Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Tusiala 11:26, 18 cze 2014

Agania napisał(a)

Trawek na pewno przybywa, zresztą, ...kostrzewy mam od początków, potem głównie miskanty, teraz molinie i piórkówki i turzyce zimozielone, a teraz te włosowate jak Frostet Curls i Amazon Mist......mam tą pierwszą i polecam włosy ma naprawdę długie mogą zasłonić wiele...ale teraz mój tup tuś

Frostet planuję kupić tylko jeszcze nie trafiłam u siebie. U mnie jest tak mało roślin, które bym chciała
Śliczne Twoje i rzeczywiście dłogowłosa
Tup tusia zazdraszczam

Milka 11:34, 18 cze 2014

Obejrzałam aktualności, wszystko cudne, wielkie i dorodne a ta róża bajeczna, oj lecę moją podlać, żeby szybciej taka urosłą

Agatko, masz albizję? bo ja mam Summer Chocolate i chciałam popytać, jak u innych, mój 4 letni okaz.
Pozdrawiam letnio, bo susz mam totalny, wszystko zamiera
Agania 21:04, 18 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)
tup tuś jeżykowaty fajowy lubię twoje fotki ogrodowe więc choć nic nie piszę to i tak podziwiam pokazuj jak najwięcej

Róża do znudzenia..już sype płatki pod jutrzejszą procesję do koszyczków...na jutrzejsze święto

Agania 21:44, 18 cze 2014

katel napisał(a)
Clematoholiczką to ja jestem ale bez większych doświadczeń , czytam, oglądam i staram się coś zdziałać - z różnym skutkiem. Chwalić się u mnie jeszcze nie specjalnie jest czym, zdjęcia wstawiam do wątku o clematisach a za jakiś czas - jak mi podrosną roślinki i raczkujące słoneczko w domu - to pewnie swój wątek założę. Powojniki urzekły mnie tym że niektóre są zupełnie niewymagające a odwdzięczają się długim kwitnieniem - nawet 4 miesiące. Można je puścić na ogrodzenie, ścianę inne rośliny (z iglakami wyglądają zachwycająco) lub pozwolić im zadarniać wolne miejsca pomiędzy innymi roślinami.
Jeśli będziesz potrzebowała pomocy przy znalezieniu jakiegoś clematisa to chętnie służę pomocą.

Clematisy uwielbiam, brakuje mi ich w moim ogrodzie, mam ciężki grunt ...glinę, a clematisy u mnie tego nie wytrzymują chętnie się odezwę do ciebie, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez clematisów

w tym roku

Agania 21:47, 18 cze 2014

Tusiala napisał(a)

Frostet planuję kupić tylko jeszcze nie trafiłam u siebie. U mnie jest tak mało roślin, które bym chciała
Śliczne Twoje i rzeczywiście dłogowłosa
Tup tusia zazdraszczam

To ci jeszcze tupka zostawiam

Kasik 21:57, 18 cze 2014

Cudna jest ta róża. - Procesja pod nią? to już chyba przesada Ale wrażenie jest nieziemskie.

Mówisz, że clematisy nie lubią gliny? - to ja już wiem czemu u mnie tak marnieją.

Pozdrowienia zostawiam
Agania 22:02, 18 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam aktualności, wszystko cudne, wielkie i dorodne a ta róża bajeczna, oj lecę moją podlać, żeby szybciej taka urosłą

Agatko, masz albizję? bo ja mam Summer Chocolate i chciałam popytać, jak u innych, mój 4 letni okaz.
Pozdrawiam letnio, bo susz mam totalny, wszystko zamiera

Ja też cały czas podlewam...albizią mnie zastrzeliłaś, nawet nie pomyślałam ,że w naszyzm klimacie będzie zimować

Po raz pierwszy zobaczyłam ją na Korsyce

Madzenka 22:15, 18 cze 2014

Agata po co Ci dwa jeże? Pozycz jednego!
Heliotrop sadzony w tym roku czy z poprzednich lat?
ewsyg 22:19, 18 cze 2014

Otwórz hodowle jeży, ja też się piszę na jednego
Agania 22:20, 18 cze 2014

Kasik napisał(a)
Cudna jest ta róża. - Procesja pod nią? to już chyba przesada Ale wrażenie jest nieziemskie.

Mówisz, że clematisy nie lubią gliny? - to ja już wiem czemu u mnie tak marnieją.

Pozdrowienia zostawiam

Płatki lecą na całego...a ona jest dalej nieziemsko piękna