Zdecydowanie kup wiosną gdy beda już pekać im paki kwiatowe. Koniecznie kupuj wyłącznie takie, ktore mimo niewielkich rozmiarów mają dużo paków. Magnolia nie może mieć za sucho, lubi stala wilgotnosć a najwazniejsze jest przykrycie jej korzeni korą, bo latem tak szybko nie wysycha a zimą nie przemarżnie. Wbrew opini moje magnolie rosną na strasznym wygwizdowie i kwitna jak szalone. Podstawą jest zakup krzewu z pąkami. Nawożenie dwa razy w sezonie nawozem do magnoli agrecolu.
Polecam te krzewy, bo wiosna bez nich nie jest pełna
Tak najlepiej tak kupić magnolię, jak ma już pąki kwiatowe, albo kupując z kwitnącym z kwiatem mamy już pewność, że to ta odmiana, którą chcemy, mój patyk ma pąka kwiatowego...........więc zobaczę tą purpurę mam nadzieję i, że mi jej nikt nie zauroczy
Marzenko, polecamy magnolie, nie wyobrażam sobie ogrodu bez magnolii
Dyskutujmy o magnoliach, nic tak nie cieszy jak dyskusja o ulubionych roślinach, a magnolie na to zasługują i sprawdza się jednak opinia, że nie okrywamy, ściółkujemy korą, a pąków kwiatowych, nie uratujemy po majowych przymrozkach i po ciężkiej zimie, ale teraz nasze magnolie ucieszą nasze oczy