Ach to teściowa siem u ciebie porządziła, niech posadzi u siebie mahonię dla sąsiadki...... Gosiaczku, jedną wytnę bez rozterek, bo się zestarzała, a wygląda jakby ją ktoś nie dogryzł
U szwagierki jest ładna, a moja jakaś taka wyliniała. Denerwują mnie te suche liście na wiosnę, ale może drzewko wyglądało by atrakcyjnie. I jeszcze jedno, wrzucę fotkę jutro, pisałaś o kalinie sztywnolistnej, nie wiem czy mam takową czy inną.
Kasieńko, już ci dziękuję, że mi próbujesz coś doradzić, moja elewacja jest dość krzykliwa, tak wychodzi na fotach, ale kolor elewacji jest łososiowy i chciałabym tam posadzić łososiowe róże okrywowe, wśród soczystej zieleni, jaką mają bukszpany, i zimozielone turzyce, mahonia jest piękna wiosną, wiesz, że ja lubię słoneczne kolory, i całą przyrodę, nawet szerszeniowi przyjdę z pomocą...... jest też zimozielona.
Ja mam coraz więcej szacunku do starych roślin rosnących w ogrodzie, dlatego mi ciężko z podjęciem decyzji, ale spróbuję
Zimozielone mam w głowie na przedogródek......a jak tam twoja nowa laurowiśnia widziałam piękny prezent
Masz już za mało miejsca na ogryzki, teraz pora na bukszpaniki, może dostaniesz od kochanej teściowej bukszpanowe kuleczki... moja teściowa funduje nam parasol na taras, nie mogę narzekać, ja mam kochanych teściów