Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:56, 10 maj 2016

kasiek napisał(a)
O tak, raj na pewno Ślicznie tulipanowo u Ciebie - wszystko soczyste i kolorowe, wszędzie niespodzianki - i zwierzaczki wprowadzają radosny nastrój - cudnie!

Tulipanki lubię te białe w kokoryczy
Agania 22:01, 10 maj 2016

Gabriela napisał(a)
Obejrzałam porcję majowych zdjęć z pięknymi roślinami. Jakoś w tym roku nie wychodzi mi robienie zdjęć.
Zazdroszczę klonu pensylwańskiego - ma już paski na korze? Dwa razy sadziłam i dwa razy zdychał, mimo że w dwóch różnych miejscach.

Z fotami wkrótce się rozkręcisz
Pensylwańczyk u mnie załapał od razu, jeszcze kkardek mu nie ściągnęłam, klony powinny u Ciebie rosnąć tak jak u mnie. Korę na już gdzieniegdzie paskowaną
Agania 22:05, 10 maj 2016

Gabriela napisał(a)
Krasawicę Moskwy też miałam dwa razy i też zdechła, a inne bzy rosną, o co jej chodziło?

Musisz jej silnego kawalera do towarzystwa posadzić, albo dwóch

No nie wiem u mnie to raczej się dusi, ale rośnie.
Agania 22:12, 10 maj 2016

Sebek napisał(a)

Zbliżenie poproszę

Ja od dwóch dni wożę w bagażniku białe pelargonie... Do piątku chyba mi padną, ale jak promocja była to jak nie wziąć?

Masz Ci los, trzymam kciuki, zbliżenia nie mam, moje jeszcze nie kwitną, ale ja posadziłam pelargonie z białymi petuniami, a to zmienia postać rzeczy

Białe też mam trzy, posadzone w kompozycji mojej wymyślonej bez sensu, bo nie miałam z czym dobrać, taka jest posucha wszędzie w mojej okolicy
Posadziłam tak, pelargonie i tak jeszcze bez kwiatków

foty udeptane zaraz po posadzeniu
Gabriela 22:12, 10 maj 2016

No miała dwóch kawalerów po obu stronach - Ludwiga Spaetha i białego. I nic.
Tylko zdjęcia na pamiątkę mi zostały, a jedna już była naprawdę duża.
jolanka 22:25, 10 maj 2016

Agania napisał(a)

Poszłam na całość, bo jak tu nadążyć za takim krajobrazem...w tle mam nawet pola rzepakowe

A kiedy kwitną takie pola - cudny widok, wiem, bo pochodzę z Lubelszczyzny i tam takich łanów rzepaku mnóstwo Uwielbiam taki krajobraz jak u Ciebie, można nic nie robić i sie tylko gapić
Agania 22:37, 10 maj 2016

Gabriela napisał(a)
No miała dwóch kawalerów po obu stronach - Ludwiga Spaetha i białego. I nic.
Tylko zdjęcia na pamiątkę mi zostały, a jedna już była naprawdę duża.

Ja swoją kupiłam w Krzywaczce, od nich wszystko mi się przyjmuje
Agania 22:41, 10 maj 2016

jolanka napisał(a)

A kiedy kwitną takie pola - cudny widok, wiem, bo pochodzę z Lubelszczyzny i tam takich łanów rzepaku mnóstwo Uwielbiam taki krajobraz jak u Ciebie, można nic nie robić i sie tylko gapić

To jest fotka jak najbardziej aktualna z niedzieli, nie wiem czy po ścięciu rzepak zakwita i dojrzewa po raz drugi, ale pewnie tak jak niektóre byliny...w końcu jest znowu w cenie
Katkak 07:34, 11 maj 2016

Agatko gdybym miała taki ogród to ciężko byłoby mnie wyciagnać gdzieś na wakacje.
Agania 08:23, 11 maj 2016

Katkak napisał(a)
Agatko gdybym miała taki ogród to ciężko byłoby mnie wyciagnać gdzieś na wakacje.

Cieżko gdzieś wyjechać, bo roboty nie ubywa, dopiero zimą możemy się gdzieś wyjazdowo zorganizować, widoczki zostawiam dla Was