Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:12, 26 kwi 2020

mirkaka napisał(a)
Proszę zrób zdjęcie z bliska jednego kwiata Galaxy. Moje wszystkie pąki zmarzły mimo że zawinęłam je grubo włókniną.
Aganiu, dech zapiera Twój ogród o tej porze roku, drzewa, tak różne, tak piękne w tej wczesnej fazie, kwitnące magnolie, klony

Mireczko dziękuję, wiosna z magnoliami i klonami w większej części się udaje

Kwiaty Galaxy

u mnie nigdy nie przemarza

za to ją lubię, że płatki kwiatów nigdy nie są zbrązowiałe, lecz czysto różowe
Agania 19:16, 26 kwi 2020

mirkaka napisał(a)

A to która taka cudna?

Magnolia Susan
dla porównania kwiaty Susan są mniejsze o połowę, ale kolor ma mocniejszy
Pierwsza Galaxy i Susan

Agania 19:19, 26 kwi 2020

Milka napisał(a)
No właśnie, ta magnolia wyżej, to chyba Nigra? ma ciemniejsze kwiaty niż Susan.

Irenko nie mam Nigry, ona dużo późniejsza jest, często Susan jest nylona z Ann
Do tego jeszcze susankowe tulipanki co drugi rok jej dosadzam

uwielbiem je przy niej sadzić

Agania 19:24, 26 kwi 2020

vita napisał(a)
Szkoda, że nie słychać moich wrażeń, pieję z zachwytu. Tak.
To jest dopiero coś, taka kolekcja klonów, ach jak bym chciała w realu zobaczyć kiedyś. Napisz słów kilka na temat ochrony, nie chorują, nie zamierają? Coś tam u siebie zaczęłam sadzić, ale widzę jakiś problem. Jeden z klonów nie rozwinie liści.

Mam szczęście do klonów tak jak Ty do pustynników, klony lubią rosnąć na wgórzach
i pobliżu zbiorników wodnych, to tych parę słów z własnego doświadczenia
Klony są podatne na Weriticiliozę, łatwo ją przenieść zakażonym sekatorem, trzeba uważać przy cięciach.
Chciałabym móc zaprosić Cię do mojego ogrodu i zobaczyć Twój

Agania 19:28, 26 kwi 2020

MartaCho napisał(a)
Ledwo koncert magnolii podziwialiśmy, a tu znów takie piękne klony! Wspaniale, kolorowo, dzieje się, że można oglądać i oglądać...

Marta wiosną nie można wszystkiego ogarnąć ledwo udało mi się pokazać magnolie i klony, pracy dużo, teraz nad bylinówkami muszę popracować i czy mi się uda?
Agania 19:35, 26 kwi 2020

Iwonka napisał(a)

Ławeczka prześliczna, klasyk, który nigdy się nie znudzi Fajną miejscówkę jej znalazłaś. Super wygląda na tle dorodnego już żywopłotu i ładnie w tej osi widokowej. Ja marzę o Lutyensie już któryś rok. Teraz przy remoncie wyklarowało się dla niej miejsce idealne. I też w otoczeniu cisa

Uwielbiam takie sielskie widoki, masz szczęście kochana mieszkać w przepieknym miejscu, spokojnym jeszcze i sielskim. Sad mam i ja za płotem, namiastka raju w tym zabetonowanym świecie.

Kochane dzieciaki rewelacyjny kancik i przejaśnienie na rabatkach. Moi też mi pomagają, Michał tak się wkręcił w wywożenie kamieni, że prawie wszystkie przerzucił na drugą działkę.

Śliczna kompozycja, masz niesamowity dar łączenia kolorów. Uwielbiam te małe brateczki. W tym roku nie mam jeszcze żadnej donicy jednorocznej. Jedynie hiacynty posadzone w ... marcu, całkiem ładne wyszły.

Doczekałam się magnoliowy spektakl u Ciebie najpiękniejszy Będę wracać do tych zdjęć... Cudne są

Iwonko my mamy obydwie szczeście mieszkać w takicm sielsko spokojnym miejscu
z sadem za naszym ogrodzeniem

Dzieciaki mi pomogły już drugi raz syn skosił trawnik, synowa usuwała mlecze z trawnika, robimy leżakownię, żeby córcia z eMusiem przyjeżdżali latem z małą
wszystkie siły uruchamiamy na lato ,ąle z basenu nici
Magnolie u i Ciebie cudowniw rozkwitły...Amanogawa przypomniała mi moją dawno
mi przezmarzła.
Donica z bratusiami nadal gwizdorzy
Agania 19:37, 26 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Klonikowe listeczki przepiekne
A ten deren to nie z tego roku ?

Dereń kupiony i posadzony teraz, śweżynka w ogrodzie
greg66 19:38, 26 kwi 2020

Derenia kupowałaś przez neta, a jak przez to w której szkółce?
Agania 19:41, 26 kwi 2020

GorAna napisał(a)
Agatko, ten dereń nie przemarza, bo w opisie ma, że wrażliwy.
Klony mnie powaliły na kolana, i jak tu wstać, ja siem pytam?

Klony zawsze zachwycają i wiosną i jesienią
Derenie są wrażliwe, trzeba uważać na wyskie przymrozki zimą,
mroźnych zim u nas nie ma tym bardziej warto zaryzykować i posadzić, straciłam
jak dotychczas jednego derenia po zimie dawno temu jak miałam jeszcze
szczere pole w ogrodzie.
Mogę teraz powiedzieć, że derenie i klony to jedyne drzewa ,które u mnie rosną jak
na drożdżach
Agania 19:43, 26 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)

To zdjęcie wymiata. Cuuuudne!