Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 07:57, 19 mar 2016

renatamama3 napisał(a)
Ja ,drugi mc chodzę na zumbę ,w domu rowerek lub steper ,w sezonie z M rowerujemy ,często wałami Wiślanymi ,albo pod Krakowskimi dolinkami .pozdrawiam

Renatko ja wiem, że Wy sportowo bardzo aktywni jesteście....dlatego podziwiam, a przed nami drugi rodzinny rajd rowerowy, dołączyłiśmy do rodziny...eM córci, oni mają już taką tradycję, to będzie 14 rajd dookoła Zośki, wyjazd organizują zaprzyjaźnione rodziny, w tamtym roku byłam sanitariuszką, bo miałam uszkodzone kolano, może dam radę teraz popedałować, to około 40 km, po 10 km, pewnie mnie zgarną do samochodu
Agania 08:04, 19 mar 2016

eee_taam napisał(a)

ufff ..bo powiem ci że poczułam się niedoumina

o trenerze już zapomniałamwychodzi że to elita jest
sama sobie będę trenerem motywatorem na ile sił mi starczy

Trzymam kciuki za Ciebie
Agania 08:06, 19 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Kiedy do Ciebie nie zajrzę to jest na co popatrzeć. Śliczne zdjęcia wyjazdowe i ogrodowe Twój ogród jest tak bogaty, że nawet teraz, gdy niewiele kwiatów, uroczo się prezentuje.
W tym roku nie robię wiosennych kompozycji, ale narcyzów i stokrotek nie potrafiłam sobie odmówić

Dziękuję Renia za miłe słówka...miałam pojechać dzisiaj po stokrotki, ale jescze poczekam, jak ich nie będzie, to będą bratki
Agania 08:09, 19 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Agatko mój Camperdawnii ma takie kuleczki, niby. Ma tak mieć? A listki kiedy wypuszcza?

Buziaczek

Najpierw zobaczysz bazie, potem listki niby kwiatki, a dopiero na końcu liście, tak Camperdownii ewoluuje
Agania 08:11, 19 mar 2016

Napia napisał(a)
Poczytałam o Twoich przygotowaniach do szusowania Nooo, powiem, że jestem pod wrażeniem

Pięknie kwitnie wawrzynek. Widziałam na Gardenii, ale nie bardzo widzę dla niego miejsce u siebie, bo on jednak w krzak rośnie.

Agatko przycięłam trawki od Ciebie, bo nieładnie wyglądały i teraz czekam na nowe listki

Bez zaprawy nie byłoby prawdziwej jazdy, snowboard wymaga kondycji, bo upadku trzeba się podnieść, deska się nie wypina
Mój wawrzynek jeszcze malutki...chciałabym już mieć duży krzaczek
Dobrze zrobiłaś, listki tegoroczne Ci wkrótce ucieszą
Agania 08:19, 19 mar 2016

ZbigniewG napisał(a)
Agata sprawdzona hortensja ogrodowa kwitnąca na starych i nowych pędach -'Baimler' THE ORIGINAL ENDLESS SUMMER w skrócie Endless Summer jej kuzynki podobno też
nowa zdobycz Expression - okaże się w czerwcu lipcu zdjęcie wkleiłem u siebie
przy takich ćwiczeniach i nartach wspinaczki chyba są w Twoim zasięgu ostatnio na Szpiglasowej spotkałem panią prawie 80lat, przy niej to nawet ja poczułem się młodo

Zbyszku zaczynam poszukiwania, dziękuję

Wszytko przede mną, góry lubię, tylko trzeba czas zorganizować, a panią 80 letnią w takich okicznościach sobie nawet nie wyobrażam, szacun wielki dla tej kobitki
renatamama3 08:23, 19 mar 2016

Agania napisał(a)

