Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

EPODLAS 23:10, 26 mar 2014

A u Agaty okrągła trzysetka. Gratulację, dalej pokazuj swój piękny ogród.
Skromne wiosenne kwiatki zasyłam. Bardzo je lubię
Kindzia 06:32, 27 mar 2014

Ode mnie też gratulki

zawitka 07:00, 27 mar 2014

Aga moja laurka nie kwitła jeszcze mam 2 sztuki i ani ani ;d jedna to zmarzła i odbiła .Może w tym roku zakwitnie któraś nawet nie wiem jakie ma kwiaty Gratulacje 3-ch seteczek Pozdrawiam
Madziarzeszow 07:07, 27 mar 2014

Agania napisał(a)

Madziu, jak dawno cię nie było, a mnie się do ciebie micha cieszy, to na przywitanie, to co mnie za niedługo będzie jeszcze bardziej cieszyć

Wiśnia piłkowana na tle krajobrazu

a to zdjęcia z 2005 roku.

To teraz japy nie zamknę do końca dnia
Cudo z daleka kolor kwiatów przypomina migdałka , ale pokrój wykrzyknika ma
Cudo
elzbieta_g 08:18, 27 mar 2014

Agania napisał(a)

) i pigwowce, a to fotka z poprzedniej wiosny............dlaczego wszystkie kłujaki są takie piękne

też mam tego kujoka ale go nie oddam za żadne skarby, chyba , że sam padnie śliczna ta wiśnia piłkowana cała obsypana kwiatami ale masz tych rarytasków w ogrodzie

Gratki na okrągłą stronkę
ewa004 09:04, 27 mar 2014

I ja buziaczki na tą 300 zostawiam
kasiek 09:08, 27 mar 2014

Gratki trzysetkowe
Co do mahoni to ja bym nie miala serca wyrzucać, napisz mi tylko czy w ty miejscu Ci nie podmarza? Czy tam wieje, bo laurki musza mieć bardzo zacisznie.
Łososiowe róze - ładnie pod warunkiem że nie wtopią się w tło elewacji, ja raczej była bym za kontastami lub wiecznie elegancka bielą.
Buksiki przymierzałaś juz na to miejsce?
Wklejam fotki mojej mahoni jak jest wielka (moja ma ok 20 lat - rosła tu nim się wprowadziłam)

Kiedy patyki zaczeły być za długie i nieciekawe, zaczełam ją ścinać - tak o połowę w róznych miejscach przez kolejne lata, pieknie odbija i jest bardziej zwarta.
Tak jak i Ty ja równiez ją uwielbiam wiosną
Tusiala 09:12, 27 mar 2014

Wiosennie machonia wygląda przecudnie też bym była w rozterce ja w ogóle rozterkowa jakaś jestem
laurowisnia 09:27, 27 mar 2014

Agania napisał(a)

Musisz mi pokazać tą magnolię jak ci zakwitnie...........szkoda, że nie przeczytałam wcześniej twojego wpisu, bo byłam dzisiaj w OBI za pticą, i na rośliny nie zaglądałam, zresztą eM mnie poganiał, żebym za dużo nie zobaczyła

Fotka będzie, mam nadzieję, że magnolia nie zawiedzie. W OBI była chyba nowa dostawa i było jej dużo. Też w biegu przeleciałam sklep, chociaż byłam bez eMa - nie było tego co chciałam. Nie wiedziałam, że szukasz ptaszka.
Dodaję gratulacje.
Milka 13:43, 27 mar 2014

Agania napisał(a)

Mahonia u jednych jest piękna u innych jest brzydka, ale do rzeczy
+kwiaty wiosną
+ zimozielona
+ zapach kwaitów

- zbieranie opadłych kłujących liści
- rozłazi się i wrasta w inne rośliny
- ogołaca się

pomóżcie please

Wszystko to prawda, ale u mnie generalnie prawie nie gubi liści, po przekwitnięciu tnę, wygląda coraz lepiej, a zapach, tak mało roślin pachnie, jak ona, moje słowo...za