Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:26, 26 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Cały czas podglądam Twoje poczynania

Fotka Martuś, mało ciekawa, ale czym tu się chwalić nie wiem czy mahonię, wyciepać czy nie, znowu rozterkowo się zaczyna.

Tusiala 11:32, 26 mar 2014

Agania napisał(a)

Fotka Martuś, mało ciekawa, ale czym tu się chwalić nie wiem czy mahonię, wyciepać czy nie, znowu rozterkowo się zaczyna.

Jeśli mahonia jest Ci potrzebna do szczęścia to ją zostaw a jeśli nie... to myt.
Ja cały czas w rozterce wyciapywać czy przesadzać.......
Agania 11:36, 26 mar 2014

kasiek napisał(a)
Hej Agatka, faktycznie bitwa porządna, w ciągu jakiego czasu potrafił Ci perze tak przerosnąć rabatę? Bo to aż nie do uwierzenia. Trzymam kciuki

Jeszcze będzie dowód na to, ile perzu mi narosło i się rozrosło pod matą, nie byłam w stanie tego usunąć, pod szmatą, to była nasza pierwsza rabata w ogrodzie, ogród ma 10 lat, a skąd ten perz, jak zabrakło sąsiada, zmarło się chłopu, to nikt już starego sadu sąsiedzkiego nie doglądał, zrobiło się tam wielkie chwastowisko, które zarasta i osiąga latem wysokość ogrodzenia, tak to się pyli, że nie wyrabiam z plewieniem, może znajdzie się jakiś nowy gospodarz za płotem, który zadba o sad i trawnik..............och życie.......... i marzenie ściętej głowy
Agania 11:37, 26 mar 2014

BarbaraM napisał(a)
Agatko,zerknij do mnie.Może coś doradzisz w rabatkach...

Lecę na pomoc
Agania 11:40, 26 mar 2014

Tusiala napisał(a)

Jeśli mahonia jest Ci potrzebna do szczęścia to ją zostaw a jeśli nie... to myt.
Ja cały czas w rozterce wyciapywać czy przesadzać.......
He,he, mamy za swoje..........ale czego sie nie robi, dla ogrodu i wydobycia piękna, nie wiem jeszcze co zrobię, na pewno jedną wyciepię bez rozterkowo... ale zaraz zakwitną, to po kwitnieniu zadecyduję, bo szkoda mi tych wiosennych kwiatów

laurowisnia 14:34, 26 mar 2014

Agania napisał(a)

Twoja też wkrótce wybuchnie kwiatem, nigdy nigdzie nie widziałam magnolii colossus, a tym bardziej kwitnącej, wygooglałam od razu to sieboldii, kwitnie najpóźniej, więc czemu jej nie mamy w sprzadaży i w naszych ogrodach, chciałabym ją zobaczyć

Aganiu ja mam tą magnolię sieboldii, trochę ją szukałam, zakwitła mi w drugim roku więc kwiat widziałam, niestety później była podgryziona, myślałam, że nie odrośnie, ale jest, ma teraz niecały metr. Liczę na kwiaty w tym roku.
Widzę, że ostro pracujesz, mam też taką mahonię z którą nie wiem co zrobić, aha czy jesteś jeszcze na kupnie Parade, widziałam ją w OBI oraz ogrodniczym na Malborskiej. W tym ostatnim chyba latem widziałam tą magnolię w sprzedaży.
makkasia 14:42, 26 mar 2014

śliczna ta wiśnia
Ja czekam na kwitnienie śliwy wiśniowej i migdałków
Macham
Milka 15:10, 26 mar 2014

Piękna ta wisnia i widzę mahonię w pełni rozkwitu, ach jak ja lubię jej zapach
iwonaal 17:17, 26 mar 2014

Agatko już u Ciebie mahonia tak kwitnie? A co do niej też mam mieszane uczucia.
ewsyg 17:47, 26 mar 2014

Agatko, ta parasolka to morwa?