałam wkomponować.

Może w tym roku wytyczę sobie miejsce, jeśli masz u siebie podpowiedź jak przygotować ziemię pod wrzosy będę wdzięczna.
Ściółkę, mam za siatką i mogę ją sobie donosić bez problemu. Tam las brzozowo sosnowy

laurowisnia 09:38, 19 lut 2016

Notatnik świetny, bo ma kieszonki na karteluszki.
Założyłam kiedyś zeszyt ale się nie zapisał, wolałam pisać na różnych kartkach.
kasiek 13:34, 19 lut 2016

Agania napisał(a)

Będziemy swatać

EEE a on juz nie wyswatany ?