Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:18, 15 cze 2014

yolka napisał(a)
Agatko jak róża różowa ma naimię?

New Down

buziak
Tusiala 12:33, 16 cze 2014

Nie wiem czy bardziej lubię widok u Ciebie z tarasu czy z kładki na oczku Rabata coraz piękniejsza. Widzę, że i u Ciebie trawek coraz więcej

Ps. wielkie dzięki za linka
katel 10:12, 17 cze 2014

Witam, Twój ogród jest zachwycający!
Zazwyczaj w ogrodach można znaleźć jakieś pojedyńcze perełki ale u Ciebie jest ich mnustwo, potrafisz je cudownie ze sobą połączyć tworząc przepiękne widoki.
W wizytówce na dwuch pierwszych zdjęciach w drugim poście jest u Ciebie drzewo kwitnące na biało - jak ono się nazywa?
Zaznaczam do obserwowania. Jeśli chodź o rośliny o burgundowych kwiatach to może zainteresują Cię clematisy (jestem clematoholiczką) np. Niobe, Warszawska Nike, brunette, purpurea plena elegans lub sweet summer love choć tu nie wiem czy to pod Burgund podchodzi.
iwonaal 16:25, 17 cze 2014

Agatko pokażę wieczorem moje wiązy, coś się dzieje.
Agania 20:45, 17 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Nie wiem czy bardziej lubię widok u Ciebie z tarasu czy z kładki na oczku Rabata coraz piękniejsza. Widzę, że i u Ciebie trawek coraz więcej

Ps. wielkie dzięki za linka

Trawek na pewno przybywa, zresztą, ...kostrzewy mam od początków, potem głównie miskanty, teraz molinie i piórkówki i turzyce zimozielone, a teraz te włosowate jak Frostet Curls i Amazon Mist......mam tą pierwszą i polecam włosy ma naprawdę długie mogą zasłonić wiele...ale teraz mój tup tuś

ewsyg 21:00, 17 cze 2014

Agania napisał(a)

Grażynko, buziaki ślę......wiesz ja burgundu poszukuję... na mój przedogórdek i takich propozycji poszukuję, lawenda na pewno by się przyjęła w tym miejscu, ale kolorem mi nie pasuje.......Gierczusia podsunęła mi pomysł, była na tegorocznej Chelsea Flower Show 2014 i ......tej właśnie niespodzianki szukam

To tego samego poszukujemy, burgundu. Ja teraz też tworzę rabatę z burgundem w roli głównej. Ciężko o rośliny z typowym burgundem. Zajrzyj do mnie i powiedz co sadzisz o tym co tworzę, tylko proszę tak szczerze. Ona nie jest jeszcze skończona, powstaje w strasznych bólach. Słaba jestem w kompozycjach.
Agania 21:47, 17 cze 2014

ewsyg napisał(a)

To tego samego poszukujemy, burgundu. Ja teraz też tworzę rabatę z burgundem w roli głównej. Ciężko o rośliny z typowym burgundem. Zajrzyj do mnie i powiedz co sadzisz o tym co tworzę, tylko proszę tak szczerze. Ona nie jest jeszcze skończona, powstaje w strasznych bólach. Słaba jestem w kompozycjach.

Popatrz na to inaczej,efekt przychodzi z czasem, nic na siłę, nic na teraz,,trzymaj się natury i klimatu, w którym czujesz się dobrze

buziak

byle był kfiatek
elzbieta_g 21:52, 17 cze 2014

tup tuś jeżykowaty fajowy lubię twoje fotki ogrodowe więc choć nic nie piszę to i tak podziwiam pokazuj jak najwięcej
Agania 21:59, 17 cze 2014

katel napisał(a)
Witam, Twój ogród jest zachwycający!
Zazwyczaj w ogrodach można znaleźć jakieś pojedyńcze perełki ale u Ciebie jest ich mnustwo, potrafisz je cudownie ze sobą połączyć tworząc przepiękne widoki.
W wizytówce na dwuch pierwszych zdjęciach w drugim poście jest u Ciebie drzewo kwitnące na biało - jak ono się nazywa?
Zaznaczam do obserwowania. Jeśli chodź o rośliny o burgundowych kwiatach to może zainteresują Cię clematisy (jestem clematoholiczką) np. Niobe, Warszawska Nike, brunette, purpurea plena elegans lub sweet summer love choć tu nie wiem czy to pod Burgund podchodzi.

Witam cię serdecznie Kasiu z Lublina, aktywój się i pokazuj swój ogród,skoro jesteś powojnikową, clematoholiczką, to ja jestem twoją poddaną, nic nie wiem o clematisach , a one są moim obiektem pożądania
To białe wiosną, to jest robinia akacajowa, pogięta
katel 08:39, 18 cze 2014

Clematoholiczką to ja jestem ale bez większych doświadczeń , czytam, oglądam i staram się coś zdziałać - z różnym skutkiem. Chwalić się u mnie jeszcze nie specjalnie jest czym, zdjęcia wstawiam do wątku o clematisach a za jakiś czas - jak mi podrosną roślinki i raczkujące słoneczko w domu - to pewnie swój wątek założę. Powojniki urzekły mnie tym że niektóre są zupełnie niewymagające a odwdzięczają się długim kwitnieniem - nawet 4 miesiące. Można je puścić na ogrodzenie, ścianę inne rośliny (z iglakami wyglądają zachwycająco) lub pozwolić im zadarniać wolne miejsca pomiędzy innymi roślinami.
Jeśli będziesz potrzebowała pomocy przy znalezieniu jakiegoś clematisa to chętnie służę pomocą.