Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

kasiek 19:09, 17 mar 2016

Wianek przesliczny zdolniaszko Chyba zamówię sobie taki u Ciebie bo mnie cierpliwości nie starcza
Agania 19:27, 17 mar 2016

roma2 napisał(a)
Twój ogród podziwiam od dawna. Nic nie doradzę, nic nie podpowiem. Cudnie jest. Ciągle mam opory przed takimi wpisami, że pięknie i ślicznie. Czytam Wasze rozmowy i jakoś ciągle mam problem z wpisami bo po co. Merytorycznie jestem ogrodowo-zerowa.

Roma z tym merytorycznie nie przesadzaj, ja też jestem laikiem w wielu tematach ogrodowych, ale od lat miałam styczność z ogródkami działkowymi, poza tym lubię kwiatki i można tutaj mówić o pasji ogrodowej, która się zrodziła i o dziubaniu w ogródku z radością nawet jak plecy bolą i kiedy ten "cudny" ogród chwasty zarastają, bo to po prostu lubimy.
Ja na temat kwiatka mogę gadu gadu zawsze prowadzić...teraz na widok nasionek i kiełkowania oczy mi się same śmieją, a jak widzę krokusy nawet u sąsiada to też się cieszę

Fajnie, że po prostu jesteś
Agania 19:35, 17 mar 2016

Margarete napisał(a)

O twój wawrzynek juz kwitnie...a mój dopiero w pąkach.
Podziwiam twoja wiosne Agato, czekam z niecierpliwościa na magnolie i u ciebie i u siebie, może nasze Genie w tym roku nam pieknie zakwitna....

Małgosiu przebieram nóżkami i odliczam każdy dzień do kwitnienia magnolii, Genie mam w pękatych pąkach... trzymajmy kciuki, żeby w czasie kwitnienia śniegiem znowu nie sypnęło i nie przymroziło.
Zimniej u Ciebie, mój wawrzynek już chyba przekwitł, ale za to Twój fioletem błyśnie
Agania 19:53, 17 mar 2016

Katkak napisał(a)
Aganiu kochana możesz chybcikiem do mnie zajrzeć i doradzić w sprawie zakupionego oczara?

Już byłam i wpis zostawiłam
Agania 20:16, 17 mar 2016

eee_taam napisał(a)
fotki zimowe obejrzałam ...zapytam nieśmiało te 125km to ile dni jazdy?

też się na święta wybieram zimę celebrować jeszcze ...szybki wyjazd bo w tym roku u nas kicha a tak prawdę powiedzieć to jak dla mnie Pilsko mi wystarcza...jak tylko jest sprzyjająca zima

czytam gdzieś po ludziach że jakieś ćwiczenia wdrożyłaś ...bo ja tez coś tam macham kończynami (głównie skalpel bo inne skoczne to mi szkoda kolan które i tak już wystarczająco dobrze chrupią i teraz zaczęłam czyszczenie ogrodu i nawet nic mnie nie łupie nie strzyka jakby siły mam więcej itp. napisz mi o swoich ćwiczeniach ...co i jak

Jazda na nartki się zapowiada, te moje 125km, to 5 dni jazdy, jeden dzień odpoczynku, za dużo śniegu spadło, na moje nogi warunki ciężkie, chociaż trochę było mi żal, że nie pojechałam, nie chciałm jeździć przemoczona, bo z takiej jazdy żadne przyjemności nie ma...Pilsko w Szczawnicy, górka tylko dla narciarzy...ale znam dużo się tam wyjeździłam właśnie na nartach

Justyna ja już kończę sezon fitnesowy, zaczynam ogrodowy...system mam taki, że zaczynam się rozćwiczać już od października

Co ćwiczę, aeroby-orbitek, rower, wiosła, bieżnia na zmianę po 30 min jak nie ma zajęć o mojej godzinie,

wybieram zajęcia typu Pilates, yogę, zdrowy kręgosłup w tym skalpel, aqua aerobik lub basen, stretching, tu chodzi o uruchomienie mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup,

bardziej wymagające na spalanie tkanki tłuszczowej to 20 min Tabata.

Dieta też jest bardzo ważna, a nawet ważniejsza....Paleo i nisko węglowodanowa, na początku był protokuł autoimmunologiczny, ale to jest bardzo indywidualne podejście

Też dużo lepiej się czuję, lepiej niż 3 lata temu, teraz jestem bardziej pod kontrolą lekarską/endokrynologiczną.

Agania 20:21, 17 mar 2016

kasiek napisał(a)
Wianek przesliczny zdolniaszko Chyba zamówię sobie taki u Ciebie bo mnie cierpliwości nie starcza

Kasieńko jak tylko znajdę czas, ale muszę mieć materiały do wiankowania
yolka 20:23, 17 mar 2016

Agania napisał(a)

Jazda na nartki się zapowiada, te moje 125km, to 5 dni jazdy, jeden dzień odpoczynku, za dużo śniegu spadło, na moje nogi warunki ciężkie, chociaż trochę było mi żal, że nie pojechałam, nie chciałm jeździć przemoczona, bo z takiej jazdy żadne przyjemności nie ma...Pilsko w Szczawnicy, górka tylko dla narciarzy...ale znam dużo się tam wyjeździłam właśnie na nartach

Justyna ja już kończę sezon fitnesowy, zaczynam ogrodowy...system mam taki, że zaczynam się rozćwiczać już od października

Co ćwiczę, aeroby-orbitek, rower, wiosła, bieżnia na zmianę po 30 min jak nie ma zajęć o mojej godzinie,

wybieram zajęcia typu Pilates, yogę, zdrowy kręgosłup w tym skalpel, aqua aerobik lub basen, stretching, tu chodzi o uruchomienie mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup,

bardziej wymagające na spalanie tkanki tłuszczowej to 20 min Tabata.

Dieta też jest bardzo ważna, a nawet ważniejsza....Paleo i nisko węglowodanowa, na początku był protokuł autoimmunologiczny, ale to jest bardzo indywidualne podejście

Też dużo lepiej się czuję, lepiej niż 3 lata temu, teraz jestem bardziej pod kontrolą lekarską/endokrynologiczną.

Ja Ty możesz to wszystko ogarnąć. To niesamowite, a dla mnie niestety nieosiągalne. Podziwiam
margaretka3 20:28, 17 mar 2016

Wawrzynek to cudo o tej porze roku Napatrzeć się nie mogę
Ja dziś ćwiczenia ogrodowe zaczęłam Pół grządki z obornikiem przekopałam, oj słabiutko, jesienią to całą od razu bym machnęła.
Agania 21:02, 17 mar 2016

yolka napisał(a)

Ja Ty możesz to wszystko ogarnąć. To niesamowite, a dla mnie niestety nieosiągalne. Podziwiam

Jolu wcale nie ogarniam, najgorzej mi idzie przygotowywanie posiłków dla wszystkich...bo to czasochłonne jest
Agania 21:04, 17 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Wawrzynek to cudo o tej porze roku Napatrzeć się nie mogę
Ja dziś ćwiczenia ogrodowe zaczęłam Pół grządki z obornikiem przekopałam, oj słabiutko, jesienią to całą od razu bym machnęła.

Ja ogrodowo w weekend poćwiczę, w końcu zamienię ćwiczenia na te najbardziej ulubione...czyli ćwiczenia z przyrządem typu sektor, łopata i taczki