Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 09:53, 05 lis 2019

katel napisał(a)
Agatko jesień w Aganiowie cudowna , dawno mnie nie było i napatrzec sie nie mogę - prześliczne te zdjęcia z chryzantemami.

Kasiu jak miło. że wpadlaś, bo faktycznie przepadłaś
Jesień w Aganiowie dziekuje za miły komentarz
Pozdrawiam buziak
TAR 09:53, 05 lis 2019

Mam garnetka na wejsciowej, jeszcze malizna ale chcialabym by wlasnie taka kaskade kiedys robil, cudownie sie wypietrza. okrywasz swojego? Moj co prawda rosnie od polnocy ale w osłonieciu blisko domu a o dziwo u nas wiecej mroznych wiatrow pd-zach i wch. występuje. Od polnocy bardziej wilgocia daje.

tą metasekwoja mnie zanęciłaś, postaram sie wiosna znalezc cos ładnego. jak wysoko masz ja szczepiona i ile lat juz siedzi w gruncie? naprawde fajny kawałek "zieleninki"
Agania 10:18, 05 lis 2019

anabuko1 napisał(a)

a ja mam kilka chryzantemem, zimujących i to zuj kilka lat.
a na wiosnę jeszcze dokupię kilka

Aniu, a widzisz u mnie nie chcą rosnąć one chyba lubią luźniejsze podłoże
Agania 10:29, 05 lis 2019

TAR napisał(a)
Mam garnetka na wejsciowej, jeszcze malizna ale chcialabym by wlasnie taka kaskade kiedys robil, cudownie sie wypietrza. okrywasz swojego? Moj co prawda rosnie od polnocy ale w osłonieciu blisko domu a o dziwo u nas wiecej mroznych wiatrow pd-zach i wch. występuje. Od polnocy bardziej wilgocia daje.

tą metasekwoja mnie zanęciłaś, postaram sie wiosna znalezc cos ładnego. jak wysoko masz ja szczepiona i ile lat juz siedzi w gruncie? naprawde fajny kawałek "zieleninki"

Garnecik mój wydoroślał 15 lat mu stoi w kalendarzu nie okrywam.
Lubi wilgotność w powietrzu nie w nóżkach, koło domu mam przymrozki
i bardzo sucho to nie miejsce na klony...rozważ. Mój ma północną wystawę,
ale troskam się o niego klony im starsze tym bardziej ciągnie mnie do ich korekty
i w tym roku nie które gałązki z listkami miał suche, boję się czy coś nie przeniosłam sekatorem.
Metasekwoja szczepiona chyba max 1,5m też chyba z 10 latek już zimuje i zadawala
TAR 10:34, 05 lis 2019

co jak co ale u mnie sucho nie jest, do tego ziemia wilgotna i zyzna, garnecik rosnie na wejsciowej na skarpie, a slyszalam ze klony nie lubia mokro w korzeniu wiec kazdy palmiak dostał u mnie kamyczki zwirowe na dno dołka, co by woda nie stala.
Agania 11:28, 05 lis 2019

U Ciebie widać, że wszystko Ci rośnie jak na drożdżach będzie dobrze u mnie jest masakryczna glina, klony rosną na podniesionych rabatach z lekko kwaśną ziemią, a drenaż mają to musi im być w sam raz, ja pisałam Tarciu o opasce domu tam jest zawsze za sucho, zimą ciężko podlewać u mnie przymarza nie wiem jak u Ciebie u każdego inaczej
Milka 12:10, 06 lis 2019

Aganiu, ja swojego Garneta tnę, bo inaczej zarósłby przejście i dobrze to znosi
kasiek 14:52, 06 lis 2019

Agaciu jestem pełna podziwu dla Twojego oka i wrażliwości estetycznej - prawdziwa Artystka, a do tego fachowiec budowlany Super women
ewsyg 16:31, 06 lis 2019

Agatko, a cóż Ty za kolczyska hodujesz ?
Co to za roślina ?

Agania 12:32, 07 lis 2019

Milka napisał(a)
Aganiu, ja swojego Garneta tnę, bo inaczej zarósłby przejście i dobrze to znosi

Mój Garnecik ma ciężkie warunki w tym roku było wyjątkowo sucho, a bywało też tak, że po ulewach oczko wylewało pod niego i podłapał dużo wody, być może to było przyczyną, że na kilku gałązkach uschły listki.
Wiosną przycinałam przemarznięte gałązki i też mogłam przy wycince przenieś jakąś chorobę.

Dużo go nie muszę korygować on już stanął...większy u mnie nie będzie w Twoim żyznym ogrodzie musi być 100 razy piękniejszy i większy