Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Luki 15:23, 11 maj 2014

No po tych fotkach już bardziej się orientuje
Urszulla 16:08, 11 maj 2014

Agania napisał(a)

To dzisiejsze focie z ogrodu

A czemu ten iglak obcięty, czy to jakiś zamysł ogrodowy?
Madzenka 17:38, 11 maj 2014

Agania napisał(a)

Gratuluje zakupu, o tym klonie tu ci odpisałam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=379

Przygotuj mu podłoże z torfu, ziemi przekompostowanej lub próchniczej z piaskiem i dobrze wyściółkuj
korą, dobrze posadzony będzie spoko rósł, młody klonik wymaga okrywania na zimę, ale ty to już wiesz, nic go nie zżera, nie choruje, upalne słońce może mu przypalać młode listki, miejsce lubi osłonięte od wiatru, jeśli będziesz miała taka potrzebę, żeby go kształtować, to używaj czystego sekatora, bo można przenieść chorobę, nie miałam z nim żadnych problemów i on nigdy nie był przesadzany, posadź go w miejscu, z którego nie będziesz musiała go już przenosić

powodzenia z klonem Shirasawy......................w tych jego listeczkach, gwiazdeczkach, można się zakochać

buziak

Jak dzisiaj zobaczyłam nazwę shirasawa to od razy wiedzialam, ze mam brać czytałam o nicm same pochlebene opinie. teraz to powtierdziłas, jupijaj! Jutro sobie go posadzę. Miał byc milorząb mariken, będą klony... Są takie piekne przez cały sezon a jesień dzięki nim zachwyca.
Warto kupić jeszcze orange dream? Tak mnie zaraziłaś klonami, że je zamierzam poupychać
Widziałam zdjęcie orange dream dosadzonego do klona purpurowego i zachwyiclo mnie to połączenie. Czy posadzine blisko siebie dwa klony to dobry pomysł? Będe je kształtować na lekkie bonzaje... Więc chyba bliskość im nie zaszkodzi? Będą mialy podobne liscie tylko inne kolory. Co o tym sądzisz?
Wielkie dzieki za poradę.
kasiek 19:16, 11 maj 2014

Pieknie!, zazdroszę tej powierzchni choć współczuje ilości roboty ...
Ale nie mozna mieć jednego bez drugiego
Stworzyłaś prawdziwie basniowe klimaty, pasują tu zamglenia, lub promienie słońca...

paulina_wero... 08:33, 12 maj 2014

Agania napisał(a)

Super ten twój synuś...................niech obślizgaczom robi dlaej bam,ban..............ja wczoraj rozsypałam granulki na ślimaki i dzisiaj już dużo tego się wytępiło

Lecę po roślinki dla ciebie, będą trawki i iryski, pasujące nad oczko

w takim razie czekam
iwonaal 11:41, 12 maj 2014

Pozdrawiam. U nas paskudna pogoda brr
Agania 12:17, 12 maj 2014

Luki napisał(a)
No po tych fotkach już bardziej się orientuje

Cieszę się ...........że udało mi się oprowadzenie po ogrodzie
Agania 12:20, 12 maj 2014

Urszulla napisał(a)

Ten jałowiec nie jest ucięty, jest prowadzony na paliku bambusowym, sam opada swobodnie do dołu jak fontanna , to płożący Wiltonii
Tusiala 12:29, 12 maj 2014

Widok? oszałamiający

Agania 12:35, 12 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak dzisiaj zobaczyłam nazwę shirasawa to od razy wiedzialam, ze mam brać czytałam o nicm same pochlebene opinie. teraz to powtierdziłas, jupijaj! Jutro sobie go posadzę. Miał byc milorząb mariken, będą klony... Są takie piekne przez cały sezon a jesień dzięki nim zachwyca.
Warto kupić jeszcze orange dream? Tak mnie zaraziłaś klonami, że je zamierzam poupychać
Widziałam zdjęcie orange dream dosadzonego do klona purpurowego i zachwyiclo mnie to połączenie. Czy posadzine blisko siebie dwa klony to dobry pomysł? Będe je kształtować na lekkie bonzaje... Więc chyba bliskość im nie zaszkodzi? Będą mialy podobne liscie tylko inne kolory. Co o tym sądzisz?
Wielkie dzieki za poradę.

Mistrzyni upychania sobie poradzi..........Orange dream jest pięknym klonem i wiosną i jesienią, latem ma chyba typowo zielony kolor, shirasawa jest żótocytrynowy, ja mam klasyczne zestawienie bardziej kontrastowe klonów, purpurowy pionowo rosnący i zielony Garnet w kształcie parasola, są posadzone w duecie, różnią się miedzy sobą kolorem, pokrojem i kształtem listeczków, i taki zestaw bardzo mi się podoba

Twój duet będzie również piękny, ale mniej kontrastowy pod względem kolorystyki i wyglądu liści, bardziej harmonijny, jeśli będziesz prowadzić swoje klony w formie bonsai, to będzie to z pewnością oryginalny duet w Twoim ogrodzie