Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:38, 15 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Jestem mile zaskoczona swoim. Ma dosyć duże młode przyrosty, takie przewieszające się lekko.

Oglądam ten Twój ogród i myślę, że jeszcze sporo mogę sadzić, żeby taki efekt otrzymać Cudownie, różnorodnie i naturalnie To moje marzenie.

O krocionagach ostatnio już czytałam, bo widziałam ogłoszenie w moim urzędzie miasta ostrzegające o pladze Apelują do ludzi o sprzątanie posesji. U mnie na szczęście ich nie ma... i mam nadzieję, że tak zostanie, bo ohydne są.

Czy to możliwe, że ostatnie przymrozki załatwiły mi pół magnolii (chodzi o moją starą)? Ładnie puściła, a teraz tylko część krzewu się zieleni, a reszta nie

Odpiszę o tym co miłe
Bardzo się cieszę, że Twój Shirasawa i na dodatek odmianowy pięknie Ci się rozwija, aż muszę go zobaczyć...potwierdza się moja opinia, że warto bez ryzyka mieć go w ogrodzie
Z magnolią to całkiem może być możliwe, moja tripetala ma uszkodzone licie, a roundapem nie pryskałaś, bo ja głupia tak załatwiłam sobie jedną magnolię, myśląc, że ją opryskuję nawozem.

Rośliny dobierasz podobnie do mnie, więc szukaj fajnych drzew i sadź, bo czas na drzewo jest długi
Agania 19:46, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Uprasza sie o przeglądzik aktualnego stanu klonów

Poczytałam o tch wijcach, brrrr

Wijców na szczęście nie ma pojedyncze się tylko trafiają...na całe szczęście... bo ja progu domu przekroczyć nie mogłam, jak to się u nas pospolite ruszenie krocionogów zaczęło... jakiś czas już temu.

Przegląd zrobię i opiszę, ale dajcie mi jeszcze trochę czasu, bo mi ogród zarasta nie tym co trzeba

Gruszka_na_w... 19:54, 15 maj 2016

Iglaki mają teraz swoje pięć minut. Te młode przyrosty nadają im dodatkowego uroku. Twój ogród nawet w deszczowy dzień zachęca do spaceru. Bukiety bzowe pierwsza klasa )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agania 19:57, 15 maj 2016

Justyna napisał(a)
Yupi, ale się cieszę z pąków Tripetali! Dobrze, że pokazałaś, bo nie byłam pewna, czy dobrze swoje zinterpretowałam. Doczekałam się po 5 latach
Z matami od razu inaczej. Lustro bardzo fajne dobrałaś. Najstarsze u mnie wiszą 5 lat i jeszcze się trzymają.
Jakie wystawne bukiety rosyjsko (krasawica) - japońskie (klon).
I arystokracja na tapczanie, Lowa słodziak
Buź

Justynko to ja się cieszę razem z Tobą.. u mnie mam nawet pąka na wysokości biustu, to będę z aparatem wyczyniała cuda

Maty planowałam od dawna, ale są dopiero teraz, będę więcej zakładać, ogród wygląda od razu zupełnie inaczej i znikną mi z oczu te sąsiedzkie nieużytkowane slamsy

Bukiety u mnie po raz pierwszy

Agania 20:03, 15 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Iglaki mają teraz swoje pięć minut. Te młode przyrosty nadają im dodatkowego uroku. Twój ogród nawet w deszczowy dzień zachęca do spaceru. Bukiety bzowe pierwsza klasa )

Iglaki i tak jeszcze u mnie dopiero dadzą czadu, mam ich sporo pokażą jeszcze na co je stać

Właśnie w deszczu zakładaliśmy maty wiklinowe, bo czasu nie ma

Bukiety układały córa Agnieszka i moja przyszła wkrótce synowa Paulina, ja robiłam fotki

sylwia_slomc... 21:11, 15 maj 2016

Agatko Cudna ta krasawitza ja też mam , ale moja jeszcze nie kwitnie to podziwiam u Ciebie
Powiem Ci , że rozłożyłaś mnie na łopatki balustradą przy schodkach cudna dokładnie w moim guście
Katkak 21:11, 15 maj 2016

Aganiu zerknij jeszcze raz do mnie, proszę. Nie jest dobrze jednak z
Esk Sunset, zobacz co dziś wypatrzyłam.
Katkak 21:22, 15 maj 2016

Ale piękne bukiety i piękne dziewczyny . Cudna ta krasawica. Miejsca niewiele, ale dla takiej piękności gotowa byłabym znaleźć .
jolanka 21:46, 15 maj 2016

Takie piękne bukiety mogły robić tylko piękne dziewczyny
Agania 22:05, 15 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatko Cudna ta krasawitza ja też mam , ale moja jeszcze nie kwitnie to podziwiam u Ciebie
Powiem Ci , że rozłożyłaś mnie na łopatki balustradą przy schodkach cudna dokładnie w moim guście

Dawno już zamierzałm się na maty w końcu się uadało zamówiłam jeszczw 4, będzie się działo..zmobilizowałam się po wizycie u Was

Wieczornie

w maju u mnie zawsze coś się zmiwnia