Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

ElzbietaFranka 21:35, 13 cze 2021

Pierwszy raz na 6000-8000 - 180 ml; 2, 3, 4 tydzień po - 40 ml; następnie raz w miesiącu - 50 ml.

Zazwyczaj kończę dawkowanie na początku września. W zeszłym roku we wrześniu w ogóle nie zaaplikowalam ponieważ był piękny klar. W tym roku pierwszy raz zaaplikowałam w połowie maja dzisiaj dałam 3 dawkę bo 2ga dałam po 2 tygodniach, przegapiłam.
To trzeba sobie samemu poobserwować. Najważniejsze są 3 pierwsze dawki potem to obserwować czy reszta potrzebna. Zależy od ciepłego lata.

Ja podwajam dawkę bo u mnie większe oczko ok 15 tys litrów

Ten środek do klaru też kupiłaś razem z jęczmieniem?
ElzbietaFranka 21:49, 13 cze 2021

Agata obejrzałam kilka fotek pięknie jest. Ty jednak masz trochę oczko zacienione u mnie w pełnym słońcu. Dopiero ok godz 15 trochę cienia.
Ładnie wyglądają taka ściana to irysy zolte pewnie. Moje też powoli się rozrastają.
Tak lubie tatarak ten zapach u mnie coś nie za bardzo się rozrasta. Mam takie klacze w wodzie ok 60 cm muszę go wyłowic pokroić i wsadzić do jakiegoś błotka.
W każdym razie fotki i na fotkach wszystko ekstra. Basen będziesz robiła. EM by zrobił, ale nie ma się kto kąpać. Dzieci mają gdzieś wyjeżdżają na wikendy pod namioty na Mazury.na łódki.

Agania 21:51, 13 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Pierwszy raz na 6000-8000 - 180 ml; 2, 3, 4 tydzień po - 40 ml; następnie raz w miesiącu - 50 ml.

Zazwyczaj kończę dawkowanie na początku września. W zeszłym roku we wrześniu w ogóle nie zaaplikowalam ponieważ był piękny klar. W tym roku pierwszy raz zaaplikowałam w połowie maja dzisiaj dałam 3 dawkę bo 2ga dałam po 2 tygodniach, przegapiłam.
To trzeba sobie samemu poobserwować. Najważniejsze są 3 pierwsze dawki potem to obserwować czy reszta potrzebna. Zależy od ciepłego lata.

Ja podwajam dawkę bo u mnie większe oczko ok 15 tys litrów

Ten środek do klaru też kupiłaś razem z jęczmieniem?

Nie, osobno, bo miałam w stawiku problem z glonami nitkowatymi, mamy podobnej wielkości zbiorniki, na razie wodę mam już kryształ, a koncentrat zastosuję w przyszłym sezonie i porównam

Ela dziękuję za rozpiskę czyli podobnie odczytałam, ale jak trzeba co mc dolewać to drogo wychodzi?
Najgorsza wiosna i lato, bo jesienią zawsze mam czystką wodę, zresztą od tamtego sezonu mam nowy filtr i odkurzacz.

Problem rozwiązany jeszcze muszę nauczyć się sprawdzać pH wody
Agania 21:58, 13 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Agata obejrzałam kilka fotek pięknie jest. Ty jednak masz trochę oczko zacienione u mnie w pełnym słońcu. Dopiero ok godz 15 trochę cienia.
Ładnie wyglądają taka ściana to irysy zolte pewnie. Moje też powoli się rozrastają.
Tak lubie tatarak ten zapach u mnie coś nie za bardzo się rozrasta. Mam takie klacze w wodzie ok 60 cm muszę go wyłowic pokroić i wsadzić do jakiegoś błotka.
W każdym razie fotki i na fotkach wszystko ekstra. Basen będziesz robiła. EM by zrobił, ale nie ma się kto kąpać. Dzieci mają gdzieś wyjeżdżają na wikendy pod namioty na Mazury.na łódki.

Na foto gdzie karmię rybki stawik ma około 15 000 l, tatarak mi się bardzo pokłada,
przed tarasem mam mniejsze oczko to z irysami, bobrkiem i z klonem japońskim.

Obydwa są częściowo zacienione

Wnusie rosną dążymy do posadowienia basenu kanadyjskiego i zrobienia wokół leżakowni, łóżka już są do plażowania i relaksu
U nas zawsze był basen, my też korzystamy
Od Was blisko na Mazury, syn z synową żeglowali na oceanie atlantyckim u nas na jeziorze Bagry startowali zwycięsko w regatach, teraz pieluchy
ewsyg 23:16, 13 cze 2021

Cudne oczko wodne, ale wnusia najpiękniejsza
abiko 23:45, 13 cze 2021

Piękne widoczki Agania.. jak zwykle urokliwe zdjęcia z maluchami. Ty to masz figurę kobieto
Nie przebrnę przez wszystko, ale borelioza.. oj.. życzę powodzenia w walce.

A powiedz mi, czemu siewka klonika od Ciebie, nie wiem czy kojarzysz może tak wolno rosnąć? 3-4 sezon i jakby zaczarowana..
Magleska 21:48, 14 cze 2021

Aganiu
piękny ogród ,fotki zawodowe ,a wnusie słodkie
poczytałam ,pooglądałam ....lecę dalej ....

ps. diagnoza już potwierdzona ? ....czy jeszcze czekasz na wyniki ?

Buziaki
Agania 22:54, 14 cze 2021

ewsyg napisał(a)
Cudne oczko wodne, ale wnusia najpiękniejsza

Ewa dziękuję wnuczka oczko w głowie
Agania 22:59, 14 cze 2021

abiko napisał(a)
Piękne widoczki Agania.. jak zwykle urokliwe zdjęcia z maluchami. Ty to masz figurę kobieto
Nie przebrnę przez wszystko, ale borelioza.. oj.. życzę powodzenia w walce.

A powiedz mi, czemu siewka klonika od Ciebie, nie wiem czy kojarzysz może tak wolno rosnąć? 3-4 sezon i jakby zaczarowana..

Wnuczki mnie odmładzają i to jest ten jedyny plus z tego co mnie czeka przy leczeniu tego chlerstwa, nie wiem jak ty sama sobie poradziłaś z tą chorobą, byłaś w szpitalu leczona?
Jak się teraz czujesz?
Całuję Was i Jasia chciałabym go poznać
Klonik rośnie czy nie chce rosnąć, może usechł
Agania 23:09, 14 cze 2021

Magleska napisał(a)
Aganiu
piękny ogród ,fotki zawodowe ,a wnusie słodkie
poczytałam ,pooglądałam ....lecę dalej ....

ps. diagnoza już potwierdzona ? ....czy jeszcze czekasz na wyniki ?

Buziaki

Wnuczki, ogród , basen i nic więcej do szczęścia mi, niepotrzeba
Wynik mam potwierdzony, niech mnie wyleczą i to szybkobieżnie ja chcę jeszcze poszaleć po świecie