Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:43, 18 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Agatko piękne relacja, cudne miejsce szkoda, że akurat nie mogliśmy być, ale nacieszyłam oczy buziaczki

Pamiątkę z Wojsławic wkleiłam, bo inaczej wątek jest prawie uśpiony
W końcu wakacje, trudno wygospodarować czas wolny, teraz wypoczynek
ja też przesyłam buziaki
Agania 11:50, 18 lip 2018

kasiek napisał(a)
Fantastyczna relacja, ciesze sie że udał Ci się wyjazd i naładowałaś akumulatory - do niedzieli - pojedziemy dalej ładować

Jestem mocno spóźniona z odpisami na Wasze posty, ale zbieram się w sobie

"Akumulatory"...hi,hi...od czasu wyjazdu do Wojsławic mamy jakąś zmorę z akumulatorami, najpierw na bramkach w drodze do arboretum Łukasz pomagał jakiemuś gościowi odpalic auto, po powrocie u Agi nie mogłam dostać się do swojego auta, dzięki Łukaszowi, który po kablach odpalił mi auto dojechałam do domu około 22.00, już wymieniliśmy akumulator, a teraz w tym tygodniu i w tym deszczu syn wymieniał w swoim aucie, już dwa tygodnie jeżdżę już ładuję akumulatory
sylwia_slomc... 11:58, 18 lip 2018

Agania napisał(a)

Jestem mocno spóźniona z odpisami na Wasze posty, ale zbieram się w sobie

"Akumulatory"...hi,hi...od czasu wyjazdu do Wojsławic mamy jakąś zmorę z akumulatorami, najpierw na bramkach w drodze do arboretum Łukasz pomagał jakiemuś gościowi odpalic auto, po powrocie u Agi nie mogłam dostać się do swojego auta, dzięki Łukaszowi, który po kablach odpalił mi auto dojechałam do domu około 22.00, już wymieniliśmy akumulator, a teraz w tym tygodniu i w tym deszczu syn wymieniał w swoim aucie, już dwa tygodnie jeżdżę już ładuję akumulatory

Seria poszło tylko nie w tą stronę co by się człowiek spodziewał Ale juz chyba więcej aut nie ma to może wleci na właściwy kierunek ta naładowana energia Ściskam i czekam w niedzielę
Agania 12:14, 18 lip 2018

Iwonka napisał(a)
Z ogromną przyjemnością obejrzałam twoją relację Agatko. Po pierwsze, pieknie wyglądałaś Nowa fryzura? No i świetna stylizacja - moje kolory , ale to nie blog modowy, więc już milknę
Cieszę się, że spełniło się twoje marzenie o zwiedzeniu tego miejsca. Jeśli lubisz liliowce to chętnie wykopię ci ze swojego ogródka, ja jakoś nie przepadam. Na szczęście, bo pomniejsza to moją listę chciejstw. Za to przy piłkowanych hortensjach przepadłabym. Piękne są. Urzekła mnie też bylina, która i tobie się spodobała - krwiściąg. Ten na zdjęciu jest jakiś szlachetniejszy, pamiętasz nazwę? Ja kojrzę tylko te zwykłe z łąk, zawsze mi się podobały. Fajnie, że w Wojsławicach jest tyle otwartej przestrzeni, faktycznie można odetchnąć. Kupiłaś coś fajnego?

Iwonko dziękuję za komplementy, przyznam Ci się, że też bardzo lubię te kolory, tylko podobno jestem za mało ruda

Marzenie w końcu się spełniło, a pomysł na wycieczkę tak mimochodem zrodził się u Magdy...szkoda, że Ciebie z nami zabrakło, ale czytam, że Kasia szykuje się z niespodzianką

Liliowce mam, lubię, ale nie gromadzę, walczę od kilku lat z mszycą liliowcową, która niszczy mi pąki przed rozkwitem kwiatów, przywiozłam sobie z arboretum dwa liliowczyki na pamiątkę.
Hemerocalis "Congo Coral"

jeśli masz czerwone dosłownie, to chętnie je przygarnę na pamiątkę od Ciebie
Agania 12:19, 18 lip 2018

Magleska napisał(a)
Piękna relacja żałuję ,że nie dałam rady tam być z Wami :
Przynajmniej oczy nacieszyłam obrazkami

Z inicjatywy w ogrodzie z wilkiem wyprawa się urzeczywistniła

Szkoda, że nam Cię zabrakło, ale myślami byliśmy z Tobą
Agania 12:20, 18 lip 2018

Katkak napisał(a)
Agatko do ukorzeniania kkupup jakikolwiek ukorzeniacz (firma nie ma znaczenia) do roślin półzdrewniałych.

Znalazłam już poczyniłam sadzonki...dzięki za szybka odpowiedź
Buziak
Agania 12:29, 18 lip 2018

Anitka napisał(a)
Agatko dziękuje za wspólnie spędzony dzień w Wojsławicach. Owocnie nam się wspólnie niektóre roślinki z bliska oglądało
Relacja super, nawet eM oglądał. Fajnie utrwaliłaś to wspaniałe miejsce na tylu zdjęciach.
Buziaczki i do następnego

Ja użyłam ukorzeniacza do półzdrewniałych.

Szkoda, że to tylko zdjęcia z telefonu, tak to jest przy przeprowadzkach, przesiadywałam u syna na kompie,
więc zabrał swoje rzeczy i wyrzucił to co nie jego, posprzątał swój pokoik dosłownie i w przenośni i ładowarkę wcięło

Auto jak na razie nie zawodzi, a u nas dolewa, kałuże rzeki na drogach, w domu nam korki wywala,
bo instalacje podmakają...gdzieś jest zwarcie, ech zawsze coś....muszę się przebranżowić
i ekipę do elektryki zebrać:

Muszę Twoje sadzonki zobaczyć osobiście

Urszulla 12:37, 18 lip 2018

Coś tam próbuję obejrzeć z Waszych fotek teraz 4 dni deszczu to dom i forum na bieżąco
Agania 12:37, 18 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Irenka ma na 100% hakone Albostriata też ją mam i uwielbiam

Wiolu dziękuję za czujność, jest sporo odmian hakone i właśnie takiej szukam
wartej posadzenia, dziękuję za opinię i podanie nazwy
Agania 12:39, 18 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
A ławeczka ze zdjęc, o ile mnue pamięć nie myli, jest ufundowana przez naszą forumkę Justynę z wątku "Mój zielony świat"

Piękną wycieczkę mieliście

Kasiu to prawda ławeczka Justynkowa...wycieczka godna polecenia

U mnie początki deszczowej aury przypominały raj