Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:40, 26 mar 2014

Kasik napisał(a)
Ta wisienka to kolejne cudo u Ciebie. Dawkujesz te swoje rarytaski. U mnie susanka powoli pęka- jeden pączek.

Moje pozostałe magnolki też rozwijają pąki, jak zobaczysz te kwiaty w pełni kwitnienia, też będziesz zachwycona
Agania 20:50, 26 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś co do machonii nie mam rozterek bo teściowa zostawiła mi ogryzek. Sąsiadce nacięła bo sąsiadka chciała na cmentarz. No i została szkarada do wywałki I po dylemacie

Ach to teściowa siem u ciebie porządziła, niech posadzi u siebie mahonię dla sąsiadki...... Gosiaczku, jedną wytnę bez rozterek, bo się zestarzała, a wygląda jakby ją ktoś nie dogryzł
iwonaal 20:53, 26 mar 2014

U szwagierki jest ładna, a moja jakaś taka wyliniała. Denerwują mnie te suche liście na wiosnę, ale może drzewko wyglądało by atrakcyjnie. I jeszcze jedno, wrzucę fotkę jutro, pisałaś o kalinie sztywnolistnej, nie wiem czy mam takową czy inną.
Agania 21:12, 26 mar 2014

kasiek napisał(a)
Ładny pień ma ta mahonia, może coś na kształt drzewka zrobisz?
Zostaw ją tylko obsadź czymś dookoła, mahonie na wiosnę są piękne!
Jeszcze chwile i będziesz podziwiać te złote baldachy pełne uszczęśliwionych pszczół

Swoją drogą to przy Twoim kolorze elewacji mogłabyś sadzić różowe krzaczki i fioletowe

Kasieńko, już ci dziękuję, że mi próbujesz coś doradzić, moja elewacja jest dość krzykliwa, tak wychodzi na fotach, ale kolor elewacji jest łososiowy i chciałabym tam posadzić łososiowe róże okrywowe, wśród soczystej zieleni, jaką mają bukszpany, i zimozielone turzyce, mahonia jest piękna wiosną, wiesz, że ja lubię słoneczne kolory, i całą przyrodę, nawet szerszeniowi przyjdę z pomocą...... jest też zimozielona.
Ja mam coraz więcej szacunku do starych roślin rosnących w ogrodzie, dlatego mi ciężko z podjęciem decyzji, ale spróbuję

Zimozielone mam w głowie na przedogródek......a jak tam twoja nowa laurowiśnia widziałam piękny prezent

marzą mi się kwiaty laurowiśni na tej skarpie
Kasik 21:25, 26 mar 2014

Wpadaj na "Susan"
Agania 21:28, 26 mar 2014

iwonaal napisał(a)
U szwagierki jest ładna, a moja jakaś taka wyliniała. Denerwują mnie te suche liście na wiosnę, ale może drzewko wyglądało by atrakcyjnie. I jeszcze jedno, wrzucę fotkę jutro, pisałaś o kalinie sztywnolistnej, nie wiem czy mam takową czy inną.

Mahonia u jednych jest piękna u innych jest brzydka, ale do rzeczy
+kwiaty wiosną
+ zimozielona
+ zapach kwaitów

- zbieranie opadłych kłujących liści
- rozłazi się i wrasta w inne rośliny
- ogołaca się

pomóżcie please
Agania 21:29, 26 mar 2014

Kasik napisał(a)
Wpadaj na "Susan"

Lecę
malgorzata_s... 21:31, 26 mar 2014

Agania napisał(a)

Ach to teściowa siem u ciebie porządziła, niech posadzi u siebie mahonię dla sąsiadki...... Gosiaczku, jedną wytnę bez rozterek, bo się zestarzała, a wygląda jakby ją ktoś nie dogryzł

Mieszkamy razem I tak właściwie to ona kiedyś sadzonkę przyniosła. Wywalę i już
Agania 21:40, 26 mar 2014

Masz już za mało miejsca na ogryzki, teraz pora na bukszpaniki, może dostaniesz od kochanej teściowej bukszpanowe kuleczki... moja teściowa funduje nam parasol na taras, nie mogę narzekać, ja mam kochanych teściów
bartek_luberda 22:25, 26 mar 2014

Ale się nalatałam dzisiaj po ogrodach miło było Dobranoc