Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Urszulla 10:27, 14 maj 2016

A mi się każdy widok podoba. Podglądam Twoje zestawienia, pelargonie też mam w stadium początkowym, urosną, poza tym pogodę mamy jaką mamy i pelargonie prawdę mówiąc są najbardziej niezawodne. przy okazji podpatrzyłam kokorycz z białymi tulipanami. A poszukuję białej serduszki. Będziesz w Pisarzowicach?

U mnie napisałam, ale fotki poniżej bo mi się wczoraj nic nie ładowało.
Agania 17:24, 14 maj 2016

renatamama3 napisał(a)
Cudny kontrast roślinny masz w ogrodzie ,bzy pachną ? ja uwielbiam zapach bzu ,najbardziej czekam na zapach Palabinów ,ja w doniczkach mam jeszcze bratki i stokrotki ,w niektórych wsadziłam wczoraj własną rozsadę lobelii i żeniszka i rozmyślam co dokupić jeszcze ,jadę dzisiaj na targ po oglądać pozdrawiam

Palinin kwinie, ale mój nie pachnie

Jedna z moich donic
Agania 17:28, 14 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Piękne masz widoki Kloniki powalają Jak Shirasawy Jordan u mnie wytrzyma, w sensie, że podołam w opiece, to sobie jeszcze sprawię jakiegoś

Podoła jestem tego pewna... mój Shirasawa Aureum, już cały w cytrynowych barwach
Agania 17:35, 14 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)

Białe tulipany z kokoryczą bardzo wytworne Rzepak młóci się jak dojrzeje ( zaschnie) a pole do zaorania
kompozycje doniczkowe za chwilę ruszą, niech no tylko się ukorzenią
ja jeszcze czekam, aż bratki trochę zwolnią i będę mogła je gdzieś upchnąć, a pelargonie już kupiłam
pozdrawiam

Cenna uwaga z tym rzepakaiem, o to ja szczeliłam gafę, dziękuję za lekcję

Też czekam na pelargonie aż się zabiorą, super, że deszcz dzisiaj

Bratki jeszcze są, ale nie wiem czym je zastąpiać...podoba mi się biała Bakopa, tylko czy dostanę?
Fotka nie dzisiejsza

Agania 17:38, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Niesamowity masz widok na "doły"

Plusem jest mieszkać na górce, ale rabaty w takim terenie to nie lada też wyzwanie, ciężko idzie kancikowanie...
Agania 17:38, 14 maj 2016

laurowisnia napisał(a)
Widoki podziwiam i te dalekie i te bliskie, a i tego klona widziałam.

siakowa napisał(a)
agata czy dobrze się dowiedziałam że kupiłaś klona? gdzie go mogę zobaczyć?

U mnie

Acer pensylvanicum, to listopadowo-mikołajowy zakup, mam go dzięki Laurowiśni

Agania 17:48, 14 maj 2016

Wgrywam Aceer pensylvanicum
Młodzieniaszek...wcześnie startuje i ma listeczki w super soczystej zieleni i na dodatek pięknie kwitnie w postaci malutkich dzwoneczków

Agania 17:50, 14 maj 2016

Kasya napisał(a)
A ty masz juz te swoje kloniki ? przegapiłam czy nie ?

Nie przegapiłaś...po prostu jeszcze ich nie dostałam, tylko gorączkę już mam..wrrr

Gardener27 17:54, 14 maj 2016

Nie tylko ogród piękny ale też widoki z niego bajkowe Cudne te nasze okolice Krakowa
Widzę że zmieniasz już nasadzenia w donicach W tym sezonie będzie różnorodnie i kolorowo
Białe parroty w kokoryczy wyglądają obłędnie
Dziś ogród podlewa się sam więc ogrodnicy odpoczywają Miłego weekendu życzę
Agania 18:07, 14 maj 2016

Justyna napisał(a)
Aganiu, ach ten Twój krajobraz zapożyczony... zazdroszczę. U mnie za płotem slamsy ogrodowe, które wysyłają setki siewek chwastów i tabuny ślimaków:/
Jak Tripetala? U swojej - chyba - wypatrzyłam pąki. Współmiłuję z Tobą klony Ściskam

Tes slamsy jak je nazwaaś mam wokoło, dlatego mam niedoczas ogrodowy całkowity a nawet rozszerony, bo na całym ogrodzie i na dodate niebieski granulki mi sie skończyły, co miałm podsypałam w kwietniu.

Klony nasza miłość

Tripetala ma pąki kwiatowe