Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:11, 09 kwi 2020

TAR napisał(a)
Deren jednak potrzebuje miejsca zeby ładnie kwitnac, bryłe z latami ma spora. Przesadzalam kilka swoich to przyrost duzy. Szkoda do donicy takich perełek
Zima tez musialbys je podlewac. No i sam deren jak urosnie to ze schowaniem bedzie problem. Mały nie rosnie.

Tarciu jak Ty kochasz derenie prawie tak jak ja
Agania 21:12, 09 kwi 2020

TAR napisał(a)
nie wiem czy nie bylby lepszy do donicy jakis nieduzy klon palmowy

Dobry pomysł
Agania 21:15, 09 kwi 2020

gosika67 napisał(a)
Fajny zakątek masz, można sobiew posiedzieć, podumać, popracować.
Nowy zakątek z hortensjami nieźle się zapowiada, jest tam uroczy klimat.

Mam super zadowolenie z działania na maxa
Hortensje rozwiązują mi sprawę z nadmiarem pracy w ogrodzie, inaczej teraz patrzę na ogród
Gardener27 21:17, 09 kwi 2020

TAR napisał(a)
Deren jednak potrzebuje miejsca zeby ładnie kwitnac, bryłe z latami ma spora. Przesadzalam kilka swoich to przyrost duzy. Szkoda do donicy takich perełek
Zima tez musialbys je podlewac. No i sam deren jak urosnie to ze schowaniem bedzie problem. Mały nie rosnie.

Muszę sprawę przemyśleć bo nie brałem tego pod uwagę, dziękuję za rady
Gardener27 21:19, 09 kwi 2020

Agania napisał(a)

Szklarnię umiejscowił eM... miał dobre przeczucie, ja początkowo myślałam
o wolnostojące.
Wiśnia nippońska to "Ruby".
Musisz szukać gęstego niekoniecznie wysokiego i już kwitnącego, może być kousa i kwiecisty. Ja swojego kwiecistego Cherokee Chief nabyłam internetowo
w szkółce Żory.
Dzisiaj go posadziłam jutro zrobię fotki

Tak myślałem że to Ruby, piękna jest.

W sprawie derenia muszę się zastanowić, może lepiej go od razu do gruntu posadzić żeby się w donicy nie męczył.

Przyjdę na zdjęcia bo ciekaw jestem sadzonki.
TAR 21:24, 09 kwi 2020

Agania napisał(a)

Tarciu jak Ty kochasz derenie prawie tak jak ja

o i to bardzo, mam ich sporo w ogrodzie, prawie tyle samo co kalin, brzoz i hortek a pewnie wiesz, ze tych malo nie jest

masz derenie pagodowe? wyglada na to ze ruszaja najszybciej, szczegolnie te Variegata. Chociaz pagodowego mam tez klasycznego.
TAR 21:26, 09 kwi 2020

Gardener27 napisał(a)

może lepiej go od razu do gruntu posadzić żeby się w donicy nie męczył.

to zdecydowanie dobry pomysl i jeszcze w takim miejscu by mial troche slonca, jesienia zachwyci kolorami czerwieni i oranżow. Piekne drzewo-krzak w zasadzie przez caly sezon atrakcyjne.
agata19762 21:42, 09 kwi 2020

Aga Twoja szklarnia...oranżeria jest piękna bardzo mi się podoba
w ubiegłym roku też kupiłam dwa cisy dosyć ładne z myślą oprowadzeniu ich na stożki.
Niestety po zimie jeden suchy na wiór. nie ogarniam tego

buźka
Agania 22:00, 09 kwi 2020

Gardener27 napisał(a)

Tak myślałem że to Ruby, piękna jest.

W sprawie derenia muszę się zastanowić, może lepiej go od razu do gruntu posadzić żeby się w donicy nie męczył.

Przyjdę na zdjęcia bo ciekaw jestem sadzonki.

Sprawę derenia przemyśl, ja mam wszystkie w gruncie
a w donicach tylko kwiatki
Jutro zrobię fotki już rozwija przylistki kwiatowe w szklarni
przyspieszył

Agania 22:02, 09 kwi 2020

TAR napisał(a)

o i to bardzo, mam ich sporo w ogrodzie, prawie tyle samo co kalin, brzoz i hortek a pewnie wiesz, ze tych malo nie jest

masz derenie pagodowe? wyglada na to ze ruszaja najszybciej, szczegolnie te Variegata. Chociaz pagodowego mam tez klasycznego.

Wiem, wiem, że bogaty masz ogród
Mam pagodowego zwykłego i variegatę już w pąkach...derenia jadalnego variegatę, 6 jadalnych, 3 kousy i 2 kwieciste
Brakuje mi skrętilistnego, ale nie spotkałam w sprzedaży.