Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Kasya 22:02, 12 cze 2021

Piękne to klony twoje
I laleczka w ogrodzie
Agania 22:03, 12 cze 2021

BASIA8 napisał(a)
Aganiu piekne widoki cieszę się że diagnoza postawiona- przynajmniej wiadomo o co chodzi bo człowiek od zmysłów odchodzi. Fajne plany macie , niech się szybko realizują.

Niech tylko roboty ruszą, to będzie coś do przodu...z każdą chwilą i ze mną mam nadzieję będzie lepiej, czuję się bardzo zaopiekowana przez lekarzy pierwszego kontaktu, dzwonią do mnie i nie czekam w kolejkach, niosą pomoc, dziękuję im za to, godzinamy rozmawiamy od kilku tygodni na podstawie wyników jakie badania mam wykonać
i od wyników zależy dalsze postępowanie

Baś to jest tylko domniemanie diagnozy?

Agania 22:09, 12 cze 2021

MartaCho napisał(a)
Taki malutki Skarbek u Ciebie od razu radość dla całego domu przynosi.
Cieszę się też, że wreszcie ktoś diagnozę postawił- teraz już będzie tylko lepiej!
Fajnie, że nam wieczorkiem popadało, odpadło dziś podlewanie, a już dość sucho było. Choć nas akurat na spacerze wieczornym z naszym psiakiem dopadło
Deszcz cieszy, mimo, że dziś wreszcie za mycie okien się zabrałam

Cieszymy się z tego deszczu Martuś
Jutro od rana niech będzie słoneczko, mam plany na skubanie ogrodu
Nastawiłam gnojóweczki ze skrzypu
Jutro odpoczywam

Deszcz potrzebny naszym roślinkom, ha, ha na spacerku Wam dolało, ale fajna przygoda
Wnusia dodała mi skrzydeł
Nasz Maniek się znalazł a raczej obudził, bo na noc nie wrócił, więc sobota do udanych zaliczona

Agania 22:11, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)
Piękne to klony twoje
I laleczka w ogrodzie

Wszystko to moje

Dereń kousa "Venus"

Gosiek33 10:15, 13 cze 2021

Cudne Maleństwo

Żelaźniak piękne pędy u Ciebie wypuścił, jaki to? Mój się znowu zbuntował i jakoś nie widzę by kwitnąć chciał

Cieszę się, że tak zostałaś zaopiekowana medycznie. Ważne byś wiedziała co Cię gnębi i by zaczęli odpowiednio leczyć. Choć jeśli borelioza to długie leczenie
kasiek 16:27, 13 cze 2021

Ależ cudowny słodziek, nie dziwię się że jesteś zakochana
Widoczki wspaniałe z ogrodu i ciesze się że ktoś się podjął prac u Ciebie bo faktycznie teren masz trudny.
A za zdrówko trzymam kciuki! Musi być dobrze
Agania 16:35, 13 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Cudne Maleństwo

Żelaźniak piękne pędy u Ciebie wypuścił, jaki to? Mój się znowu zbuntował i jakoś nie widzę by kwitnąć chciał

Cieszę się, że tak zostałaś zaopiekowana medycznie. Ważne byś wiedziała co Cię gnębi i by zaczęli odpowiednio leczyć. Choć jeśli borelioza to długie leczenie

Ja mam 3 kępy, dwie stare słabo kwitnące, to zależy od stanowiska, suche, żwirowe, słoneczne i jałowe.
Tą najmłodszą kępę posadziłam w zeszłym roku i teraz ma tyle kwiatostanów
Po prostu żeleźniak be odmianowe, ten rok chyba do żeleźniaków będzie należał, wszystkie 3 kępy zakwitną

To cholerstwo jest trudne do leczenia, ale do tej pory nie wiedziałam ci sprawia mi tyle bólu i utrudnia życie,
będę walczyć o siebie
Agania 16:40, 13 cze 2021

kasiek napisał(a)
Ależ cudowny słodziek, nie dziwię się że jesteś zakochana
Widoczki wspaniałe z ogrodu i ciesze się że ktoś się podjął prac u Ciebie bo faktycznie teren masz trudny.
A za zdrówko trzymam kciuki! Musi być dobrze

Słodziaki mam dwa, starsza już pojechała z rodzicami na swoją pierwszą rowerową imprezę,
a Igunia przyjechała do nas, zjedliśmy pyszny obiadek,
deser a mała wiadomo
Była sesja w ogrodzie z okazji ukończenia przez małą 3 miesięcy
W czworaj czułam się dobrze dzisiaj już gorzej, dziękuję za słowo wsparcia
Buziaczki
Agania 16:47, 13 cze 2021

Wstawiam fotki dla naszej nowej ogrodowiskowej koleżanki Eli Szermanowicz informację o koncentracie którego jeszcze
nie wypróbowałam w stawiku, bo chyba jeszcze mam go za mało, a klarowność w wodzie mi się zdecydowanie poprawiła i glony przepadły wcześniej wypróbowałam inny środek polecany przez sprzedawcę karpi Koi, którzy też trzymają swoje karpie w stawiku:
Preparat na glony Evolution Aqua „Stop Blanketweed”

Koncentrat polecany przez elęfrankę dostępny tu:

http://www.jakoib.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=5&virtuemart_product_id=2003&Itemid=517
i
Foto

Ja to rozumiem tak, że stosujemy 5 razy .
W pierwszym drugim, trzecim i czwartym tygodniu i 5 raz za miesiąc w podanych na opakowaniu dawkach.
Alija 20:01, 13 cze 2021

Piękne widoczki z Twojego ogrodu. Powtórzę się pewnie, ale muszę, obłędne zdjęcia robisz.
Twój skarb przesłodki, to jest dopiero szczęście i radość.
Zdrówka dużo życzę.