Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Andrzej_ 14:53, 18 wrz 2019

Piękne jesienne widoki u Ciebie Nie wiem czy chwaliłem szklarnię, jest świetna. I ten kolor drewna - bomba. Kompostownik do kompletu - nie mam pytań!
Barbula bardzo mi się podoba, mam tylko wątpliwości czy dałaby radę u mnie, bo w moim ogrodzie wszędzie i zawsze mokro Jakie ma u Ciebie stanowisko?
Magleska 20:45, 18 wrz 2019

Agatko nadrobiłam przepiękne kadry ………….ślicznie masz
Agania 07:35, 19 wrz 2019

Waclaw napisał(a)
Zakupy imponujące.
Szklarnia się zapełnia.
Widoki - jak zwykle - uspokajające

Ach te zakupy ...kupuję zawsze na wiosnę byliny i jesienią nie mogę sobie odmówić i uzupełniam trawiszcza

Szklarnia dopiero się zapełni jak mnie weźmie na wysiewy
Czyli, że ogród uspakaja i koi, leczy i relaksuje tak ogród to przecież przedsionek raju i zawsze patrząc na zielone
mam ochotę na poranną kawę
Agania 07:38, 19 wrz 2019

Anda napisał(a)
Przepięknie masz Barbula urzekająca. Bardzo lubię takie makro fotografie

Dzięki
Doceniłam ją w tym roku zawsze zapominałam ją uwiecznić na "kliszy", ale w fotografii makro bardzo wdzięcznie się prezentuje
Agania 07:46, 19 wrz 2019

anpi napisał(a)

Mam Barbulę ,ale nie o takich limonkowych listkach. Jakaś inna osmiana.Choć z żółtym mają trochę wspólnego, bo susza dała jej w kość

Aniu to jest licencjonowana odmiana Barbula klandońska caryopteris x clandonensis Summer Sorbet

Moja radzi sobie doskonale, posadzona jest na cypelku rabaty wrzosowej
i deszcz zawsze do niej dociera, nawet w czasie suszy sobie poradziła
Agania 07:47, 19 wrz 2019

anabuko1 napisał(a)

Cuudne i jesienne już fotki

Jesień już wkracza a nawet pcha się...zrobiło się zimno okropne brr dobrze, że przynajmniej słoneczko dopisuje
Aniu dziękuję za zdjęcia czosnków, sprzedawca w ramach rekompensaty zaproponował, że odbierze rośliny i zwróci kasę, zwrot samych kosztów przesyłki lub rabat na kolejne rośliny u nich, wybrałam zwrot kosztów na kolejne rośliny, ale już u innego sprzedawcy, uczciwe przeprosiny
Agania 07:50, 19 wrz 2019

Kasiolaaa napisał(a)
co to za trawa z tymi rozami oblednaaaaa

Kasiu to jest penisetum Rubrum traktujemy ją jako roślinę jednoroczną
moja upolowana wiosną, ładnie przyrosła
Agania 08:03, 19 wrz 2019

Andrzej_ napisał(a)

Piękne jesienne widoki u Ciebie Nie wiem czy chwaliłem szklarnię, jest świetna. I ten kolor drewna - bomba. Kompostownik do kompletu - nie mam pytań!
Barbula bardzo mi się podoba, mam tylko wątpliwości czy dałaby radę u mnie, bo w moim ogrodzie wszędzie i zawsze mokro Jakie ma u Ciebie stanowisko?

Dziękuję za dobre słowo, o widzisz kompostownika jeszcze nie mam takiego odjazdowego...widziałeś
pewnie inspekcik, ale teraz pełni rolę kompostownika, zanim uzupełnię ziemię i wymerdam całość

Ja barbulę posadziłam na lekko podniesionej rabacie na słonecznym wrzosowisku
w asyście sosny i świerka dlatego za mokro nie ma, ale środowisko wrzosów jej służy.
Piszą, że gleba powinna być żyzna i przepuszczalna dla wody,
a moja ma raczej jałowo i rośnie, myślę, że i u Ciebie Andrzeju będzie rosła
Agania 08:09, 19 wrz 2019

Magleska napisał(a)
Agatko nadrobiłam przepiękne kadry ………….ślicznie masz

Dziękuję Magdziu...mam takie zrywy kiedy lecę do ogrodu zawsze coś tam podłubię
i zrobię zdjątko...lubię ten okres w ogrodzie kiedy kwitną trawy
gosika67 12:03, 19 wrz 2019

Moja rubrum przetrwała, trzymałam ją w domu, tylko nie kwitnie w ogóle.
A barbula to z sadzonek czy nasion?