Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

BASIA8 21:27, 01 kwi 2020

Agania napisał(a)

Już się u mnie wykluły gąsienice ćmy bukszpanowe na najmłodszych sadzonka H, więc oprys muszę zrobić po całości na starych profilaktycznie i na młodszych już zpobiegawczo, stosuję lepinox.
Dziękuję w imieniu eM jak będzie taka potrzeba to si~ do Ciebie zgłoszę
Buziam

Aganiu dziękuję za info- też muszę się przyjrzeć bukszpanom. Gdyby coś to pisz. Pozdrawiam.
Kasya 21:31, 01 kwi 2020

A u mnie jeszcze nic nie kwitnie
Wisienki widziałam
A magnolie ?
Agania 21:34, 01 kwi 2020

BASIA8 napisał(a)

Aganiu dziękuję za info- też muszę się przyjrzeć bukszpanom. Gdyby coś to pisz. Pozdrawiam.

O Basiu jesteś osóbką o wielkim serduchu, czasami jest tak, że człowiek brzytwy się chwyta,
póki co jest dobrze na tyle, że eMa muszę oszczędzać
Buziak wielki
Agania 21:37, 01 kwi 2020

Kasya napisał(a)
A u mnie jeszcze nic nie kwitnie
Wisienki widziałam
A magnolie ?

Wisienki po śniegu szybko opadły, a ogród magnoliowy
to jeszcze za chwilkę tego kwietnego spektrum nie opuszczę
i fotki będą
Agania 21:41, 01 kwi 2020

Dzisiaj miałam spinę z eM za 10 bratów, 2 mini cisy i opaskę z pcv?
Wyczerpałam już limit
Urszulla 22:41, 01 kwi 2020

Agania napisał(a)

Już się u mnie wykluły gąsienice ćmy bukszpanowe na najmłodszych sadzonka H, więc oprys muszę zrobić po całości na starych profilaktycznie i na młodszych już zpobiegawczo, stosuję lepinox.
Dziękuję w imieniu eM jak będzie taka potrzeba to si~ do Ciebie zgłoszę
Buziam

Nie żartuj jutro swoje obejrzę...brrrr

Kupiłam dziś opryskiwacz.
Iwonka 09:19, 02 kwi 2020

Agania napisał(a)

Pamiętasz miejsce gdzie stał basen, ta rabata leci wzdłuż kaskady przy sosnie kolumnowej i dużym oczku
Szersze kadry będą jak odszykuję skalniak i półwysep wokół głębnika
O podczytujesz ha, ha to chyba w ramach pracy zdalnej
Wszystkie jałowce pomału wyrzucam.
Dokupiłam i w sumie mam 8 hortensji Annabelle, będzie szpaler wzdłuż podjazdu.
Nie mam już tyle sił na prace w ogrodzie szukam sprawdzonych i mało absorbujących nasadzeń, a z hortensjami będzie lekko i elegancko
Magnolie już za niedługo

Tylko nasze forum jeszcze mnie uspakaja. Oby jak najdłużej.
Pamiętam basen i juz doszlam gdzie wisienki znalazły miejscówkę.
Widzę, że masz dużo weny do pracy, super, ogród tylko na tym zyska.
Anabelki kupiłaś zwykłe czy strong (incredibal)? W zeszłym roku w naszych szkółkach były tylko te zwykle.
Szpaler wzdłuż podjazdu będzie robił wrażenie. Ja też mam ostatnio takie podejście jak ty, ma być wygodnie i ładnie. Nie przeszkadza mi, że hortki mają teraz wszyscy. Podobają mi się i też chcę je mieć Robią robotę przez 10 miesięcy, a pielęgnacja przy nich żadna. Do naszych chałup pasują więc sadzimy
BASIA8 11:16, 02 kwi 2020

Agania napisał(a)
Dzisiaj miałam spinę z eM za 10 bratów, 2 mini cisy i opaskę z pcv?
Wyczerpałam już limit

Kurcze Aganiu - Ja nawet limitu nie mam. Prawie całe oszczędności dałam na kostkę i obrzeża - zostało jeszcze na cement i koniec. Mąż mnie strofuje i mówi że nie ma co pieniędzy wydawać, bo mnie już etat ścieli do 1/4 a u Małżonka lada moment huta stanie. Lipa w tym roku. Ja tylko roślinki do 2 skrzynek chce kupić. Chciałam też kilka worków kory kupić - żeby rabaty przy domku ładnie wyglądały. Czekam z nadzieją że wirus odejdzie od Nas. I powoli wszystko wróci do normy.
Pozdrowienia zostawiam.
Agania 11:47, 02 kwi 2020

Baś ja eMom wcale się nie dziwię oni się martwią o rodziny, bezpieczeństwo finansowe,
bo wprowadzają coraz większe obostrzenia.
Perspektywa jest groźna, ja np do spożywczaków i na pocztę boję się już jeździć.
Dzisiaj z pracy wracam prosto do domu i wyrabiam ciasto na pizzę do mrożenia.
Córcia z zięciem byli pokazać małą z daleka zabrali bratusie na balkon żeby też się poradować wiosną
EM już przeszło w sumie to ja planowałam jeszcze jedną skromną opaskę wyżwirkować żeby było ładnie,
nie o wszystkim mu mówię, bo to przecież bzdura.
Jestem kobietą lubię mieć ładnie, sama widzisz ile materiały kosztują
i sami dużo robimy a oszczędności i tak się kurczą, a ceny cały czas lecą w górę, ale głowy do góry
Dzisiaj przyszły zamówione nasionka
Agania 13:10, 02 kwi 2020

Musiałam sobie zapinsować na rozweselenie i pokazać eM...całą prawda o nas
UrsaMaior napisał(a)
Dzień dobry, dziewczęta! Coś dla Was na początek dnia