Renatko ja wiem, że Wy sportowo bardzo aktywni jesteście....dlatego podziwiam, a przed nami drugi rodzinny rajd rowerowy, dołączyłiśmy do rodziny...eM córci, oni mają już taką tradycję, to będzie 14 rajd dookoła Zośki, wyjazd organizują zaprzyjaźnione rodziny, w tamtym roku byłam sanitariuszką, bo miałam uszkodzone kolano, może dam radę teraz popedałować, to około 40 km, po 10 km, pewnie mnie zgarną do samochodu

Gdzie ,ta "Zośka" ,przez 14 dni ,każdego dnia 40 km ? fajnie ,nie wiem czy dałabym radę ,chodź były dni ,że czasem robiłam 60 km ,rano z 30 i wieczorkiem z M 30 ,ale dzień w dzień ,to już wyzwanie .
Czytam ,że jeszcze nie siejesz u mnie też skromnie ,ale jak zwykle ,mam za mało słonka na zasiewy .
Agania 08:26, 19 mar 2016

mira napisał(a)
Zmieniłaś avatar i nie poznałam. Każdy dzień wiosnę dalej przynosi pewnie i u Ciebie też. O ćwieczeniach poczytałam i się rumienię -musowo poprawa. Dziś ćwiczyłam przysiady w ogrodzie.
Czytałam że nić nie wysiałaś - siej dobry czas.
pozdrawiam

Możesz mnie kojarzyć po magnoliach, mam ich sporo w ogrodzie
Przysiady to już coś...wiosną się cieszę, szkoda, że krokusami się nie nacieszyłam, bo deszczowa pogoda z nimi się rozprawiła, ale jak dzisiaj słoneczko zaświeci, to się ostatkiem sił do mnie uśmiechną

Mirka doping potrzebny, rosół nastawiłam,zmywam podłogi i zabieram się do wysiewów
Agania 08:34, 19 mar 2016

Milka napisał(a)
Poczytalam o sportowym planie naprawczym...czyli ciezkiej pracy nad kondycja
Tez robilam, zaczal sie ogrod, zarzucilam, ale chyba jednak regularnie cos trzeba robic.
Aganiu, czy zdarzylo sie tobie ukorzenic klony japonskie?

Irenko ja też zarzuciłam, no prawie, bo karnet sprawnościowy kończy mi się w marcu, zostało jeszcze 6 treningów, potem ogród, moja miłość...z pewnością też mi da wycisk

Klonów japońskich nie ukorzeniałam, trzeba szczepić, ja nie umiem?
Klony się same wysiewają jak inne pospolite gatunki, siewki nie powtarzają cech gatunku, są zawsze zielone, ale siewki czasami wybarwiają się lepiej od gatunku
Agania 14:54, 19 mar 2016

renatamama3 napisał(a)

Gdzie ,ta "Zośka" ,przez 14 dni ,każdego dnia 40 km ? fajnie ,nie wiem czy dałabym radę ,chodź były dni ,że czasem robiłam 60 km ,rano z 30 i wieczorkiem z M 30 ,ale dzień w dzień ,to już wyzwanie .
Czytam ,że jeszcze nie siejesz u mnie też skromnie ,ale jak zwykle ,mam za mało słonka na zasiewy .

Pomieszałaś, "Dokokoła Zośki", to nazwa rajdu rodzinnego, dzieci, dorośli, dziadkowie, pochodzi od pomysłodawczyni...to będzie już 14 rajd, nasz dopiero drugi, w 2015...trasa była jedna w trzech odcinkach, bardzo kręta góra dół i tak dalej, wokół zapory na nowopowstającym Jeziorze Mucharskim, to sztuczny zbiornik, jeździliśmy tam tuż przed jego zalaniem
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/w-okolicach-krakowa-powstanie-nowe-jezioro/26fm2 na odcinku około 40km, było wtedy 40 stopni w słońcu

To wy jesteście we dwójkę prawdziwi rowerowi kilerzy 100 km dziennie, to bardzo dużo...jak na sprtowca zawodowego

Na zasiewy jest pogoda, tylko czasu mi brakuje..ogród oporządzam